Tendintele verii in coafura: lejeritate, feminitate si... culoare

Tendintele sezonului actual in ceea ce priveste coafura sunt foarte permisive - prin urmare, variate si, indiferent de lungimea parului, ai de unde alege. In principiu, stilistii ne recomanda sa adoptam un stil cat mai lejer, evitand excesul de produse de coafat care ingreuneaza firul de par. Buclele nu trebuie sa fie rigide, ci sa cada usor si natural pe spate. Din punct de vedere al nuantelor, "eternul blond" se mentine cu succes in tendinte. De asemenea, este agreat parul brunet, iar daca iti faci si cateva suvite roscate, care confera luminozitate si mai mult volum, este excelent! Nu inseamna insa ca satenul si roscatul ar fi fost "puse la colt". Dimpotriva. Secretul consta in alegerea unei tunsori care sa puna in valoare nuanta si viceversa.

In general, cand vrei sa-ti prinzi parul, alege intre urmatoarele variante: fie il iei din partile laterale si prinzi o codita lejera (pe care o poti impleti, daca-ti doresti ceva mai elaborat); iti prinzi parul intr-o coada simpla, cu ajutorul unei esarfe viu colorate, sau cu niste clipsuri micute si nostime. Fereste-te de coafuri complicate, chiar si atunci cand mergi la o petrecere. Este bine sa ai mereu la indemana ondulatorul si ceara coafanta (de fixativ ar trebui sa uiti, macar vara aceasta...).

De asemenea, iti poti prinde parul in coc, dar acesta nu trebuie sa fie foarte strans; lasa cateva suvite libere, in lateral si dedesubt, si foloseste o clama in forma de floare.

Parul scurt are, aproape fara exceptie, volum, asa incat va arata foarte bine indiferent de nuanta: blond, brunet, sau daca ti-ai facut sau nu suvite. Daca esti bruneta, niste suvite in nuanta alunei ar fi o idee foarte buna, pentru ca dau un plus de personalitate coafurii si o invioreaza. In ceea ce priveste tunsoarea este de dorit ca, in partea din fata, sa lasi cateva suvite mai lungi.

Asa numitul "fals par scurt" este in mare voga in vara aceasta. Cu alte cuvinte, un fel de "nici prea-prea, nici foarte-foarte". Daca esti mai indrazneata si iti doresti o infatisare frapanta, alege un brunet inchis, cu nuante albastrii. Fii pregatita sa iesi in evidenta - va fi imposibil sa nu se intample astfel!

Parul lung este intotdeauna irezistibil de... feminin. Indiferent de tipul de coafura pentru care optezi. Referitor la acest aspect insa, este de preferat sa adopti o tunsoare franjurata, cu suvite, in locul clasicelor bucle (mai potrivite pentru angelicul blond). Foloseste ceara pentru a defini suvitele.

Esti mai nonconformista? Daca ai raspuns pozitiv, iata o coafura "punk", interesanta si atractiva. In cazul unei astfel de tunsori, ar trebui sa iti faci suvite; o singura culoare n-ar avea, nici pe departe, acelasi efect, pentru ca aici vorbim despre efectul obtinut prin contrast.

Nu in ultimul rand, iata cum nu ar trebui sa-ti aranjezi coafura. Sa recunoastem, este plictisitor... Nu-ti spune nimeni ca ar trebui sa fii extravaganta, ci doar putin mai sofisticata. Suvitele nu trebuie sa fie groase, ci subtiri si cat mai dese - numai in felul acesta nu vor fi prea subtile pentru a fi remarcate!



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod