De ce ar trebui să dormi pe o parte când ești însărcinată. Studiu

Atunci când intri în cel de-al treilea trimestru de sarcină, găsirea unei poziții confortabile de dormit devine complicată când ai de-a face cu o burtică atât de mare.
Așa că dormitul pe o parte trebuie să devină o rutină pentru tine, iar nevoia pentru perne devine mai importantă decât orice altceva. După cum se dovedește, această poziție de dormit poate salva viața copilului tău. Iată de ce ar trebui să dormi pe o parte când ești însărcinată!

Care sunt motivele pentru care ar trebui să dormi pe o parte când ești însărcinată?


Un nou studiu a arătat că dormitul pe o parte poate fi cea mai sigură poziție pentru copilul tău, mai ales în timpul celui de-al doilea și de-al treilea trimestru de sarcină. Cercetătorii de la Universitatea din Auckland din Noua Zeelandă au analizat toate datele colectate de cinci studii din întreaga lume privind riscurile nașterii unui bebeluș mort.
Este vorba despre pierderea unui copil după 20 de săptămâni de sarcină. 

Dacă fiecare femeie însărcinată ar dormi pe o parte începând cu a 28-a săptămână de sarcină, ar putea fi prevenite aproximativ 6% dintre morțile înainte de naștere, potrivit studiului publicat în Lancet. Ar putea fi salvate viețile a aproape 153.000 de copii în fiecare an în întreaga lume, după cum au afirmat cercetătorii. De asemenea, studiul a constatat că dormitul pe spate, începând cu a 28-a săptămână de sarcină, crește riscul de deces înainte de naștere cu 2,6% indiferent dacă există și alți factori de risc.
Poziția aceasta exercită presiune asupra vaselor de sânge, este redus fluxul sanguin, iar alimentarea cu oxigen pentru făt este restricționată.

Studiile anterioare au corelat femeile însărcinate care au dormit pe spate cu bebeluși mai stresați și mai puțin activi în uter. Problemele legate de somn în timpul sarcinii au fost, de asemenea, asociate cu această poziție.

Deși nu ar trebui să existe nicio problemă cu privire la ce parte alegi când dormi, dormitul pe partea stângă ar putea avea un avantaj. Inima pompează sângele prin artera dreaptă.
Somnul pe partea stângă te ajută să te asiguri că fluxul de sânge recent oxigenat din inimă nu este restricționat, permițând un flux sanguin optim către placentă și copil. Iar dacă te trezești în timp ce dormi pe spate în timpul nopții, chiar dacă ai adormit pe o parte, nu te speria. Doar întoarce-te pe o parte și culcă-te înapoi.

Constatările studiului nu sunt o dovadă definitivă că somnul pe o parte poate preveni în totalitate moartea bebelușului înainte de naștere. Există și alți factori care pot crește acest risc. Printre aceștia se numără sarcinile la o vârstă înaintată, fumatul, afecțiunile medicale existente, cum ar fi hipertensiunea arterială, diabetul zaharat și obezitatea.
Și istoricul de pierdere a sarcinilor și sarcinile multiple pot influența acest risc de deces.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod