fetelor,voi ce mai gatiti???
-
0 0
nu prajesc aproape deloc,iar atunci cand o fac ,folosesc ulei de palmier,nu combinam painea cu cartofii iar desertul il mancam de obicei ca gustarea dintre mese
nu-ti inchipui ca fac atatea feluri de mancare odata ,a fost Sf Maria si-am avut invitati ,iar acum ma pregatesc de ziua mea de nastere -
panse....mi-e pofta si-s la dieta!
azi am incropit o ciorba de perisoare(carne de vita).si am facut gratar!
care gratar mi-a luat foc!
erau carbunii prea incinsi( doar v-am spus ca gratarul nu e specialitatea mea) ,s-au scurs pulpitzele de pui de grasime si.....o data le-a cuprins focul...le-a pirlit oleaca,dar am dat pielita jos.am facut un mujdei de usturoi,mamaliguta.....si
pofta buna!
desert - struguri! -
Io azi vreau sa fac niste aripioare dupa cum urmeaza: le las la marinat cat am rabdare (am un feeling ca nu mai mult de 1 ora ca deja mor de foame) intr-un sos din lapte si cele mai picante condimente pe care le gasesc prin casa,apoi le dau printr-o crema facuta din oua si fulgi de porumb maruntiti.Ca garnitura, niste cartofi prajiti si smantana cu usturoi.Bag si niste vin alb. Yey!
-
cris
am pregatit asa:
rulouri din sunca de Praga umplute cu salata de cruditai si maioneza
crochete din piept de curcan si porc
rosii umplute cu ton
bulete de cascaval
pastrama,muschi file,masline ardei gras rosu si galben,felioare de castraveti
oua umplute
toate asezate pe platouri ,pe un pat de salata verde creata ,iar printre ele am pus stelute de cascaval
am facut gratar din pilpe,piept de pui,mititei,carnati de porc si oaie,
cartofi taranesti la cuptor
salata de muraturi si gogosari
fursecuri (cumparate) si.....un tort imens de ciocolata si frisca -
rosiile cu ton sunt o inventie de-a mea mie imi place la nebunie sa ma joc in bucatarie,iata cum le-am facut:
am taiat rosiile in jumatate,le-am scos miezul si-am facut o umplutura din ton maruntit,gogosari in otet,crema de unt si putin maram verde,am umplut rosiile iar deasupra am facut o steluta din fasii subtiri de masline -
cris e asa usor de facut
pui la fiert un os de vita cu 2 morcovi,o radacina de patrunjel,2 cepe mari,un ardei si un postarnac
lasi sa fiarba cca 30 de min,dupa care pui 4-5 catei de usturoi pisati si mai lasi sa dea 2-3 clocote,a si nu uita de secretul gustului din legume
burta o cumpar gata fiarta si taiata ,o spal in cateva ape,strecor zeama in care am fiert legumele si osul,adaug burta si pun la fiert,dupa care dau 2 morcoc\vi pe razatoarea mica si-i pun la calit intr-o lingura de ulei de masline si apa cat sa-i cuprinda,dupa ce a scazut apa,rastorn morc ovul peste ciorba si mai fierbi cca 30-45min
dupa ce ai stins ochiul,iei cam 3-4 plonice de ciorba si le amesteci cu un pahar de smantana si 2 galbenusuri de ou-(ai grija zeama sa fie calduta ),pui 2-3 linguri de otet si lasi ciorba cca 15-20 de min dupa care rastorni smantana cu galbenusurile batute,pui sare si secretul gustului dupa gust
succes si pofta buna!