25 cele mai bune trucuri pentru îngrijirea părului

Cele mai bune 25 de trucuri pentru îngrijirea părului

În mod sigur ai auzit de-a lungul timpului o mulțime de sfaturi pentru îngrijirea și coafarea părului. Dar câte dintre ele funcționează cu adevărat?
Descoperă 25 cele mai bune trucuri pentru păr, împărtășite de experți. Nu doar că te ajută să ai un păr mai frumos și mai sănătos, dar îți fac viața mai ușoară și când vine vorba de aranjarea și coafarea părului zi de zi. Iată ce să încerci, potrivit specialiștilor citați de allure.com:

1. Puțină apă pulverizată foarte fin pe păr poate defini buclele, așa cum se întâmplă după ploaie. Este o metodă excelentă pentru părul creț sau ondulat, dar și un truc pentru a lăsa buclele prea strânse realizate cu ondulatorul.

2. Atunci când îți usuci părul cu foehnul și peria rotundă, lasă părul să se răcească înainte de a scoate peria. De obicei, oamenii se grăbesc să desfacă imediat șuvița uscată de pe perie, motiv pentru care părul nu are volumul dorit, iar buclele nu rezistă.

3. Pentru a preveni produsele de texturizare să facă părul mat, amestecă-le cu câteva picături de ulei pentru păr în palmă și apoi aplică pe păr.

4. Dacă vrei bucle lejere, folosește cleștele ondulatorului pentru a netezi părul la rădăcină, apoi înfășoară suvița vertical pe ondulator, lăsând vârfurile libere.

5.
Poartă pe cap o eșarfă din satin pe timpul nopții. În acest fel părul va fi protejat de frecarea de fața de pernă și îți vei păstra și coafura pentru mai multe zile la rând.

6. Pentru a întinde părul la spate, piaptănă-l de la spate către față, pe umeri, pe măsură ce îl usuci. Tensiunea asupra firelor de păr atunci când periezi va face ca părul să se usuce drept.

7. Ca să reîmprospătezi buclele, folosește uscătorul de păr pe funcția de aer rece. Lasă aerul produs de foehn să miște părul dintr-o parte în cealaltă, în timp ce îți treci degetele prin el. Buclele vor redobândi volum și vor fi iar definite.

8. Taie cu regularitate din vârfuri, mai ales dacă te confrunți cu căderea părului. În acest fel părul va părea mai des, dar va crește și mai sănătos, pentru că scapi de vârfurile degradate.

9. Părul sănătos păstrează pentru mai mult timp culoarea, de aceea ar trebui să faci săptămânal un tratament intensiv cu o mască de păr, dacă vrei să ai o nuanță strălucitoare și intensă.

10. Pentru mai mult volum, usucă întâi rădăcinile părului, ridicându-le cu degetele.
Atunci când începi cu lungimea, rădăcinile ude sunt trase în jos, ceea ce le aplatizează.

11. Împarte părul creț sau ondulat în patru secțiuni pe care să le răsucești sub forma unor cocuri când te speli pe cap. Aplică șampon pe fiecare coc răsucit și limpezește bine. În acest fel părul tău nu se va încurca și își va menține onduleurile.

12. Dacă vrei o coadă la spate perfect netedă, apleacă-ți capul pe spate la 45 de grade și strânge-ți părul folosind o perie cu peri fini. Cu cât sunt mai fini perii, cu atât mai neted va arăta părul tău prins.

13. Pentru mai mult volum, folosește șampon uscat de la rădăcini către vârfuri înainte de culcare și prinde-ți părul într-un coc. A doua zi părul tău va avea mai mult volum.

14. Dacă părul tău este rar sau îi lipsește volumul, șuvițele în nuanțe deschise te ajută să obții efectul vizual de mai mult păr. De asemenea, părul decolorat își mărește volumul din cauza cuticulei care se umflă la suprafața fiecărui fir în parte.

15. Dacă ții ondulatorul pe orizontală atunci când îți ondulezi părul, vei obține bucle mai lejere și mai puțin definite.

16.
Folosește o dată pe lună un produs special pentru exfolierea scalpului, care va elimina celulele moarte de pe pielea capului.

17. Obține un efect de păr uscat cu perie rotundă folosind un ondulator cu diametru mare. Ondulează părul, fixează buclele cu clame și lasă-le timp de 10-30 de minute, până ce părul se răcește complet. 

18. Atunci când nu știi cum să te coafezi, fă-ți o cărare pe o parte. Vei evidenția astfel părul de dedesubt, care este mult mai sănătos și mai strălucitor decât cel de la suprafață.

19. Dacă vrei ca părul tău să-și mențină volumul cât mai mult timp după ce îl usuci cu foehnul și peria rotundă, trebuie să te asiguri că părul este complet uscat. Treci cu degetele prin păr, depistează zonele umede și usucă-le foarte bine. Dacă rămâne umed, părul își va pierde rapid volumul.

20. Pentru a masca părul nespălat, prinde-l într-un coc la spate și aplică puțin șampon uscat la rădăcini, pentru a absorbi excesul de sebum.

21. Pentru un coc perfect neted sau o coadă înaltă, usucă părul umed în direcția coafurii. De exemplu, dacă îți faci un coc înalt, piaptănă părul de la spate către vârful capului în timp ce îl usuci, stând cu capul în jos. 

22.
Pulverizând părul cu puțină apă reactiveazi produsele de styling pe care le-ai folosit cu o zi în urmă, astfel că nu este necesar să încarci părul cu mai multe produse. Este valabil în special pentru spumă, gel, fixativ.

23. Atunci când te grăbești și vrei să faci rapid o coafură interesantă, poți încerca o coadă la spate texturizată. Împarte părul în trei cocuri mici, usucă folosind difuzorul foehnului, apoi scutură părul și leagă-l într-o coadă la spate.

24. Dacă ai pus din greșeală prea mult produs de styling pe păr, folosește șamponul uscat la rădăcini și pe lungime pentru a absorbi excesul de produs.

25. Netezește părul și firele scurte atunci când îl prinzi în coc sau coadă folosind o periuță veche de dinți pe care ai pulverizat puțin spray fixativ. Vei obține un rezultat natural, de păr perfect neted, fără aspect "lins".
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod