Cum repari părul deteriorat cu ingrediente din bucătărie? 9 soluții

Părul uscat, aspru sau deteriorat poate arăta din nou bine dacă folosești ingredientele potrivite. Nu este vorba despre produsele din comerț, ci de opțiunile naturale, pe care le ai deja la îndemână chiar acasă.
Atunci când vrei să ai o coafură reușită, dar părul nu cooperează deloc este momentul să utilizezi tratamente speciale pentru a-i reda aspectul mătăsos și lucios. Uscarea și deteriorarea pot fi reparate dacă alegi corect ingredientele folosite, iar părul tău va avea din nou volum și îți va evidenția trăsăturile în mod armonios.

 
Iată ce soluții din bucătărie îi pot reda părului tău aspectul atrăgător:

 
1. Avocado

Probabil că ai deja un avocado în bucătărie, dar nu este util numai pentru un meniu sănătos. Fă piure dintr-un avocado, amestecă-l cu un ou, apoi aplică remediul pe părul umed. Acest fruct conține multe vitamine, acizi grași esențiali și minerale care vor reda strălucirea părului uscat.
Lasă masca să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătește bine părul. Repetă tratamentul o dată pe săptămână în cazul părului deteriorat și la nivel de lună după ce îi refaci echilibrul.

 
2. Unt

Părul uscat, care se rupe ușor, poate fi tratat cu ajutorul untului. Masează puțin unt în părul uscat, acoperă cu folie din plastic și lasă să acționeze 30 de minute. După aceea șamponează părul ca de obicei și clătește bine până când elimini complet untul.

 
3. Ulei de măsline

Poți hidrata rapid părul dacă încălzești o ceașcă de ulei de măsline, apoi o masezi în păr. Nu aduce la punctul de fierbere, ci oprește-te când uleiul este călduț. Acoperă părul cu folie din plastic, lasă masca să acționeze timp de 45 de minute, apoi șamponează părul și clătește cu apă călduță.

 
4. Ceai

Poate credeai că este numai un remediu pentru durerile în gât, dar ceaiul poate reda și strălucirea părului uscat. Folosește o cană de ceai preparat proaspăt pentru clătirea părului după șamponare.
Ceaiul îți poate evidenția și culoarea părului. Dacă ești blondă alege ceaiul de mușețel, iar ceaiul negru este ideal pentru șatene și brunete.

 
5. Oțet de mere

Dacă părul tău nu mai are deloc volum și este foarte aspru și deshidratat poți prepara un remediu rapid pentru a-l readuce la viață. Amestecă o linguriță de oțet de mere cu 2 linguri de ulei de măsline și 3 albușuri de ou, apoi întinde uniform mixul pe toată lungimea părului. Acoperă cu o folie din plastic timp de 30 de minute, apoi șamponează și clătește cu atenție.

 
6. Omletă-șampon

Amestecă un ou cu o cantitate mică de șampon, aplică pe părul deteriorat și clătește după 5 minute. Acest tratament va crește conținutul de proteine, îmbunătățind rezistența și elasticitatea șuvițelor.

 
7. Ulei de cocos

Dacă ai părul des și aspru uleiul de cocos este soluția potrivită pentru tine. Umezește părul, apoi aplică ulei până când ai acoperit toate șuvițele.
Lasă să acționeze o oră sau peste noapte, apoi șamponează părul și clătește-l cu apă călduță spre rece.

 
8. Ulei din lemn de santal

Amestecă 3-4 picături de ulei din lemn de santal cu 3 picături de ulei de jojoba sau de măsline, încălzește mixul în palme, apoi aplică-l pe vârfuri pentru a preveni încurcarea părului și vârfurile despicate. Ca alternativă poți aplica și puțin din loțiunea ta de mâini preferată pentru a recondiționa vârfurile părului uscat.

 
9. Folosește un umidificator noaptea

Încălzirea centrală sau aerul condiționat pot face aerul foarte uscat mai ales în sezonul rece, iar acest lucru poate accentua deshidratarea părului. Refacerea echilibrului de umiditate din aer va avea un efect pozitiv și asupra aspectului părului.
Vei stopa procesul de deteriorare progresivă și părul va deveni din nou mătăsos și ușor de pieptănat.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod