5 trucuri ca să repari părul degradat. Descoperă remediile!

Odată degradat, părul tău nu se mai poate "vindeca" în totalitate. Dar cu puţin ajutor, îi poţi îmbunătăţi mult structura astfel încât să arate strălucitor şi să pară sănătos. La fel ca în orice altă situaţie, prvenirea este mult mai eficientă decât tratarea.
Odată degradat, părul tău nu se mai poate "vindeca" în totalitate. Dar cu puţin ajutor, îi poţi îmbunătăţi mult structura astfel încât să arate strălucitor şi să pară sănătos.


La fel ca în orice altă situaţie, prevenirea este mult mai eficientă decât tratarea. Prin urmare, ca să recapeţi sănătatea părului tău este necesar să-i acorzi mai multă atenţie, să-l protejezi mai mult şi să eviţi orice procedură care îl poate compromite definitiv.


Printre acestea, cele mai nocive sunt soluţiile de permanent, schimbarea culorii de la un ton închis la unul foarte deschis, prin decolorare, folosirea excevisă a plăcii sau a ondulatorului sau folosirea unor astfel de aparate de proastă calitate.


Iată câteva remedii esenţiale, dacă vrei să ai un păr cu care să te mândreşti:


Balsam de protecţie

Un balsam leave-in care îţi protejează părul de temperaturile ridicate, de frecarea de haine sau accesorii este unul dintre cei mai importanţi paşi. Aplică-l după fiecare spălare, înainte de a te usca cu foehnul sau înainte de a folosi placa sau ondulatorul.


Un astfel de balsam va acţiona precum un scut de protecţie pentru fiecare fir de păr, astfel încât să prevină o deteriorare şi mai accentuată. Pe măsură ce îţi vei tunde vârfurile degradate, părul tău va rămâne sănătos, pentru că a fost protejat.


Ser pentru vârfuri

Serurile pentru vârfuri despicate şi foarte degradate reuşesc să mascheze deteriorarea şi să protejeze în acelaşi timp. Foloseşte zi de zi, numai pentru vârfuri şi părul tău va arăta perfect sănătos.

Masca cu banane


Nu uita să apelezi şi la tratamentele naturale care sunt extrem de benefice părului. Proteinele şi uleiurile conţinute de anumite alimente îi pot reda strălucirea părului. Banana este unul dintre cele mai preţioase fructe pentru podoaba ta capilară.


Pisează o banană şi aplic-o pe păr ca pe o mască. Lasă să acţioneze jumătate de oră, apoi clăteşte-te. O poţi amesteca cu gălbenuş de ou, un alt ingredient din bucătăria ta foarte bogat în proteine benefice firului de păr.

Tratament cu ulei cald


Uleiul imită foarte bine structura sebumului, substanţa produsă de pielea capului menită să-i ofere hidratare şi protecţie părului tău. Iar dacă alegi să încălzeşti uleiul, stimulezi deschiderea cuticulelor şi pătrunderea lui în profunzimea firului de păr.


Foloseşte uleiul de măsline, de susan, untul de cocos sau de cacao, uleiul de avocado, ricin şi pe cel din sâmburi de struguri. În principiu, orice ulei vegetal natural îţi poate salva părul.

Cheratina lichidă


Cheratina lichidă, fie că este vegetală sau animală, aderă foarte bine în zonele cu probleme ale firului de păr, oferindu-i o îmbunătăţire vizibilă.
Se aplică pe păr apoi se foloseşte foehnul pentru ca ingredientele active să se fixeze cât mai bine. Rezultatul este un păr mai puternic şi mai rezistent.(Foto: iStockphoto)

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • pavaloiramona pe 24 Apr 2012, 16:42
    ulei

    eu am incercat tratamentul cu ulei de masline, intins pe toata suprafata parului.lasa parul foarte stralucitor si matasos!

    2
    1

  • Aliss pe 24 Apr 2012, 11:23
    Masca cu banane

    Eu mereu folosesc masca cu banane si ou si niciodata nu am avut probleme, e o masca foarte buna pentru par. @Andra: incearca sa samponezi parul in mod normal si sa pui si balsam si o sa vezi cat de usor se va clati totul :)

    2
    4

  • andra pe 23 Apr 2012, 20:24
    masca de banane

    Nu va puneti asa ceva in par ca nu o mai scoateti!!!! Poate ca e buna dar bucatelele mici de banana se incurca in par si nu mai cad decat dupa ce usuci parul cu feonul......ca sa nu mai spun cat par se rupe....

    7
    2

  • mariucaaa pe 23 Apr 2012, 19:14
    Cheratina lichida

    Unde se poate gasi cheratina lichida?

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod