Frumuseţea ta: Cum să-ţi îndrepţi părul fără să-l distrugi. 5 sfaturi utile!

Cum femeile nu sunt mulţumite niciodată de cum arată, trebuie să-şi schimbe look-ul ori de câte ori este nevoie pentru a se simţi bine în pielea lor. Cele mai des întâlnite cazuri sunt legate de podoaba capilară: când ai părul ondulat îl vrei drept, când e drept îl vrei creţ. Visul oricăreia dintre noi este ca firele de păr să nu se degradeze, să pară naturale şi sănătoase chiar dacă noi îl chinuim la maxim.

Cum femeile nu sunt mulţumite niciodată de cum arată, trebuie să-şi schimbe look-ul ori de câte ori este nevoie pentru a se simţi bine în pielea lor. Cele mai des întâlnite cazuri sunt legate de podoaba capilară: când ai părul ondulat îl vrei drept, când e drept îl vrei creţ. Visul oricăreia dintre noi este ca firele de păr să nu se degradeze, să pară naturale şi sănătoase chiar dacă noi îl chinuim la maxim.


Şi cum moda ne cere să avem părul drept, iată câteva soluţii de a obţine acest lucru fără a-l distruge:


Peria și uscătorul de păr fac minuni cu părul tău


După ce te-ai spălat pe cap și ți-ai făcut ritualul obișnuit: balsam, descurcat păr etc, poți începe operațiunea de îndreptare.  Primul pas este să-ți împarți părul în aproximativ 8 secțiuni (variază în funcție de volumul părului) pe care să le prinzi cu elastice sau clame.

Apoi ia vârfurile fiecărei secțiuni urcând spre rădăcină și apoi invers, mișcarea foenului fiind concomitentă cu cea a periei. Mare grijă cu distanța uscătorului fată de firele de păr pentru a nu le arde!


Elasticele de păr, bun ajutor pentru părul stil afro-american


Dacă ai părul foarte creț, această metodă este una perfectă. Pe părul semi-ud începe pieptănarea de la vârfuri spre rădăcină până îl poți împărți în secțiuni. Fiecare secțiune în parte prinde-o cu un elastic la rădăcină, apoi cu un altul la 2-5 cm și procedează așa cu fiecare în parte. Procedura nu este una cu rezultat imediat.

Trebuie să dormi cu elasticele în cap, timp în care părul se va usca și îndrepta, iar dimineața să le desfaci și să ți-l aranjezi puțin.
 

Laptele de cocos și sucul de lămaie, o metodă naturistă


Amestecul din lapte de cocos cu sucul de la o lămaie, ținut la frigider până se formează o spumă la suprafață, este un bun remediu pentru îndreptarea părului. Cu spuma respectivă, masează-ți rădăcina firelor de păr până spre vârf și acoperă-te cu un prosop ud și cald timp de o oră. Acest procedeu te scapă și de mătreață dacă este utilzat de 2 ori pe săptămână.


Foenul, o varintă pentrul părul puțin ondulat


Dacă nu ai părul foarte creț, ci doar o tendință spre ondulat, utilizează foenul pentru rezultate maxime.

Pe părul ud, după spălare, folosește uscătorul dinspre scalp spre vârfuri și ajută-te și de o perie deasă. Această metodă durează până ce decizi să-ți speli din nou părul, și nu există riscul să se onduleze decât de la umiditatea din atmosferă.


Placa de îndreptat, folosită inteligent


Dacă nu ai răbdare să te faci cu peria sau să te duci la coafor, și placa de păr este o variantă. Chiar dacă este printre cele mai nocive pentru sănătatea părului, utilizarea ei cu cap poate să aibă rezultatele mult dorite. Esențial este ca ea să fie folosită numai pe părul uscat bine și să folosești atât înainte, cât și după utilizarea ei balsamuri și produse speciale pentru protecție.


Pont!

În ciuda tendințelor care ne tentează, să nu uitam că e mai important și mai frumos ca părul să arate sănătos, strălucitor și natural!

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • uzun bianca pe 14 Mar 2013, 16:14
    parul

    mie imi trebuie sami fac parul in 9 ore

    1
    0

  • andra200 pe 4 Ian 2013, 14:55
    par drept= distrugerea parului

    fetelor, oricare dintre aceste sfaturi sunt INUTILE! eu am parul usor ondulat darnu merita sa BAGI placa in par doar ca asa este moda si peste ani si ani sa alergi ca nebula la cabinete ca ti s-a ars parul. asta estesfatul MEU pentru VOI

    2
    0

  • loredana1948 pe 12 Dec 2012, 20:17
    re

    si eu am parul aproximativ drept.. dar odata la 2 saptamani mi-l mai fac pe moate, ca m0am saturat de el asa !

    2
    0

  • Aly pe 11 Dec 2012, 01:19
    par drept

    Unele fete raman fara par in cap doar pentru a si-l face drept si eu nu mai stiu cum sa mi-l ondulez :)))...

    2
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod