Reda sanatatea parului tau!

Tratamentele termice agresive, precum indreptatul cu placa, uscatul cu foehnul, vopsirea frecventa sau decolorarea ataca parul si-l deterioreaza. Fara protectie adecvata, parul tau isi pierde stralucirea, se rupe mai usor, se decoloreaza si se despica la varfuri. Invata sa-l ingrijesti corect!
Tratamentele termice agresive, precum indreptatul cu placa, uscatul cu foehnul, vopsirea frecventa sau decolorarea ataca parul si-l deterioreaza. Fara protectie adecvata, parul tau isi pierde stralucirea, se rupe mai usor, se decoloreaza si se despica la varfuri. Invata sa-l ingrijesti corect!
 

Cum iti "repari" parul?

 
Chiar daca parul a fost deja degradat, exista solutii de remediere. In primul rand, trebuie sa limitezi actiunea factorilor nocivi asupra parului tau. Renunta pentru o vreme la folosirea temperaturilor ridicate.
Daca parul tau se afla "sub tratament", evita uscarea cu foehnul, indreptarea cu placa sau folosirea ondulatorului.
 
Una dintre cele mai mari greseli este folosirea placii si a ondulatorului pe parul ud. Prin actiunea temperaturilor ridicate, apa din firul de par se incalzeste brusc, pana ce ajunge sa fiarba efectiv si sa formeze bule de vapori care distrug in drumul lor catre exterior firul de par.
 
Astfel firul de par devine "poros", pierzandu-si bariera exterioara care ii ofera stralucire si il protejeaza de factorii de mediu, potrivit specialistilor hairboutique.com.
In acest caz, parul absorbe mai usor lichidele - apa, samponul, produsele de ingrijire, vopseaua etc. si devine mai fragil.
 
Cuticulele, stratul de solzi de la suprafata firului de par, formeaza armura acestuia. Din cauza tratamentelor chimice si termice, precum vopsire, decolorare si uscare la temperaturi ridicate, cuticulele se deschid, facand parul sa fie mai poros si mai lipsit de stralucire.
   

Cum actioneaza balsamurile si mastile?

 
Orice tip de substanta ce poate imbraca firul de par, precum uleiurile naturale ale scalpului, balsamurile, mastile si chiar produsele de styling ce contin  ceara sau silicon, scad porozitatea parului.
 
In mod normal, parul este mai poros spre varfuri, din cauza frecarii de haine, dar si din cauza faptului ca aici se afla cea mai "batrana" si mai uzata sectiune a sa.
Serurile pentru varfuri sunt ideale pentru a proteja si a sigila fiecare fir in parte, iar pe deasupra te ajuta sa il aranjezi cu usurinta, pastrandu-i flexibilitatea.
 
Unele balsamuri sau masti sunt atat de puternice incat patrund in interiorul firului de par, pana la stratul numit cortex, reusind sa umple din interior crapaturile si zonele degradate ale firului de par.

Ce produse alegi?


Produsele special concepute pentru parul degradat, vopsit, decolorat sau tratat termic trebuie folosite in functie de nevoile tale. Una dintre cele mai mari greseli este folosirea gresita a produselor de ingrijire si ignorarea problemelor reale ale parului.
 
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • olga pe 8 Sep 2011, 15:02
    produse pt un par sanatos

    kerastase sunt cele mai bune produse pt par...ele sunt scumpe ..dar ai rezultate..credeti-ma sunt ffff bune...mai ales ffiolele pt cadere

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod