Frumuseţe. 6 reguli esenţiale de îngrijire dacă vrei să-ţi laşi părul lung

Poate crezi că nu ai nimic altceva de făcut decât să aştepţi să crească. Dar dacă vrei plete strălucitoare şi sănătoase nu este chiar atât de simplu. Este necesar să-i acorzi atenţie deosebită

 

Hidratează-l constant

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci atunci când iei hotărârea de a-ţi lăsa părul lung este să foloseşti obligatoriu balsamul. Aplicat la fiecare spălare pe cap, acesta are capacitatea de a hidrata firul de păr, oferindu-i elasticitate şi prevenind astfel ruperea firelor. Alege un balsam potrivit tipului tău de păr, dar poţi folosi cu succes şi unul pentru fortifierea şi întărirea firelor de păr, exact ceea ce îţi trebuie pentru ca părul tău să crească frumos.

Oferă-i tratament intensiv

De două ori pe săptămână, o mască intens hrănitoare îi asigură părului tău substanţele nutritive protectoare care îi oferă supleţe şi strălucire. Masca este o variantă concentrată a balsamului, de aceea este recomandat să nu o foloseşti la fiecare spălare, aşa cum faci cu balsamul.

De asemenea, aplicată la rădăcina părului poate stimula producţia de sebum, ceea ce îţi face părul să se îngraşe mai repede între spălări. Aplică în schimb pe lungime şi în mod deosebit pe vârfuri, evitând scalpul.

Taie vârfurile

Vârfurile sunt cea mai "bătrână" şi uzată zonă a părului tău. Din această cauză se despică, se deteriorează şi apoi se rup, fapt ce contribuie la senzaţia că părul nu îţi creşte atât de repede pe cât ai vrea. Deşi sună paradoxal, este nevoie să-ţi tunzi vârfurile pentru ca părul tău să crească lung şi sănătos.

Taie o dată la câteva luni câţiva centimetri din vârfurile tale sau chiar mai puţin, în funcţie de ritmul de creştere al părului tău. Vei îndepărta astfel partea deteriorată şi vei preveni ruperea. Este foarte important să-i explici de la început coafezei că planul tău este să ai părul lung, ca să nu ai surpriza că taie mai mult decât trebuie.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod