Cum să-ţi îngrijeşti părul după ce l-ai vopsit

Imediat după vopsire, părul este foarte sensibil şi necesită mai multă grijă. Probabil ştii deja în linii mari cum să-ţi îngrijeşti părul după ce l-ai vopsit, dar secretul unui păr frumos şi sănătos care străluceşte şi menţine cât mai bine culoarea ţine de detalii. Iată cele mai importante sfaturi ale stiliştilor profesionişti pentru îngrijirea părului după vopsire.
Imediat după vopsire, părul este foarte sensibil şi necesită mai multă grijă. Probabil ştii deja în linii mari cum să-ţi îngrijeşti părul după ce l-ai vopsit, dar secretul unui păr frumos şi sănătos care străluceşte şi menţine cât mai bine culoarea ţine de detalii. Iată cele mai importante sfaturi ale stiliştilor profesionişti pentru îngrijirea părului după vopsire.

Cel mai important element al protecției părului este folosirea produselor speciale pentru menținerea culorii. Cea mai bună alegere sunt șamponul și balsamul pentru păr vopsit produse de aceeași companie care a produs și vopseaua, deoarece nu există riscul unor interacțiuni problematice.

1. Evită șamponul timp de 3 zile după vopsire

Chiar dacă ai la dispoziție un șampon excelent pentru păr vopsit, evită să-l folosești cel puțin 48 ore după vopsire.
Culoare se fixează în păr cel mai bine atunci când nu aplici pe păr șampon timp de 3 zile. Dacă totuși este absolut necesar să speli părul, folosește un balsam pentru păr vopsit în loc de șampon. Nu-l lasă în contact cu părul pentru mai mult de un minut.

După câteva zile, îl poți spăla cu șampon, dar este indicat să aplici și un balsam fără clătire pentru a hidrata în profunzime părul.

2. Protejează-ți părul de radiațiile UV

În primele zile după vopsire, radiațiile UV pot avea cel mai neplăcut efect asupra părului tău: decolorarea rapidă. Protejează-ți părul cu o pălărie sau o eșarfă, în special dacă petreci mai mult timp în bătaia directă a soarelui. Evită și să mergi la solar în primele căteva zile după vopsire, deoarece ai de ales între două situații neplăcute: decolorarea părului sau bronzul inegal dacă acoperi părul.

3.
Evită uneltele care îți încălzesc părul


După vopsire, părul devine mult mai sensibil la rupere, iar uneltele care îți încălzesc părul îl usucă puternic. Cele mai mari pericole pentru păr sunt însă placa de întins, ondulatorul și bigudiurile electrice. Dacă este posibil, evită și jetul de aer fierbinte al uscătorului de păr. În urma expunerii la căldură, părul se electrizează, iar riscul de rupere sau de apariție de vârfuri despicate este mult mai mare.

4. Alege cu atenție accesoriile pentru păr

Ai mai multă grijă cu privire la orice îți atinge părul în primele zile după vopsire. Nu atinge un elastic neprotejat de păr și evită și clamele sau accesoriile care pun o presiune mare asupra firului de păr și pot să îl rupă.
Perierea părului se face la fel, cu cât mai multă grijă. Utilizează o perie cu peri naturali și folosește-o doar când părul este complet uscat.

5. Folosește un balsam fără clătire

Balsamul fără clătire este absolut necesar dacă vrei să mergi la piscină sau pe litoral și să-ți uzi părul. Combinația de sare și substanțe chimice dăuneaza mult părului, dar efectele lor sunt reduse când folosești un balsam pentru păr vopsit, fără clătire. Acest produs poate fi folosit însă și zilnic dacă părul tău este uscat și lipsit de strălucire după vopsire.

6. Aplică o mască de păr hidratantă

La sfârșitul primei săptămâni după vopsire, aplică o mască de păr hidratantă pentru păr vopsit.
Chiar dacă utilizezi și alte produse pentru strălucirea părului, hidratarea oferită de o mască îți asigură un aspect mai frumos al părului. Acest sfat este deosebit de important mai ales pentru roșcate, deoarece părul vopsit în nuanțe de roșu își poate pierde cel mai ușor strălucirea.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod