Cum să-ți protejezi părul de soare

Sezonul cald vine cu multe surprize plăcute și aventuri, însă razele soarelui prezintă un pericol adevărat atât pentru piele, cât și pentru păr.
Razele UV pot avea efecte negative asupra părului tău și influențează uscarea și degradarea acestuia. Soarele slăbește structura firului de păr, îl deshidratează și îl face să-și piardă elasticitatea. Cel din urmă este și motivul pentru care în lunile de vară poți observa o cădere accentuată a părului. Iată ce trebuie să știi despre îngrijirea părului în această perioadă a anului:

Hrănirea este esențială


Părul tău trebuie să fie hidratat suficient în fiecare zi cu ajutorul balsamului, al măștilor și al șamponului pentru tipul tău de păr.
Trebuie să fii atentă la acest aspect în mod special dacă ai părul vopsit sau decolorat. În acest caz, firul este deja afectat de chimicalele folosite pentru procesul de colorare și este mult mai sensibil la viitoarele atacuri ale razelor solare.

Spală-te pe cap mai rar


Dacă te speli pe cap prea des, riști ca scalpul și părul să piardă o parte importantă din uleiurile naturale care ajută părul să rămână sănătos și puternic. Lunile de vară sunt în special problematice pentru păr, deoarece atunci când îl speli în fiecare zi, el nu va mai avea suficienți nutrienți care să-l protejeze de razele UV.
Asigură-te că ai mereu la îndemână un șampon uscat ca să poți sări peste o zi de spălare. De asemenea, mai poți folosi șampoane sub formă de spumă pentru care nu mai trebuie să folosești apă. Acestea sunt soluții bune și pentru zilele în care ai nevoie rapid de un look fresh.

Folosește produse cu SPF


Produsele de protecție împotriva razelor solare special formulate pentru păr sunt o necesitate pe toată durata verii. Dacă pleci în concediu la mare sau îți place să faci asta în weekenduri, trebuie să ai grijă la momentele și durata expunerii la soare. Citește continuarea pe Divahair.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod