ce mancam azi?
-
0 0Basi, mi-ai facut pofta de un piure si nu am nici urma de cartofi. astept pana maine si salivez intre timp si la puiul lui Schon( apropo astia au sosuri speciale pt asta, nu stiu daca un amestec simplu se apropie de gustul din restaurante)
bun, habar nu am ce sa mananc. peste, chiftele de miel, tot ce am e in congelator.
mai dau o vizita frigiderului poate ma inspira.
-
Cora, ce fel de sensibilitate are?
pe astea le-ai facut? supa de pui, supa crema de legume fara prajeala, orez cu legume sau carne, paste, cartofi copti cu iaurt, legume la abur sau la cuptor in vas inchis, merge si ceva carne pe langa, couscous...
am facut o supa crema de ciumperci... dementiala. nu e finalizata, ca nu am nici un iaurt sau mascarpone, dar gustul e de vis
am avut cativa hribi, porcini uscati si champinions( grilat inainte). ahhh si usturoi la cuptor( are aroma mult mai placuta).
zuchinni, vinete la cuptor, grilate. yammmm
Acest mesaj a fost editat de către AmeliEva: -
Amelie, habar n am, ce știu e ca are dureri de stomac si ca trebuie sa si schimbe obiceiurile alimentare sa treacă mai pe soft...azi am făcut mazare cu piept de pui. Completez, desert: budinca de vanilie cu putina dulceata de capsuni.
Acest mesaj a fost editat de către coralain: -
marlenalili said:
Am cumparat un bostan, butternut squash. In spital, dupa ce am nascut, mi-au dat bucatele de bostan copt cu putin unt. Mi-a placut grozav asa ca am gatit si acasa, acum ma gandesc sa fac totusi altceva cu el. Voi cum il gatiti?
http://www.epicurious.com/articlesguides/seasonalcooking/farmtotable/visual-guide-winter-squash
supa crema dau reteta daca vrei. supa asta a avut succes maxim.
-
La cantitatile astea ies cam 4 portii.
700 gr dovleac curatat
doo linguri de unt si una de ulei de masline
una ceapa
o lingura de praf curry
750 ml supa de legume(adica apa si cuburi knorr sau alte natii)
2,3 catei de usturoi tocati marunt
o lingura praf de ingwer, ginger sau ghimbir( merge si radacina proaspata data pe razatoare)
250ml frisca lichida, poti amesteca si cu iaurt. deh... pt minus calorii
pt ornat: uleiul din seminte de dovleac, seminte de dovleac gata curatate si putin prajite, si putina frisca neindulcita. Ordinea ornamentelor este aleatorie.
Ceapa tocata, usturoiul si dovlecelul taiat cubuletze, ... se pun la calit
Adauga praful de curry, supa, un varf de cutit de sare, nitzel piper. Lasa la foc mediu, pana bostanul e bine fiert. Se mixeaza tot. ( mai simplu e sa scoti din zeama)
Acum vine ghimbirul, smanatana...se mai condimenteaza daca e cazul si adaugi din zeama cat doresti de mult sau putin, in functie de cat de consistenta vrei sa fie supa.
Spor si pofta buna!
-
Adorya, ciuperci umplute la cuptor eu fac champignions si portobello, astea din urma imi plac mai mult caci isi pastreaza consistenta carnoasa si sunt destul de consistente fata de champignion ce scad in volum. Le umplu cu ceapa calita si carne tocata sau mai des cu un amestec de praz taiat rondele, ardei taiati julienne, rosii cubulete, sare, piper, busuioc si oregano si diverse branzeturi (mozzarela, brie, cascaval afumat, parmezan etc.) Branzeturile le poti da pe razatoare si amestecat in compozitie sau taiata o felie si pusa deasupra.
Astazi am facut mancarica de hribi cu smantana (culesi de mine din padurile patriei!) si mamaliguta, iar ca desert mere coapte in cuptor, taiate in jumatate cu zahar, scortisoara, nuca si inghetata alaturi. -
adorya said:
FlyButterfly1 said:Azi gateste el Mazare cu pui, ciuperci umplute si mere coapte cu nuca.
Fly, despre ce ciuperci e vorba, si cu ce le umple?
Scuze, nu mai intrasem de o perioada lunga de timp. Cozile calite cu ceapa si deasupra mult parmezan sau cascaval. Ori felii de jambon si deasupra cascaval, diverse combinatii.
Ciuperci pleurotus
Azi am gatit ciorba de perisoare , somon la cuptor cu cartofi acordeon si prajitura isteata.