Frumuseţe. 3 substanţe de injectat care te fac rapid să arăţi tânără

Ai observat că fața, gâtul și mâinile nu mai au rotunjimile și elasticitatea de altă dată? Au început să apară linii adânci în jurul gurii sau ochilor? Te supără urmele lăsate de acnee sau imperfecțiunile ca urmare a unor răni, cicatrici?
Există proceduri minim-invazive care cu ajutorul substanțelor de umplere pot da volum acolo unde acesta lipsește, pot modifica conturul feței, al buzelor și al pomeților și pot umple ridurile, netezindu-le”, ne spune chirurgul estetician Vangelis Vasalos, medic în cadrul Medicover Hospital.

Substanțele de umplere (fillerele) cel mai des utilizate sunt cele temporare (bazate pe colagen și acid hialuronic) semi-permanente și permanente (au în compoziție colagen și polimetilmetacrilat).
Avantajele folosirii lor sunt rezultatele imediate, riscurile limitate și timpul redus de recuperare.  

Care este diferența dintre colagen și acid hialuronic?
Principala cauză internă a pierderii elasticității și fermității pielii este scăderea nivelului de colagen din piele, care descrește după 20 de ani. Această proteină naturală oferă vitalitate, fermitate și un aspect sănătos pielii.

Pe lângă scăderea nivelului de colagen propriu pielii, pe măsură ce trece timpul, se reduce și capacitatea acesteia de a reține apă, ceea ce duce la o piele mai uscată, mai sensibilă și la acutizarea ridurilor, lucru care se poate rezolva cu o simplă injectare de acid hialuronic”, declară chirurgul estetician Vangelis Vasalos.

Între colagen și acid hialuronic nu există diferențe majore, pentru că ambele sunt substanțe care se găsesc în organism și sunt folosite pentru a da volum, colagenul fiind însă primul apărut pe piață.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod