Cum să eviți tantrumurile când îi iei tableta sau telefonul copilului

Probabil că aproape toți părinții știu cât de greu este să își convingă copilul să lase tableta sau telefonul jos și să facă altceva.
Oricât de mult ai încercat să eviți tantrumurile când îi iei tableta sau telefonul copilului, s-ar putea să ai de-a face cu o problemă puțin mai greu de rezolvat. Dacă este un lucru cu care ai de-a face în fiecare zi ca părinte, există o tehnică ușoară care s-ar putea să te ajute. Iată despre ce este vorba!

Vrei să eviți tantrumurile atunci când îi iei tableta sau telefonul copilului? Iată ce trebuie să faci!


Știm deja că folosirea aplicațiilor mobile și jocurile pot crea dependență, dar știai că ecranele tabletelor și ale telefoanelor au capacitatea de a induce o transă copiilor? Ori de câte ori cei mici folosesc aceste gadgeturi, lumininile, sunetele și imaginile de pe ecran fac creierul să funcționeze într-un anumit fel. Creierul copiilor produce hormonul dopamină, care contribuie la sentimentele plăcerii și satisfacției.
Cu alte cuvinte, utilizarea gadgeturilor poate aduce fericire și bucurie copiilor.

În momentul în care ecranul este oprit brusc sau când un părinte îi spune copilului să nu mai folosească telefonul, poate apărea o scădere bruscă a nivelului de dopamină, lucru care creează o senzație de durere fizică și șoc. Acesta este momentul în care copiii își pierd firea și recurg la tantrumuri.

Cum să eviți tantrumurile?


Ce poți face pentru a scurta timpul petrecut în fața ecranului fără a declanșa tantrumurile copiilor? Specialiștii cu experiență în parentingul pozitiv spun că tehnica nu implică întreruperea activității copilului fără un avertisment. În schimb, ar trebui să construiești un pod între tine și copilul tău.
Nu este greu. Tot ce trebuie să faci este să decizi când este timpul ca cel mic să nu mai folosească gadgetul, să stai lângă el, să îți exprimi interesul pentru ceea ce face, indiferent dacă se uită la un videoclip, dacă se joacă online sau dacă explorează pe Internet.

Când stai lângă copil, încearcă să îi pui întrebări cu privire la ceea ce face. De exemplu, dacă se joacă un joc, îl poți întreba la ce nivel este sau cum se joacă acel joc. Dacă se uită la un videoclip, îl poți întreba cine este cel mai amuzant personaj sau despre ce este videoclipul. La început, s-ar putea să nu îți răspundă sau chiar să pară supărat pentru că are impresia că încerci să îi distragi atenția, dar este important să continui.

Acest proces de construire a unui pod între tine și copilul tău funcționează în două moduri.
În primul rând, îți permite să îi arăți copilului tău că ești interesat de ceea ce îl pasionează. Celor mici le place când părinților le pasă de lumea lor. Copilul tău va învăța că îți pasă de el și că ești dispus să faci eforturi pentru a forma o legătură cu el.

În al doilea rând, atunci când construiești o legătură cu cel mic, îl ajuți să iasă ușor din lumea online, în loc să-l faci să încheie brusc orice interacțiune online. Cel mic iese din lumea online și revine într-o zonă în care își dă seama de existența ta, dar treptat. Nivelul de dopamină nu mai scade brusc, deoarece ai construit un pod. În plus, atunci când construiești acel punct de legătură, este mai ușor pentru copilul tău să te audă și să răspundă la ceea ce îl rogi.

Data viitoare când te afli în dificultate cu timpul petrecut în fața ecranului de copilul tău, încearcă această metodă simplă sugerată de experți!
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod