4 întrebări pe care să ți le pui înainte de a-ți schimba radical tunsoarea

Probabil ți s-a întâmplat să vezi pe Instagram imagini cu tunsori care arată impecabil și să decizi într-o fracțiune de secundă că vrei și tu exact același look.
Este imposibil să nu te lași sedusă de tunsorile cool și sexy ale fashionistelor, vedetelor și influencerițelor, dar înainte de a da curs unei schimbări radicale de look trebuie să fii sigură că iei decizia crectă.

Pentru a afla dacă schimbarea totală de look ți se potrivește, hairstiliștii recomandă să-ți pui patru întrebări care te ajuta să iei decizia corectă. Iată care sunt:

Întrebarea 1: „De ce vreau să-mi schimb tunsoarea?”


Există foarte mulți factori de luat în considerare în ceea ce privește o nouă tunsoare, inclusiv momentul în care faci asta sau motivul. „Dacă ne dorim o schimbare pentru a compensa alte aspecte ale vieții și luăm această decizie irațional, am putea regreta”, a declarat hairstilistul Drew Schaefering pentru popsugar.co.uk.
„Dacă schimbarea vine pentru a rezolva o problemă a părului sau pentru a aduce propețime look-ului, atunci sunt șanse mult mai mari să fii mulțumită de rezultate”, spune specialistul.

Citește și: 20 de tunsori bob pentru părul creț și ondulat

O transformare radicală a tunsorii poate avea un efect deosebit și asupra încrederii în sine, în circumstanțele potrivite. Dacă ți-ai schimbat recent jobul, te-ai mutat într-o altă zonă sau treci printr-o despărțire, o nouă tunsoare poate avea o semnificație specială. Poate schimba modul în care te percepi și te poate ajuta să ai mai multă încredere în forțele proprii.

„Trebuie să știi clar care sunt intențiile tale atunci când faci o schimbare majoră. Avem tendința de a lua decizii iraționale atunci când suntem stresați din punct de vedere emoțional”, spune hairstilistul.

Întrebarea 2: „Este acest stil o alegere realistă pentru mine?”


Înainte de a lua o decizie radicală, este esențiali să determini dacă noua tunsoare este potrivită pentru tine - pentru tipul tău de păr, pentru rutina ta zilnică de înfrumusețare și pentru personalitatea ta.
„Trebuie să fim conștienți de timpul și energia necesare pentru a întreține și aranja noua tunsoare, altfel riști să descoperi când ajungi acasă că ai făcut o alegere greșită”, avertizează specialistul.

De exemplu, dacă îți place să-ți lași părul să se usuce în mod natural și vrei ca părul tău să arate bine fără să te coafezi imediat ce te dai jos din pat, atunci o tunsoare scurtă care necesită mult volum nu este cea mai bună alegere pentru tine.

Întrebarea 3: „Ce fel de întreținere necesită această tunsoare?”


Întreținerea este un alt factor care este adesea trecut cu vederea, dar care este un detaliu deosebit de important. „O nouă tunsoare sau o nouă culoare a părului împrospătează imediat look-ul și îți dau mai multă încredere în tine...
cel puțin până când părul începe să crească sau să-și piardă nuanța intensă și nu ai resursele sau energia de o întreține”, spune hairstilistul.

Pentru a descoperi dacă poți face față unei tunsori ce necesită multă întreținere, privește-ți stilul de viață. Cât timp poți dedica zilnic aranjării părului? Cât de des poți merge la salon pentru retușuri, fie că este vopsit sau tuns? 

Întrebarea 4: „Este un look complet nou pentru mine?”


Tu te cunoști cel mai bine, prin urmare ar trebui să te întrebi dacă ești o persoană care își asumă riscuri sau una care ia decizii calculate. Răspunsul te va îndruma către decizia potrivită. „Dacă părul tău este un accesoriu pe care îți place să-l schimbi des, atunci riscul este mai mic dacă faci o schimbare radicală”, spune hairstilistul.

„Dacă te numeri printre cei care păstrează cu consecvență aceeași imagine, atunci ar trebui să aștepți o săptămână în care să te decizi dacă să schimbi sau nu tunsoarea.
Dacă și după o săptămână simți că este decizia potrivită, atunci ar trebui să o faci”, adaugă specialistul.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • wafa pe 6 Nov 2020, 12:47
    Appreciation

    I really like these hair coloures. Amazing

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod