Cat tine albastru de metil pe par

Cât ține albastrul de metil pe păr

Fie că ești nemulțumită de rezultat și vrei să se curețe mai repede, fie că vrei să păstrezi cât mai mult culoarea obținută, sigur te-ai întrebat cât ține albastru de metil pe păr
Albastrul de metil este o opțiune pentru vopsirea părului atunci când vrei să obții o culoare interesantă fără să folosește vopselele scumpe din comerț. O sticluță de albastru de metil costă aproximativ trei lei, prin urmare este una dintre cele mai ieftine variante pentru colorarea părului. 

Cum să-ți vopsești părul cu albastru de metil


Primul pas pe care trebuie să-l faci este să te speli pe cap cu șamponul tău obișnuit și apoi să te clătești. Toarnă o sticluță de albastru de metil și o jumătate de sticluță de violet de gențiană într-un sfert de sticlă de balsam sau mască pentru păr. Amestecă foarte bine și aplică pe părul umed.
Lasă să acționeze timp de câteva minute, apoi clătește-te. Este foarte important să te clătești cu apă din abundență, timp de cel puțin cinci minute. Albastrul de metil și violetul de gențiană pătează pielea și hainele. Riști să lași urme de albastru de metil pe haine sau pe fața de pernă dacă nu te clătești suficient.

Ce trebuie să știi despre vopsirea părului cu albastru de metil


Spre deosebire de o vopsea clasică, din comerț, rezultatele pe care le obții când îți vopsești părul cu albastru de metil variază foarte mult. Părul blond și părul șaten deschis care include nuanțe aurii va deveni verde, nu albastru.
Vei obține un ton de albastru pur numai pe părul complet decolorat, ira decolorarea părului este un procedeu complicat pe care nu ar trebui să-l încerci singură acasă. În amestecul de albastru de metil și balsam se adaugă de obicei violet de gențiană pentru a estompa tonurile verziu. Acestea nuanțe verzui apar în special după primele spălări.

Cele mai bune rezultate în cazul vopsirii părului cu albastru de metil se obțin pe părul alb. Prin urmare, dacă ai părul alb sau ai multe fire albe, poți încerca cu succes vopsirea cu albastru de metil.

Citește și: Secretele vopsirii părului cu violet de gențiană

Pentru a menține culoarea intensă, reaplică balsamul colorat cu albastru de metil de fiecare dată când te speli pe cap.
În acest fel pigmentul se va acumula treptat și părul tău va avea nuanța de albastru pe care ți-o dorești.

Albastrul de metil nu degradează părul, însă îl poate usca destul de mult atunci când este aplicat fără balsam. Prin urmare, nu aplica albastrul de metil pe păr fără să-l dilueazi cu o mască sau un balsam de păr. Diluarea cu apă este, de asemenea, dificilă pentru că nu vei putea aplica ușor pe păr. 

Cât ține albastru de metil pe păr


Pentru că nu este o vopsea permanentă care să pătrundă în interiorul firelor de păr și să fixeze pigmenții, albastrul de metil se curăță treptat la fiecare spălare. Spălările dese, folosirea unui șampon purifiant și spălarea pe cap cu apă prea caldă duc la estomparea rapidă a albastrului de metil de pe păr.

De asemenea, porozitatea părului influențează modul în care fibra capilară absoarbe și reține pigmentul albastru.
Un păr poros va absorbi o cantitate mai mare de albastru de metil, care va rezista apoi mai mult timp. 

În medie, albastrul de metil rezistă pe păr timp de 4-5 spălări. Cu cât te speli mai des fără să reaplici pigmentul, cu atât nuanța se va curăța mai repede. 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod