fetelor,voi ce mai gatiti???
-
0 0Ati, cum faci cartofii taranesti?
-
buna fetelor,
Duminica si luni am gatit asa: ciorba de perisoare cu zeama de varza (pt sot), ficatei si ciuperci la gratar si scoase in mujdei, iar coditele de ciuperci le-am aruncat intr-o mancarica de legume gen ghiveci dar facuta asa deasupra; si am mai facut mancare de conopida dar efectiv mancare (cu ceapa, ardei rosii etc) - asta numai pt mine.
Azi o sa fac peste pe pat de legume la cuptor si o fasole iahnie cu carnati pt sot. Maine nu o sa fac nimic -
cartofi taranesti - tai marunt mai multe legume cum ar fi ceapa.ardei,morcovi(razuiti),putin castravete murat,cateodata pun si conopida si le pun sa se caleasca putin cu ulei. cartofi ii curat , ii tai cubulete, ii pun in tava, cu condimente si putina apa, le acopar cu folie si le bag la cuptor.
-
Alt fel de cartofi taranesti:
Cartofii se curata, se taie cuburi si se fierb (dar sa ramana, totusi, tari, adica sa nu se faca terci). Separat, se pun la calit ceapa si kaizerul taiat bucatele sau fasii subtiri, peste care se presara sare, piper si boia dupa gust. Cand sunt fierti cartofii, se scurg si se amesteca cu combinatia de ceapa si kaizer. Daca vrei, poti presara deasupra patrunjel verde tocat fin. E o garnitura gustoasa si satioasa, desi nu prea sanatoasa... -
stiti checul acela super gustos servit in cafenele sau cofetarii care se respecta? de obicei langa ceai sau cafea...am descoperit reteta foarte simpla si checul este minunat..crocant si pufos in acelasi timp si acum dupa aceasta introducere:
3 oua, 9 linguri de zahar, 9 linguri de ulei, 9 linguri de lapte, 1 praf de copt amestecat cu putina faina, 9 linguri de faina, puse pe rand in ordinea in care le-am scris, batute cu mixerul...daca doriti sa combinati cu cacao, dupa ce ati pus 3 sfert din comp in tava (tava pt chec nu mare si patrata) amestecat 1,5 linguri de cacao si turnati peste restul comp dar sa nu amestecati cu lingura in tava..asa facea mama mea sa se combine compozitiile.., lasati asa si veti avea parte si de u design frumos timpul de coacere depinde de cuptor..eu am pe gaz si am lasat checul 30 min la foc mic. dar trebuie verificat din cand in cand binenteles..eu am facut azi unul..am fost 5 la masa si nu a mai ramas nimik in 5 minute