5 greşeli zilnice de îngrijire care îţi distrug părul

Părul tău poate fi cu adevărat strălucitor şi sănătos, exact cum vezi în reclame, dacă înveţi să-l respecţi. Chiar dacă pare că rezistă cu brio la toate capriciile tale, de la îndreptat sau ondulat şi până la vopsit sau permanent, părul nu este inidstructibil.
Părul tău poate fi cu adevărat strălucitor şi sănătos, exact cum vezi în reclame, dacă înveţi să-l respecţi.

Chiar dacă pare că rezistă cu brio la toate capriciile tale, de la îndreptat sau ondulat şi până la vopsit sau permanent, părul nu este indestructibil. Iar gesturile repetate, greşite, sunt calea sigură către o podoabă capilară rară, lipsită de strălucire, cu vârfuri despicate şi fire rupte.

Iată cinci greşeli de îngrijire care te împiedică să ai un păr frumos:

1. Îţi piepteni părul ud
Când este ud, părul tău este foarte vulnerabil, atât la căldură, cât şi la factorii mecanici.
Dacă îţi piepteni părul cât este ud sau dacă îl freci intens cu prosopul, rişti să-i distrugi stratul de cuticule, asemănătoare unui strat de solzi îndreptaţi în jos, către vârful părului.

2. Nu te piepteni
Pieptănarea părului ajută la stimularea circulaţiei sanguine la nivelul scalpului, ceea ce contribuie la hrănirea şi oxigenarea rădăcinilor. În acest fel previi acumularea de sebum, care poate sufoca rădăcina şi duce la căderea firului de păr.

Dacă ai părul ondulat sau creţ şi pieptănarea lasă în urmă o claie haotică de păr, distrugând buclele, foloseşte un dispozitiv pentru masaj capilar sau perie-ţi părul înainte de a te spăla pe cap sau seara înainte de culcare.

Tot prin pieptănare distribui uniform sebumul de la rădăcini către toată lungimea părului, oferindu-i o protecţie naturală împotriva degradării şi ruperii.

3.
Foloseşti placa sau ondulatorul pe părul ud

Una dintre cele mai mari greşeli, care îţi distruge părul rapid! Apa din firul de păr este încălzită brusc şi se transformă rapid în vapori, care forţeză şi rup fibra capilară în drum către exterior. La suprafaţa părului se formează mici umflături, care duc în timp la ruperea firului.

4. Îţi usuci părul cu foehnul
Uscarea părului cu foehnul nu are efecte dăunătoare la fel de mari precum folosirea ondulatorului sau a plăcii, dar îţi deteriorează părul pe termen lung.


Pentru că deshidratează excesiv părul, acesta îşi pierde flexibilitatea, devine casant şi se rupe mult mai uşor. Imaginează-ţi cât de maleabilă este o lavetă umedă şi cât de uşor se poate crăpa dacă este complet uscată.

5. Nu aplici balsam
Balsamul este elementul cheie pentru un păr sănătos, rezistent şi strălucitor.

Chiar dacă ai părul foarte fin şi ai senzaţia că balsamul îl face şi mai uşor, alege unul special conceput pentru părul subţire, care îţi oferă volum şi întăreşte firul.(Foto: iStockphoto)
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • monyka pe 4 Aug 2012, 14:14
    ce sa fac sa am un par sanatos ajutor

    ajutatima ca sunt disperata

    0
    0

  • monyka pe 4 Aug 2012, 14:12
    par sanatos

    vreau sa am un par sanatos

    0
    0

  • citrice pe 21 Mai 2012, 13:23
    georgina

    este pieptan/pieptene. deci eu ma pieptan

    1
    0

  • georgina pe 26 Apr 2012, 11:50
    ?

    Experienta personala: 27 ani - primii ani din viata tot timpul am fost tunsa foarte scurt parul meu fiind prea fin si prea putin. masaje cu petrol de la bunica si ai grija de paduchi! urmatorii ani a inceput sa creasca dar fara volum si foarte inestetic. Apoi am inceput sa ma vopsesc pe par, am folosit toate nuantele pe parcursul a cativa ani, decolorari si permanente inclusive :D. Incercam sa ma spal pe cap cam o data pe saptamana asa citisem intr-o revista ca e bine dar parul meu fin si fara volum are prostul narav de a se imbacsi de sebum de pe o zi pe alta...apoi am inceput sa muncesc si cum am un job care implica sa vorbesc cu diferiti oameni in fiecare zi, de fapt am doua joburi...era si e imposibil sa ma prezint cu parul murdar deci efectiv in ultimii 5 ani ma spal pe par in fiecare zi, ori dimineata ori seara, dupa dus imi strang parul cu un prosop pana ma untesc cu creme de corp si de fata etc. apoi utilizez un balsam de par cu ale vera tipul de balsam care nu necesita spalare si curios lucru nu incarac parul, apoi imi piaptan parul cu un piaptan de plastic cu dintii destul de rari si imi usuc parul cu foenul cu capul in jos dar in directia cresterii parului aplic caldura si VOILA! Am un par de invidiat. Pentru prima data am parul lung pana aproape de sani, straluceste si pare a fi sanatatos! Deci din nevoie afli ca toate sfaturile care ti le dau prin reviste si pe forumuri nu ti se aplica tie! Da..si inca ceva...am incercat uleiul de ricin dar ...vai de mine cat trebuie sa ma spal pe par sa ramana curat...o fi bun sau nu ...nu il mai probez niciodata!

    2
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod