Șamponul uscat este nociv pentru păr? Ce spun specialiștii

Șamponul uscat este nociv pentru păr? Ce spun specialiștii

Șamponul uscat a devenit o soluție salvatoare care ne ajută să ne menținem părul proaspăt și voluminos între spălări. Tot mai multe femei îl folosesc cu regularitate atunci când nu au timp să se spele pe cap suficient de des.
Pentru că oamenii nu cunosc prea bine modul în care acționează acest produs, șamponul uscat a devenit în ultima vreme controversat. Dar este periculos pentru păr? Răspunsul este nuanțat. Șamponul uscat, în sine, este inofensiv. Însă modul în care îl folosești ar putea să ridice unele probleme.

Când este folosit corect, șamponul uscat poate fi extrem de util pentru a reda volumul și textura, în special în cazul părului fin, care își pierde volumul cu ușurință. Secretul este să-l folosești corect și, de asemenea, să nu abuzezi.

Iată cum să folosești corect șamponul uscat:


Aplică în special pe lungime, nu pe scalp


Gândește-te la modul în care aplici de obicei șamponul uscat. Îl pulverizezi sau presari (dacă este sub formă de pudră), masezi scalpul și apoi te pieptăni? Pentru a fi cât mai eficient posibil, ar trebui de fapt să aplici produsul în mare parte pe lungime și mai puțin pe scalp.
De asemenea, trebuie să-i lași puțin timp să absoarbă uleiurile, apoi să te pieptăni. 

Lasă-l să acționeze


Acesta este de obicei pasul greșit pe care îl fac cele mai multe persoane: nu îi lasă șamponului uscat timpul necesar să acționeze sau nu se piaptănă după ce aplică. Rezultatul este un păr încărcat, cu produs care rămâne la suprafață și încarcă părul, în loc să-i ofere prospețime și volum. 

Șamponul uscat conține o pudră fină care absoarbe excesul de sebum. Particulele fine acționează precum bureți în miniatură care absorb substanța uleioasă de pe păr. După ce șamponul a acționat, este necasar să îndepărtezi prin periere pudra rămasă pe păr.

Nu folosi în exces


O altă greșeală des întâlnită este aceea că aplicăm produs în exces. Dar șamponul uscat ar trebui pulverizat în cantități foarte mici și folosit în acele momente în care nu ai timp să te speli pe cap sau când vrei un plus de volum înaintea unei întâlniri.
Dar numeroase persoane ajung să pulverizeze o cantitate prea mare de șampon uscat sau să sară cu totul peste spălarea pe cap.

Este șamponul uscat periculos pentru păr?


Dacă folosești șamponul uscat des și nu te speli pe cap cu regularitate între aceste folosiri, riști să te confrunți cu acumularea de reziduri pe scalp și păr. Impuritățile acumulate pot bloca foliculii, ceea ce afectează creșterea unor noi fire de păr de-a lungul timpului. Această acumulare duce și la sufocarea firelor de păr existente, fapt care poate conduce la căderea părului.

Pentru a preveni acest lucru, este esențial să te speli pe cap de dou sau trei ori pe săptămână, în funcție de tipul tău de păr.
Specialiștii recomandă o dublă șampanare și amintesc că este important să masezi scalpul în timp ce te speli. Zonele neglijate de obicei sunt ceafa, tâmplele și spatele urechilor. Masează cu buricele degetelor și nu freca cu putere. Clătește-te cu apă din abundență pentru a elimina complet spuma formată de șampon.

Atunci când este utilizat corect, șamponul uscat nu este deloc periculos, ci este o soluție cât se poate de utilă pentru a-i oferi mai multă prospețime părului tău.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod