Cat de supusa esti?

Ti se intampla sa pui nevoile celorlalti mai presus de propriile dorinte? Te intrebi deseori daca ceea ce faci este pe placul cunoscutilor tai? Iti pasa mult de ce gandesc...
Ti se intampla sa pui nevoile celorlalti mai presus de propriile dorinte? Te intrebi deseori daca ceea ce faci este pe placul cunoscutilor tai? Iti pasa mult de ce gandesc ceilalti despre tine?

Daca ai raspuns "da" la aceste intrebari inseamna ca ar trebui sa reflectezi mai profund la strategiile tale de afirmare.

Doi psihologi americani - J. E. Young si J. S. Klosko - au pus de curand la punct un microtest de evaluare a tipului de personalitate "supusa" care - prin pasivitatea si obedienta sa - se lasa controlata de ceilalti.


Schema de cotatie


In cazul meu, enuntul este:
1. (punct) Absolut fals
2. (puncte) In general fals
3. Mai mult adevarat decat fals
4. Moderat adevarat
5. In general adevarat
6. Absolut adevarat


I. Le permit celorlalti sa ma domine.

II. Cand nu reusesc sa indeplinesc dorintele celorlalti, mi-e teama sa nu se razbune sau ca se vor supara si ma vor rejeta.

III. Altii au luat deciziile cele mai importante din viata mea.

IV. Nu reusesc sa-i fac pe ceilalti sa-mi respecte drepturile.


V. Vreau intotdeauna sa plac si caut fara incetare aprobarea celorlalti.

VI. Fac tot posibilul sa evit confruntarea.

VII. Dau mai mult decat primesc.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • C@ty pe 3 Aug 2008, 02:13
    P@ryny mey

    Se poate spune despre mine,dupa parerea mea ca ma las condusa,dar nu fortat ci cu linguseala si vorbe dulci.Si ma dezavantajeaza acest lucru.Dau mult primesc putin.Mama in copilaria mea este absenta toata ziua,iar tata imi controleaza orce pas.Mama cand se certa cu tata,eu devin confidenta,si imi spune sa nu fac greseala ei.La scola,daca colegi ma trateza cu raceala prefer sa ma retrag,iar atuci cand ma imprietenesc cu cineva ma atasez de el pana ma plictisesc sa-l ascult sa-l ajut sa-mi fie prieten.Nu stiu ce este acest lucru,dar nimeni nu-i perfect,iar eu pot spune ca sunt la scola si in socetate destul de retrasa si sceptica in privita prietenilor.Asta sunt si asa mau educat parinti mei si socetatea.

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod