Ciocolata - un ingredient miraculos pentru piele! Iata trei retete homemade recomandate de farmacista Iulia Preda

Cu toţii iubim ciocolata şi avem şi motive! Este gustoasă şi oferă numeroase beneficii organismului, dacă ştii să o consumi cu măsură. Ajută în combaterea stărilor de indispoziţie, datorita mirosului si proprietăţilor sale care ridică nivelul de serotonină, dar este şi un ingredient miraculos pentru piele, cacaoa fiind un puternic antioxidant ce protejează şi eliberează pielea de radicalii liberi.
Cercetatorii germani au descoperit, de curând, ca flavonoidele din ciocolata neagră absorb razele UV şi ajută la protejarea şi creşterea fluxului sanguin la nivelul pielii, ceea ce face ca pielea să arate şi să fie mult mai hidratată. Atentie! Folosiţi întotdeauna ciocolată de cea mai bună calitate!

Iulia Preda, Doctor în Ştiinţe Medicale şi cunoscută farmacistă ne recomanda trei retete cu ciocolata care ne vor ajuta să avem o piele hidratată şi luminoasă, în orice moment, chiar şi în timpul iernii geroase.  Cu o experienţă de 14 ani în domeniu, Iulia Preda este  recunoscută ca fiind unul dintre cei mai apreciaţi farmacişti de la noi, având numeroase specializari în ţară, cât şi în străinătate, printre care: cursuri postuniversitare de cosmetică farmaceutica în cadrul Facultăţii  de Farmacie din Atena, cursuri de mezoterapie, fitoterapie, dermato-farmacie, cosmetologie, cât şi  celebrele cursuri ale Şcolii de Parfumerie La Grasse -Franta.

Mască reîntinerire cu ciocolată şi ovăz


1/3 ceaşcă de cacao
1/4 ceaşcă de miere
2 linguri de smântână grasă
3 linguri de pulbere fulgi de ovăz

Într-un castron mic  se amestecă toate ingredientele până se omogenizeaza.
Se aplică imediat pe faţă, cu ajutorul unei pensule curate sau cu degetele, masând uşor. Se lasă pe piele 15-20 minute şi se clateşte cu apă călduţă.

Mască hidratantă cu ciocolată, gălbenuş de ou şi ulei de măsline

50 gr ciocolată (cu 70-90% conţinut de cacao)
1 lingură de ulei de măsline
1 gălbenuş de ou.

Se topeşte ciocolata pe baie de aburi. Apoi se amestecă cu o lingură de ulei de măsline (sau ulei de migdale dulci, ulei de in sau de struguri) şi cu un gălbenuş de ou. Conţinutul omogenizat se aplică pe faţă şi gât, calduţ şi se lasă să acţioneze 15 minute.
Apoi se clăteşte cu apă caldă.

Masca tonică cu ciocolată şi fructe

50 gr ciocolată (70-90% conţinut de cacao)
măr, banană, căpsuni şi pepene verde

Această mască poate tonifia pielea foarte bine, hidratând-o și  îmbunătățindu-i  elasticitatea. Topiţi 50 de grame de ciocolată pe baie de aburi. Separat, amestecaţi fructele în blender. Apoi puneţi într-un bol 2-3 linguri din amestecul de fructe şi o lingură de ciocolată topită , iar acest amestec aplicaţi-l pe faţă şi gât şi lăsaţi-l timp de 20 de minute.
Apoi clatiţi cu apă călduţă. Dacă v-a rămas conţinut  în blender, puteţi să-l savuraţi, căci este un smoothy delicios şi foarte sănătos.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod