Cea mai mare greșeală pe care o faci când te speli pe cap

Cea mai mare greșeală pe care o faci când te speli pe cap

Auzim des tot felul de reguli, trucuri și noi metode referitoare la îngrijirea părului. Pe unele dintre ele le respectăm, pe altele pur și simplu le trecem cu vederea.
Dar se întâmplă adesea ca cele mai mari greșeli pe care le facem să fie tocmai lucrurile despre care suntem convinse că ne sunt benefice.

Acest lucru este valabil și în ceea ce privește spălarea părului. Fără știi, probabil că faci greșeală importantă de fiecare dată când te speli pe cap. 

Pentru cele mai multe persoane, ordinea acțiunilor în timpului dușului este următoarea: îți umezești părul, șamponezi, clătești, apoi aplici balsam de păr. În acest fel balsamul are timp să acționeze cât timp te speli pe corp. Dar potrivit specialiștilor, această ordine nu este tocmai cea mai bună variantă pentru părul tău.

Britta Cox, specialist în îngrijirea părului, declară pentru wellandgood.com că spălarea părului ar trebui să fie ultimul lucru pe care îl faci la duș.
Atunci când este ud, părul este mult mai predispus la rupede. "Părul este cu 56 de procente mai puțin rezitent atunci când este ud și devine astfel mult mai predispus la degradare și rupere", spune specialista. Aceasta avertizează că obiceiul de a-ți umezi părul imediat ce intri sub duș este o greșeală care te împiedică să ai părul frummos și sănătos.

"Părul este compus din cheratină, care este o proteină cu afinitate pentru apă. Probabil ai observat că părul tău se transformă atunci când este expus la umiditatea din aer. Acum imaginează-ți ce efect are apa de fiecare dată când te speli pe cap și îți uzi părul complet", mai spune specialista.

Atunci când îți expui părul la apă, acesta devine saturat de apă, ceea ce îl face să se umfle, să se întindă și duce la deschiderea cuticulelor.
"Părul se încurcă pentru că cuticulele ridicate de pe fiecare fir în parte se agață unele de altele, ceea ce predispune părul la degradare și rupere", declară Britta Cox.

Pentru a-ți proteja părul de acest tip de degradare provocată de apă, cea mai bună soluție este să limitezi expunerea la apă. "Prin expunerea limitată la apă vei proteja biomul natural al părului și cuticulele și vei reduce riscul de umflare și expandare a firelor de păr, ceea ce reduce riscul de rupere și deteriorare", mai spune specialista. 

Aceasta recomandă să schimbi ordinea acțiunilor din timpul dușului. Spală-te pe cap la finalul dușului, nu la început și folosește apoi un balsam leave când ieși de sub duș, în loc să folosești unul în timpul spălării.
Balsamul clasic, cu clatire, îți poate îngreuna firele de păr și blochează apă în inetriorul lor, ceea ce le scade rezistența. 

"În acest fel părul nu mai este plin de apă și scade riscul ca firele să se expandeze și să devină mai fragile", susține expertul. 

"Este adevărat că cuticulele se vor deschide atunci când părul intră în contact cu apa și devine astfel mult mai puțin rezistent la rupere", confirmă hairtylistul Kerry E Yates. Dar aceasta nu consideră că există dovezi care să arate că obiceiul de a te spăla pe cap la finalul dușului ar putea să prevină degradarea părului, din moment ce părul va fi oricum expus la apă cât timp te speli pe corp.

Ca să te asiguri că părul tău este cu adevărat protejat, specialista recomandă să șamponezi și să masezi numai la nivelul scalpului, fără să freci agresiv lungimea părului.
De asemenea, evită să storci apa în exces din păr sau să freci părul cu prosopul. Nu ar trebui să te pieptăni niciodată pe părul ud.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod