5 măşti cu ulei de măsline pentru părul degradat de soare

După o vacanţă lungă şi fierbinte, în care te-ai distrat la mare sau la piscină, părul tău nu este în cea mai bună formă. Apa sărată, razele soarelui sau clorul din piscină ţi-au transformat podoaba capilară într-o mare claie sârmoasă şi uscată.

După o vacanţă lungă şi fierbinte, în care te-ai distrat la mare sau la piscină, părul tău nu este în cea mai bună formă. Apa sărată, razele soarelui sau clorul din piscină ţi-au transformat podoaba capilară într-o mare claie sârmoasă şi uscată.

Aşa că, ai nevoie urgent de o revigorare. Tratamentele pe bază de ulei de măsline sunt cele mai potrivite pentru regenerarea părului tău.  

Uleiul de măsline are un conţinut bogat de vitamina A, vitamina E, C, D şi antioxidanţi naturali, ceea ce îl face un tratament ideal pentru hidratarea părului şi a scalpului.

Ulei de masline şi gălbenuş de ou
Pentru o mască hidratantă ai nevoie de ulei de măsline, 2 gălbenuşuri de ou şi o lingură de miere.

Se încălzeşte uleiul, foarte puţin fără să devină fierbinte, se adaugă o lingură de miere şi se amestecă. Separat, se bat gălbenuşurile foarte bine şi se amestecă treptat cu uleiul cald. Soluţia se aplică pe toată suprafaţa firului de păr, iar dacă ai părul uscat o poţi pune şi la rădăcină. Masca se ţine cel puţin o oră, iar părul trebuie să fie acoperit cu un prosop cald pentru un efect garantat. După o oră se clăteşte bine şi se dă cu balsam.

Ulei de măsline şi de ricin pentru toată noaptea

Uleiul de măsline se amestecă cu câteva picături de ulei de ricin şi se aplică pe părul umed, de la rădăcină până la vârfuri.
Cu această mască poţi să dormi peste noapte, cu condiţia să ai părul acoperit cu ceva. Dimineaţă vei avea un păr mătăsos şi strălucitor.

Mască pentru păr gras
Uleiul de măsline este benefic şi pentru părul gras. Ai nevoie de 2 gălbenuşuri de ou, 2 lingură de ulei de măsline, 2 linguri de suc proaspăt de portocale sau lămâie, o linguriţă de miere. Soluţia obţinută se aplică pe părul proaspăt spălat, umed, masând bine scalpul. După 30 de minute se clăteşte foarte bine.

Mască pentru păr uscat
Dacă părul tău este uscat şi degradat, ai nevoie de o banană şi ulei de măsline.
Acest amestec îţi va hidrata în profunzime firul de păr. Pisează foarte bine o banană (ideal este să o faci cu un blender dacă nu vrei să rămâi cu bucăţi de banană prin păr) şi adaugă două linguri cu ulei de măsline. Amestecă bine şi aplică apoi pe păr. Lasă să acţioneze timp de 15 minute şi spală-te cu un şampon şi balsam.

Mască regenerantă
Ai nevoie de o jumătate de ceaşcă cu suc de morcovi, un gălbenuş de ou, 2 linguri cu ulei de măsline, o capsulă de vitamina E, 10 picături de vitamina A uleioasă şi zeama de la o jumătate de lămâie.
Toate ingredientele se amestecă şi se aplică pe părul umed pentru 15 minute. Se spală bine cu şampon şi se dă cu balsam.

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod