Cum să îţi ascunzi firele de păr albe. 5 trucuri

De regulă, primele fire albe apar după vârsta de 30 de ani. Dacă se întâmplă mai devreme, e posibil să fie vorba despre albire prematură.
Melanina este pigmentul responsabil pentru culoarea părului şi este produsă în melanocite. Oamenii încep să albească atunci când producţia de melanină se opreşte sau încetineşte. În general, se întâmplă din cauza îmbătrânirii sau a predispoziţiei genetice. De asemenea, un stil de viaţă nesănătos poate accelera procesul.

Cea mai rapidă metodă de a scăpa de firele albe este vopsitul. Dar, din păcate, în câteva săptămâni, rădăcinile vor creşte, iar ele vor fi vizibile din nou.

Ce poţi face pentru a ascunde firele albe fără să fii nevoită să te vopseşti?


Schimbă-ţi cărarea

De obicei, firele de păr albe apar la tâmple şi la rădăcini, deci ar putea fi suficientă schimbarea modului în care îţi împarţi părul pentru a acoperi firele albe. Dacă vrei să fii mai creativă, poţi alege o cărare în zig-zag pe care să o fixezi cu gel, spumă sau spray.


Optează pentru împletituri

Dacă părul tău este lung, poţi să îţi acoperi firele albe împletindu-l. Va fi necesar să îţi faci timp şi să depui puţin efort, dar rezultatul va fi cel aşteptat. Poţi opta pentru stiluri uşoare sau dificile, în funcţie de preferinţele tale.

Poartă accesorii

Poţi utiliza diferite accesorii dacă nu îţi plac împletiturile sau ai părul scurt. Tiarele, agrafele şi bentiţele te vor ajuta să acoperi firele albe şi să fii şi la modă în acelaşi timp. Poţi opta, de asemenea, pentru o pălărie. De exemplu, beretele sunt în trent în această toamnă.
Desigur, această soluţie nu va fi utilă decât afară.

Dă-i volum părului

Coafurile cu volum te pot ajuta să ascunzi foarte bine firele albe. Trebuie să dai volum la rădăcini sau să îţi faci bucle.

Foloseşte un spray nuanţator

Cea mai eficientă modalitate de a ascunde firele de păr albe este utilizarea produselor de păr nuanţatoare. Acestea nu îţi vor schimba culoarea părului pentru o lungă perioadă de timp, dar ele te vor ajuta să ieşi din impas atunci când eşti pe grabă.

Cum poţi preveni albirea şi ce trebuie să facem cu firele de păr albe?


Nu smulge firele de păr albe! Atunci când le elimini, distrugi foliculii. În cele din urmă, acele fire de păr vor înceta să mai crească şi se vor forma goluri, care sunt şi mai neplăcute şi mai greu de ascuns.


Pentru a preveni albirea prematură, trebuie să fii atentă la stilul de viaţă şi la obiceiurile tale:

- renunţă la obiceiurile nesănătoase, cum ar fi fumatul;
- consumă produse de origine animală, spre exemplu ficatul, care conţine o cantitate uriaşă de vitamina B12. Deficitul de vitamina B12 poatea cauza albirea prematură;
- mulţi oameni cred că firele de păr albe apar din cauza stresului, dar oamenii de ştiinţă nu au găsit încă dovezi pentru a demonstra această teorie. Dar, stresul afectează întregul organism, aşa că este recomandat să îţi păstrezi calmul şi să nu îţi faci griji cu privire la lucrurile mici.




 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod