50 de tunsori scurte pentru părul rar

Să-ți lași părul să crească sau să-l tunzi scurt? E o întrebare al cărei răspuns ar trebui să fie foarte simplu pentru femeile care au părul rar sau fin.
Tunsorile scurte, fie că este vorba de un bob, o tunsoare lob sau una în scări, sunt întotdeauna cea mai bună alegere pentru părul fin.

Atunci când părul fin este lung, își pierde rezistența și vârfurile devin mai subțiri, pentru că se rup singure, ceea ce face ca părul să pară chiar mai rar decât este”, declară hairstilistul Angela Soto pentru womenshealthmag.com. „Dacă păstrezi părul fin mai scurt, păstrezi cea mai sănătoasă și densă paret a părului (de la rădăcini și până la jumătatea lungimii), ceea ce va face ca părul să aibă un aspect des”, spune specialista.
Există extrem de multe tunsori scurte din care poți alege, dar specialista spune că cea mai bună opțiune pentru părul rar este un bob bont, cu vârfuri drepte. „Sunt multe variații ale acestei tunsori, însă scopul este să păstrezi cât mai bine vârfurile pentru a crea iluzia de volum”, recomandă hairstilista. „Când lucrăm cu părul rar, secretul este să menținem forme puternice, definite, și mai puțin să obținem șuvițe pe mai multe straturi”, spune Angela Soto.

În ceea ce privește lungimea, specialista este de părere că părul care ajunge până la nivelul claviculei este potrivit în cazul părului fin, dacă nu vrei să te tunzi mai scurt.
Însă notează că o lungime până deasupra umerilor te va ajuta să creezi cel mai mult volum și efect de păr des.

Părul fin are tendința de a se rupe singur, prin urmare este necesar să te tunzi regulat pentru a menține aspectul sănătos, dar și pentru a păstra forma tunsorii”, spune specialista, care recomandă să te tunzi la aproximativ șase-opt săptămâni.

Și produsele pe care le folosești sunt importante. Adaugă textură părului folosind ondulatorul pentru a crea onduleuri cu aspect natural și aplică spray pentru texturare, care oferă volum fără să încarce părul.
Spray-urile cu sare și cele pentru texturare sunt cei mai buni prieteni ai tăi dacă ai părul rar. Aplicând spray cu sare la rădăcini când părul este ud și răvășind ușor părul cu degetele vei crea mult volum cu aspect natural”, recomandă Soto. De asemenea, ar trebui să eviți uleiurile consistente sau balsamurile leave in care îți încarcă părul și îl îngreunează, ceea ce reduce volumul.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod