Mituri false despre fermitatea sânilor

Pielea şi sânii se lasă datorită gravitaţiei, dar sub influenţa altor factori acest proces poate avea loc mai repede sau mai încet, potrivit chirurgului estetician Călin Doboş.

Toate femeile şi-au pus cel puţin o dată întrebările: De ce se lasă sânii? Trebuie sau nu să port sutien? Dacă fac sport am sânii mai fermi? Ce trebuie să fac pentru a preveni lăsarea sânilor?

Calitatea pielii este un factor decisiv în acest proces de lăsare a sânilor, dar şi mărimea sânilor - cu cât sunt mai grei, cu atât mai repede se vor lăsa. De asemenea, sarcina, fluctuaţiile de greutate şi implanturile mamare influenţează fermitatea sânilor.

Foarte multe femei din România merg la solar, de exemplu, şi nu conştientizează faptul că mai târziu acest lucru poate avea repercusiuni grave. Toate aceste lucruri explică faptul de ce suntem pe primul loc în Europa la cancerul de sânCălin Doboș
Unul dintre miturile false despre fermitatea sânilor este acela că aceştia ar fi susţinuţi de ligamente, nu de piele. "Este un mit fals ideea că sânii sunt susţinuţi de ligamente şi că lăsarea lor nu este condiţionată de calitatea pielii. De fapt aceste ligamente sunt mult prea slabe, am putea spune rudimentare - adică nu au valoare de susţinere. Totodată lăsarea pielii nu poate fi influenţată de creme, sport sau tratamente cosmetice", a explicat chirurgul estetician Călin Doboş pentru agenția Mediafax.

Un alt mit este cel al purtatului sutienului. "Multe românce nu poartă sutien pentru că există mitul că, dacă porţi sutien, pielea care susţine sânii se slăbeşte. Nimic mai fals decât asta. Sutienul trebuie purtat pentru că susţine sânii", a mai spus medicul.

O altă idee greşită este aceea că implantul cu silicon va ridica sânul lăsat. "Pot spune că acest lucru nu se întâmplă niciodată! Dacă discutăm despre un sân mic sau foarte mic, dar căzut uşor, se schimbă situaţia în felul următor: prin umplerea pielii sânului, acesta capătă un aspect plăcut şi uniform, dar privit cu atenţie se poate observa că şi acesta este uşor lăsat. Odată ruptă fibra de rezistenţă a pielii, aceasta nu se mai reface cu nimic în lume, încă, şi drept urmare necesită o excizie (îndepărtare, n.r.) a excesului de piele care atârnă sub areolă, ceea ce duce la formarea de cicatrice", a explicat chirurgul estetician.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mirela pe 4 Oct 2014, 12:42
    xxl bust

    buna. eu am reusit sa mi maresc bustul cu pastilele Xxl bust. le am folosit 6 luni si s-a vazut schimbarea. sunt multumita.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod