5 beneficii pentru păr ale uleiului de jojoba. Cum să-l folosești

5 beneficii pentru păr ale uleiului de jojoba. Cum să-l folosești

Sunt șanse mari ca cel puțin un produs de îngrijire pentru păr pe care îl folosești să conțină ulei de jojoba. Acest ulei natural este un ingredient popular datorită proprietăților sale excelente pentru frumusețea și sănătatea părului și scalpului.
Deși îl găsești cel mai adesea în produsele naturale pentru păr, îl poți găsi și în produse realizate de branduri celebre. Uleiul de jojoba face adevărate minuni pentru părul uscat, lipsit de strălucire, care are nevoie hidratare intensă și nutrienți. Indiferent care sunt principalele probleme ale părului tău, uleiul de jojoba poate fi o soluție salvatoare. Iată câteva dintre beneficiile uleiului de jojoba pentru păr:

Hidratează părul de la interior la exterior

Uleiul de jojoba este compus în proporție de 97% din grăsimi mononesaturate. Restul de trei procente preprezintă acizi benefici pentru păr. Datorită formulei sale hrănitoare, uleiul de jojoba ajută la hidratarea părului prin penetrarea stratului exterior al firului de păr, numit cuticulă.

Dacă aplici puțin ulei înainte de șamponare, creezi o barieră la suprafața părului care împiedică pătrunderea unor ingredient nocive așa cum sunt sulfații, care elimină uleiurile naturale ale părului și îl usucă excesiv.
Atunci când îl aplici pe părul umed, după spălare, oferi o doză mare de hidratare pentru că părul este cel mai permeabil când este ud. Uleiul de jojoba pătrunde în interiorul fibrei și îi oferă mai multă elasticite, strălucire și rezistență.

Menține echilibrul natural al scalpului

Un detaliu foarte interesant despre uleiul de jojoba este faptul că are o structură moleculară foarte asemănătoare cu sebumul. Studiile au arătat că uleiul de jojoba imită foarte bine uleiul natural produs de glandele sebacee, ceea ce îl transformă în soluția optimă pentru refacerea barierei protectoare și hidratante a părului și pielii. Acest tip de ulei îți hidratează părul fără să afecteze pH-ul natural al scalpului. De asemenea, nu determină scalpul să producă mai mult sau mai puțin sebum, astfel că hidratează părul fără să-l îngrașe.

Beneficii pentru păr ale uleiului de jojoba: Combate mătreața

În cadrul unui studiu realizat în anul 2014, cercetătorii au descoperit că uleiul de jojoba reduce semnificativ mătreața.
În afară de proprietățile antibacteriene, acest ulei natural hidratează scalpul uscat și previne senzațiile neplăcute de mâncărime, iritația și descuamarea pielii capului. Aplică-l pe scalp și pe lungimea părului, masează și acoperă-ți părul cu o cască pentru duș. Lasă uleiul să acționeze timp de cel puțin 30 de minute, apoi spală-te pe cap. Repetă tratamentul o dată pe săptămână, în special în sezonul rece când scalpul este mai predispus la apariția mătreții.

Beneficii pentru păr ale uleiului de jojoba: Stimulează creșterea părului

Proprietățile uleiului de jojoba îl fac ideal pentru a trata mătreața și pentru a îmbunătăți hidratarea scalpului fără să perturbe secreția naturală de sebum. În același timp, acest ulei ar putea avea capacitatea de a stimula creșterea părului.

Toți acizii grași, vitaminele și mineralele conținute de uleiul de jojoba oferă nutriția adecvată părului tău.
Planta de jojoba, inslusiv nucile din care este extras uleiul, conține concentrații mari de vitamina B și E sau minerale precum zinc. Acestea stimulează creșterea părului prin faptul că oferă protecție antioxidantă foliculilor de păr.

Repară părul degradat de folosirea aparatelor de styling cu căldură

Este dificil să tratezi părul afectat de temperaturile ridicate produse de aparatele de styling. Studiile au arătat că temperatura mare generată de aparate pentru coafarea părului precum ondulator sau placă duce la crăparea și deteriorarea stratului exterior protector al firului de păr. Iar aceste crăpături duc la apariția vârfurilor despicate și la ruperea părului. Uleiul de jojoba nu penetrează la fel de adânc precum alte uleiuri, astfel încât rămâne la suprafața cuticulei, umple și repară crăpăturile.
De asemenea, creează un strat neted ce reflectă lumina și părul tău devine în acest fel mai strălucitor. Aplică puțin ulei de jojoba în palme, masează, apoi distribuie uniform pe toată lungimea părului înainte de a folosi placa pentru îndreptarea părului sau ondulatorul.


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod