Căderea părului cauzată de alopecia de tracțiune. Ce este și cum o previi

Unele dintre coafurile tale favorite precum părul prins într-o coadă înaltă sau cocurile strânse perfect te-ar putea face să-ți pierzi părul.
Stresul repetat la nivelul foliculilor de păr, așa cum se întâmplă când părul este prins în cocuri, cozi înalte sau împletite strâns, cauzează o problemă cunoscută drept alopecie de tracțiune.

Ce este alopecia de tracțiune?


Alopecia de tracțiune este o formă de cădere a părului care este rezultatul stresului repetat sau tensiunii mari asupra părului și rădăcinilor. Pentru că efectul nociv este cumulativ, este posibil să dureze ceva timp până când vei observa simptomele. Vestea bună este că atunci când le observi din timp, orice rărire sau pierdere a părului este reversibilă.
Dar dacă nu iei măsuri și nu tratezi problema, pierderea părului poate fi permanentă.

Care sunt semnele că te confrunți cu alopecie de tracțiune?


Firele de păr rupte în partea din față și pe lateralele liniei părului (în special în jurul urechilor), zone înroșite de piele și senzația de durere la nivelul scalpului sunt câteva dintre simptomele care îți arată că te confrunți cu alopecie de tracțiune. De asemenea, rărirea părului în zona de deasupra sprâncenelor, la spate sau la tâmple este un alt semn major.

De ce apare alopecia de tracțiune?


Stresul constant la care sunt supuși foliculii de păr atunci câd părul tău este strâns puternic în cozi sau cocuri duce la degradarea acestora și la smulgerea treptată a firului de păr. Este de reținut faptul că smulgerea repetată a acelorași fire duce la degradarea permanentă a foliculilor.
Prin urmare, obiceiul de a-ți prinde părul în cozi prea strânse poate cauza pierderea permanentă a părului. Riști să te confrunți cu același efect care apare în urma pensării excesive a sprâncenelor. Firele smulse în mod repetat nu vor mai crește, pentru că foliculul de păr va muri.

Cum poți preveni alopecia de tracțiune?


Cel mai important lucru pe care îl poți face este să-i oferi părului tău un timp de răgaz și să renunți la coafurile strânse care cauzează tensiune. Încearcă să alternezi între a purta părul prins și liber. Dacă trebuie să-l strângi, optează pentru o coafură lejeră.
După ce părul tău a avut timpul necesar pentru a se reface, aproximativ câteva săptămâni, poți folosi un tratament aplicat local pentru a stimula creșterea părului. 

Regula de bază este aceea că părul nu trebuie să fie strâns atât de puternic încât să simți că te doare pielea capului atunci când este prins și după ce îi dai drumul din coadă. De asemenea, și extensiile de păr pot provoca alopecie de atracțiune din cauza greutății prea mari pe care o exercită asupra firelor. Folosește extensii de mărime medie, cu o greutate mică și evită-le pe cele sintetice. Optează pentru extensii din păr natural, prinse cu cleme sau prin coasere de părul tău natural numai de specialiști.
Nu purta extensii pentru o perioadă prea lungă de timp. Alternează folosirea extensiillr cu purtarea părului în variantă naturală pentru a reduce riscul tracțiunii la nivelul foliculilor.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod