Cum să combaţi efectele apei dure asupra părului tău

Cum să combaţi efectele apei dure asupra părului tău

Apa dură este apa care are o concentraţie mare de minerale precum calciu sau magneziu. Are un efect nociv nu doar asupra sănătăţii dacă este consumată, dar şi asupra frumuseţii.
Părul este afectat de concentraţia mare de calcar din apa cu care te speli pe cap. Acesta se acumulează pe firele de păr, dar şi pe scalp, rezultatul fiind o peliculă care îţi face părul aspru şi lipsit de strălucire. De asemenea, produsele tale cosmetice, precum şamponul, balsamul sau masca de păr nu vor mai fi la fel de eficiente din cauza apei dure. Din fericire, există remedii naturale simple pentru această problemă. Iată cum poţi combate efectele apei dure asupra părului tău:

Apa dură efect asupra părului: Oţetul

Pentru a contracara calcarul din apa de la robinet, ar trebui să adaugi puţin oţet în apa cu care te speli pe cap. Adaugă un pahar cu oţet la trei pahare cu apă, combinând în funcţie de necesarul de apă pentru lungimea părului tău.
Oţetul are proprietăţi purifiante, eliminând acumularea de calcar pe suprafaţa firelor de păr.

Sucul de lămâie

Adăugând zeamă de lămâie în apă care cu te speli este o altă metodă de a elimina efectele nocive ale apei dure asupra părului tău. Datorită acidului citric conţinut, sucul de lămâie previne depunerea calcarului pe păr. De asemenea, elimină şi alte impurităţi care împiedică părul să strălucească şi să aibă o textură mătăsoasă. Adaugă o cană cu suc de lămâie la trei căni cu apă şi clăteşte-ţi părul cu aceste amestec.

Apa dură efect asupra părului: Vodca

Alcoolul are, de asemenea, un efect de neutralizare a mineralelor din apa dură. Pune puţină vodcă în şamponul tău, apoi spală-te pe cap aşa cum o faci de obicei.
Alcoolul va preveni efectele nocive ale calcarului asupra părului tău, având în acelaşi timp şi proprietăţi antibacteriene.

Apa de ploaie

Apa de ploaie este deosebit de benefică pentru părul tău, fiind pură şi lipsită de mineralele care îţi încarcă firele şi le afectează sănătate şi strălucirea. Colectează apa de ploaie şi foloseşte-o de fiecare dată când te speli pe cap. O poţi folosi şi pentru a reduce duritatea apei de la robinet, adăugând două căni cu apă de ploaie la trei căni cu apă dură. Nu uita că apa de ploaie trebuie fiartă şi răcintă îaninte de folosire.

Apa dură efect asupra părului: Apa îmbuteliată

Apa de izvor, cu un conţinut scăzut de minerale, este de asemenea foarte eficientă pentru a curăţa părul şi prevenirea efectelor nocive ale apei dure. Combină apa dură cu apa îmbuteliată în cantirăţi egale şi fosloseşte pentru a te spăla pe cap.
La final, te poţi clăti numai cu apă îmbuteliată, pentru a elimina orice urmă de reziduri minerale.

Tratamentul cu ulei de argan

După ce te-ai spălat pe cap cu apă dură, ar trebui să foloseşti un tratament hidratant, care să-i neutralizeze efectele. Uleiul de argan este o soluţie excelentă, pentru că îi redă părului strălucirea. Pune două, trei picături de ulei de argan în palmă, masează, apoi aplică pe păr, dar numai pe lungime.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod