Ce coafura alegi pentru noaptea dintre ani?

Pentru ca parul tau este cel mai de pret "accesoriu", in noaptea de Revelion acesta trebuie sa arate impecabil. Specialistii de la Jovsky Studio iti ofera sfaturile necesare pentru a reface parul degradat, lipsit de stralucire, dar si pentru a alege coafura potrivita.
Pentru ca parul tau este cel mai de pret "accesoriu", in noaptea de Revelion, acesta trebuie sa arate impecabil. Specialistii de la Jovsky Studio iti ofera sfaturile necesare pentru a reface parul degradat, lipsit de stralucire, dar si pentru a alege coafura potrivita. Ai drept exemplu o coafura potrivita pentru seara de Revelion, care poate fi realizata cu usurinta chiar si acasa si poate fi transformata in functie de tinuta pe care o adopti, fie ca este una eleganta sau una ceva mai simpla.

"Intotdeauna alegem coafura in functie de tinuta. Daca ai o tinuta lejera, vei alege o coafura mai simpla. Pe parul scurt poti face ceva 'ciufulit', cu ajutorul produselor de styling precum fixativul sau ceara, cu aspect lucios sau cu aspect mat. Daca tinuta este retro sau ceva mai sofisticata, poti alege si onduleurile.
De asemenea, se poarta si accesoriile pentru par, iar cateva culori in trend sunt auriu, aramiu, acaju.", aflam de la hairstylist-ul Adrian Perjovschi. In cazul parului mediu si lung, in functie de tinuta, putem apela la onduleuri sau par prins, daca tinuta este eleganta sau sofisticata.

Simpla coafare nu este suficienta daca parul tau este degradat. "Pentru a repara un par degradat, este necesar sa apelam la produsele profesionale. Chiar daca si tratamentele traditionale pot fi eficiente, parul degradat are nevoie de produse speciale pentru a se reface. Folosind diverse masti facute acasa este ca si cum am fi bolnavi dar apelam intai la medicina alternativa.", ne spune Adrian Perjovschi.

Coafura oferita drept exemplu de Dana Manucu, hairstylist Jovsky Studio, este una potrivita tinutelor elegante, dar cu mici returusuri, poate fi adaptata si tinutelor casual.
Cu putin efort, putem obtine o astfel de coafura si acasa, avem nevoie, insa, de ceva dexteritate. Iata care sunt pasii:

Pasul 1:


"Parul trebuie spalat inainte de a incepe coafarea. Se usuca apoi cu peria rotunda si foehnul. Acest tip de uscare ajuta la netezirea cuticulelor ('solzii' de pe suprafata firului de par), oferindu-i stralucire.", ne spune Dana Manucu, hair-stilist Jovsky Studio. Pentru cele dintre noi care au parul ondulat, uscarea cu peria va contribui si la indreptarea parului.

Pasul 2:


Pentru realizarea acestei coafuri, pasul doi este reprezentat de ondularea parului. Cu ajutorul pieptenelui, se separa fiecare suvita. Grosimea suvitelor variaza in functie de dimensiunile pe care dorim sa le aiba buclele.

Daca alegem suvite mai groase, buclele vor fi mai mari si mai putin definite.
De asemenea, forma buclelor variaza si in functie de dimensiunea ondulatorului.

Cu cat circumferinta acestuia va fi mai mare, cu atat buclele vor fi mai largi. Afla cum poti sa iti ondulezi parul acasa, fara sa-i pui sanatatea in pericol, citind articolul "Obtine rapid bucle perfecte!". Dupa ce toate suvitele au fost ondulate, vom pulveriza spray fixativ pe par de la o distanta de 10 - 15 cm. Pulverizarea se face atat pe suvitele de la suprafata, cat si pe cele mai "ascunse".

Pasul 3:


Ultima etapa in realizarea acestei coafuri este reprezentata de ridicarea si prinderea suvitelor. Forma coafurii rezultate va depinde de modul in care vei prinde suvitele cu ajutorul agrafelor.

Daca iti doresti sa obtii o coafura eleganta, incearca sa pastrezi onduleurile cat mai bine definite.

De asemenea, se pot folosi accesoriile pentru par care pot fi asortate cu tinuta.

Pentru o coafura adecvata unei tinute casual, parul poate fi prins usor neglijent, fara sa pastram suvitele perfect definite.

Iata care este rezultatul - o coafura simpla dar eleganta, ideala pentru o noapte de poveste!



Afla care sunt tendintele pentru acest sezon si cum poti alege o coafura pentru evenimente speciale citind articolele:

Tendinte in coafura pentru sezonul toamna-iarna 2008-2009

Stiluri si coafuri pentru parul scurt

5 coafuri pentru evenimente speciale

 

 Un articol de Georgiana Dorobantu

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • bianca pe 9 Mar 2011, 21:44
    despre cuafeza

    am invatat mult de la tine si vreau sa devin coafeza am 14 ani si ador acest job

    0
    0

  • oana alexandra pe 16 Oct 2009, 19:07
    ceva nou

    alte stiluri noi pentru coafat evenimente speciale

    0
    0

  • Florentina pe 8 Sep 2009, 14:57
    extensii gene

    Aplic extensii de gene Ardell, din par uman 100% stilizat, la cel mai bun pret - 4 lei/smoc; permanent de gene 50 lei + vopsit gene gratuit. Oferta valabila doar pentru Bucuresti. 0723004987 Florentina.

    0
    0

  • andra pe 30 Iul 2009, 14:15
    ?

    ei nu pot sa puna articole cum sa se faca parul nu ce stiluri si stilisti sunt ?

    0
    0

  • madalina pe 1 Ian 2009, 18:41
    tare

    am invatat mult dela tine ok eti doresc succes

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod