11 obiceiuri care favorizează ridurile

Să uiți de protecția solară este un inconvenient major pentru frumusețea pielii, dar există multe alte obiceiuri care accelerează ridurile și fac tenul să aibă un aspect tern.
Obiceiurile greșite pot sabota chiar și cea mai sănătoasă piele și ridurile pot apărea rapid dacă nu ești atentă. Chiar dacă ți se pare că tot ceea ce faci este obișnuit și gesturile de zi cu zi nu-ți pot afecta pielea, lucrurile nu stau așa.

 
Iată ce lucruri pot compromite aspectul tenului:

 
1. Dacă te freci la ochi

Pielea din jurul ochilor este foarte delicată și poate fi deteriorată rapid. „Frecatul acestei zone sensibile întinde pielea și deteriorează depozitele de colagen și elastină, iar rezultatul ar putea fi ridurile inestetice”, potrivit dr. Sejal Shah, dermatolog. Cu cât faci acest lucru mai des cu atât vei înrăutăți situația. Ai tras vreodată de pleoape pentru a aplica uniform creionul de ochi? Acest gest are aceleași urmări nedorite.

 
2. Îți uiți ochelarii de soare acasă

Atunci când te încrunți la soare sau chiar în fața computerului sau a telefonului vei contracta mușchii dintre sprâncene și pe cei din jurul ochilor. Inițial nu vei vedea ridurile decât când te încrunți, dar după aceea vor deveni linii permanente, fixate pe suprafața pielii.
Cel mai clar semn al lipsei ochelarilor de soare sunt ridurile din colțul exterior al ochilor. Dacă simți că te încrunți și în timp ce lucrezi este indicat să mergi la un consult oftalmologic.

 
3. Dacă porți lentile de contact

Nu, simplul fapt că porți lentile de contact nu va crea automat riduri pentru că în acest caz nu le-ar cumpăra nimeni. Problema este modul în care le pui. De multe ori pacienții ridică din sprâncene, la fel ca atunci când aplică rimel. Este o mișcare asemănătoare cu încruntatul la soare și dacă o repeți ridurile de pe frunte vor deveni evidente.

 
4. Dacă mănânci prea mult zahăr

Da, desertul are un gust senzațional, dar nu este atât de bun și pentru pielea ta. Zahărul în exces va reduce producția de colagen și elastină, favorizând ridurile și pierderea conturului ferm al feței.

 
5. Dacă nu dormi atât cât trebuie

Somnul pentru frumusețe nu este o poveste, ci chiar o realitate verificată. Orele în care te odihnești sunt un interval prețios pentru pielea ta pentru că are șansa să se refacă și să producă un strat nou de celule, neutralizând aspectul tern, lipsit de strălucire.

 
6. Dacă dormi pe burtă

„Dacă alegi să dormi pe burtă pielea va fi presată, iar ridurile se vor forma ca urmare a pliurilor create în piele. După câteva ore în aceeași poziție ridurile pot deveni fixate în piele.
De asemenea, această poziție favorizează și pungile de sub ochi. Mai bine dormi pe spate, pe o pernă mai înaltă care să mențină capul mai sus decât restul corpului”
, recomandă dr. Shah.

 
7. Dacă te uiți în jos la dispozitivele electronice

Te uiți adesea în jos la ecranul tabletei sau al telefonului mobil? Acest gest va cauza apariția ridurilor pe gât.

 
8. Dacă bei cu paiul

Unii dentiști recomandă pacienților să bea cafeaua sau ceaiul cu un pai pentru a preveni pătarea smalțului, dar dermatologii nu sunt deloc de acord cu această regulă. Când bei cu paiul trebuie să strângi buzele, iar dacă vei face acest lucru de multe ori vei observa riduri în jurul gurii.

 
9. Dacă mesteci gumă

Mestecatul gumei solicită mușchii obrajilor. Dacă repeți această activitate de mai multe ori pe zi vei provoca deteriorarea colagenului și a elastinei, iar consecința vor fi ridurile de pe obraji și din jurul gurii.

 
10. Dacă îți sprijini fața în palme

Nu îți sprijini fața în palme când te simți obosit, stresat sau ai o durere de cap. Acest gest va cauza pliuri în piele, care pot deveni permanente.
Presiunea exercitată de mâinile tale va deteriora colagenul și elastina din piele.

 
11. Dacă locuiești într-un loc poluat

Expunerea zilnică la fumul de țigară, gazele de eșapament sau smog poate periclita bariera de protecție a pielii, provocând stresul oxidativ și în cele din urmă ridurile premature. Alege o gamă de produse de îngrijire care luptă împotriva efectelor negative ale poluării pentru a-ți proteja pielea de aerul toxic. La finalul zilei curăță tenul în profunzime pentru a-i da șansa să se regenereze în mod optim.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod