10 reguli de respectat când aplici balsamul de păr

Balsamul te poate ajuta să obții un păr hidratat și strălucitor, dar numai dacă îl folosești corect. Descoperă cum poți obține cele mai bune rezultate când îl aplici.
În cadrul îngrijirii părului balsamul are un rol central pentru că după șamponare trebuie neapărat să-i oferi podoabei capilare o sursă utilă de hidratare. Există o gamă largă de produse disponibile pe rafturile magazinelor, dar nu orice balsam este la fel de util pentru a avea mereu un păr mătăsos și cu volum.

 
Iată ce reguli trebuie să respecți de fiecare dată când folosești balsamul:

 
1. Alege formula potrivită pentru textura părului

Balsamul poate repara deteriorarea părului, hrănește firele și menține elasticitatea, hidratarea și aspectul atractiv al podoabei capilare. „Având în vedere că există tipuri diferite de păr este foarte important să selectezi un produs care răspunde nevoilor specifice ale părului tău. În unele cazuri poți crede că un anumit balsam îți va face părul moale și ușor de pieptănat, dar l-ar putea îngrășa excesiv dacă nu este uscat”, explică dr.
Anabel Kingsley, triholog.

 
2. Dacă ai părul fin: alege un balsam pentru volum

Părul tău este fin și ai probleme cu șuvițele lipite, fără viață? Cel mai bine ar fi să alegi un balsam cu o consistență ușoară, care dă volum fără să încarce părul. O astfel de variantă hidratează părul și previne încurcarea, dar nu periclitează volumul.

 
3. Dacă ai părul aspru: alege o formulă bogată

O textură aspră a părului semnifică uscarea și vei avea nevoie de un balsam intens hidratant. Ar fi bine să optezi pentru un produs pe bază de uleiuri și să aplici și o mască de noapte o dată pe săptămână.

 
4. Dacă ai părul creț: luptă împotriva ciufulirii

Îngrijiește șuvițele crețe cu o formulă pe bază de ulei de măsline și vitamina E, care va menține aspectul părului sub control, prevenind șuvițele rebele care îți pun în pericol look-ul.

 
5. Dacă ai părul blond: selectează un produs cu tentă de violet sau albastru

Pentru părul deschis la culoare trebuie neapărat să încerci un balsam într-o nuanță de violet sau albastru pentru a neutraliza tonurile de galben sau portocaliu. În acest mod vei reface strălucirea părului fără să folosești vopsea din nou.
Pentru cele mai bune rezultate întinde uniform balsamul pe toată lungimea firelor de păr, lasă să acționeze timp de 10 minute, apoi clătește cu apă călduță spre rece.

 
6. Pentru părul vopsit: alege un produs care menține intensitatea culorii

Dacă îți vopsești părul este foarte important să iei măsuri pentru a preveni eliminarea rapidă a culorii sau pierderea strălucirii. Alege un balsam de păr special pentru părul vopsit pentru a-l menține hidratat, elastic și strălucitor, fără să ai probleme cu reducerea intensității culorii.

 
7. Dacă înoți des: protejează-ți și părul

Dacă petreci mult timp la piscină este esențial să aplici o cremă de păr protectoare rezistentă la apă pe părul umed, înainte de a intra în contact cu substanțele din apă, în special clorul.

 
8. Dacă ai părul foarte degradat: ia în considerare produsele adiționale

Pentru a hidrata părul în profunzime și a-l fortifica este recomandat să folosești un tratament intensiv înainte de șamponare, o dată pe săptămână. Acest tip de produs se aplică înainte de spălarea părului și este lăsat suficient timp pentru ca ingredientele active să fie preluate de firele de păr.
Având în vedere că este urmat de șamponare, nu vor rămâne reziduuri în păr și nici nu vei avea probleme cu volumul. Se potrivește oricărui tip de păr.

 
9. Concentrează-te pe vârfuri

Există confuzie cu privire la punctul de unde ar trebui să începi să aplici balsamul: pe tot părul sau doar spre vârfuri? Potrivit dr. Kingsley, este ideal să aplici balsamul de la jumătatea lungimii părului spre vârfuri. „Nu numai că nu este nevoie să aplici balsam la rădăcini, dar acest gest îți va reduce foarte mult volumul pentru că va încărca șuvițele în mod inutil. Este cea mai frecventă cauză a părului lipsit de viață, care se lipește sau se îngrașă foarte ușor”, spune dr. Kingsley.

 
10. Nu pune balsamul doar la suprafața părului

Dacă vrei să ai părul neted și hidratat nu aplica balsamul doar la suprafață, ci folosește degetele pentru a răsfira șuvițele și a favoriza distribuirea uniformă a balsamului. La final clătește cu apă aproape rece.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod