Cum să-ți îngrijești părul dacă ai fire albe. 5 reguli

Cum să-ți îngrijești părul dacă ai fire albe. 5 reguli

Apariția firelor de păr albe este inevitabilă, iar vârsta la care te vei confrunta cu albirea părului depinde de moștenirea ta genetică
De obicei, după vârsta de 30 de ani te poți aștepta ca numărul firelor de păr albe să crească treptat. Chiar dacă sunt un semn al îmbătrânirii, nu ar trebui să-ți urăști firele de păr albe. Ele au un farmec aparte, dar au nevoie și de o îngrijire specială. Iată cum să-ți îngrijești părul dacă ai fire albe:

Vopsește-te în mod strategic

Dacă ai constatat că părul tău începe să albească și vrei să ascunzi firele decolorate, nu este neapărat necesar să-ți vopsești tot părul. Câteva șuvițe de păr în nuanțe mai deschise te pot ajuta să camuflezi foarte bine firele albe.
Vei reduce în acest fel contrastul, iar firele vor fi mai puțin vizibile. De asemenea, poți încerca vopseaua semipermanentă, care se estompează într-o lună de la aplicare.

Folosește un șampon albastru

În cazul în care ai multe fire de păr albe și nu vrei să te vopsești, folosește un șampon albastru o dată pe săptămână, în locul șamponului tău obișnuit. Acesta are rolul de a preveni efectul de îngălbenire a părului alb. Special conceput pentru îngrijirea părului alb, șamponul cu formulă albastră te va ajuta să menții strălucirea și tenta argintie a părului tău.

Aplică săptămânal o mască hidratantă

Părul alb are o structură diferită, fiind mai aspru și mai uscat. Pentru a-ți menține podoaba capilară frumoasă și strălucitoare chiar dacă începi să albești, folosește o dată pe săptămână o mască sau un tratament intensiv de hidratare.
Evită aplicarea la rădăcini pentru că poți cauza îngrășarea părului.

Retușează corect rădăcinile

Atunci când te vopsești acasă, începe întotdeauna aplicarea vopselei pe linia părului și pe cărarea pe care o porți de obicei. Aceste zone sunt cel mai dificil de colorat pentru că părul este permanent expus, fiind puternic decolorat, având nevoie de mai mult timp pentru a absorbi pigmentul. 

Alege o nuanță deschisă

Este mult mai ușor să întreții un păr alb vopsit într-o nuanță deschisă decât unul într-o culoare intensă. Contrastul mic dintre rădăcinile albe și lungimea părului într-o nuanță deschisă îți va permite să aștepți mai mult timp între vopsiri, ceea ce îți protejează părul de efectele nocive ale vopselei.
Tonurile de blond, caramel, șaten deschis și chiar nuanțele pastelate, în tendințe deja de câțiva ani, sunt alegeri potrivite pentru un păr cu multe fire albe.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod