Cum se făcea un prezervativ în 1884? Reţetă inedită

Intestinul de oaie era preţios pentru acele timpuri, deoarece era considerat ingredientul de bază care te apără de infecţii şi o sarcină nedorită. O carte cu diverse trucuri utile care

Intestinul de oaie era preţios pentru acele timpuri, deoarece era considerat ingredientul de bază care te apără de infecţii şi o sarcină nedorită.

Close up of colorful condoms

O carte cu diverse trucuri utile care a fost lansată în 1884 prezenta o reţetă uimitoare: cum să-ţi faci un prezervativ pentru a te feri de boli şi de o sarcină nedorită.

"The United States Practical Receipt Book" a apărut în 1884 şi cuprinde tot soiul de sfaturi şi trucuri pentru a face viaţa mai uşoară în secolul al 19-lea, scrie publicaţia DailyMail. Pe lângă reţete inedite pentru a prepara bere, trucuri ca să previi căderea părului sau ce substitut pentru cafea poţi să foloseşti, există şi o reţetă mai ciudată care îţi arată cum să faci un prezervativ.

Ingredientul de bază era intestinul de oaie, care dacă era prelucrat într-un anume fel care implica foarte multă meticulozitate ajungea să fie folosit pe post de prezervativ. Acesta se înmuia înainte în apă, fiind întors pe ambele feţe. Apoi urmau o sumedenie de alte etape printre care înmuierea lui în leşie care trebuia schimbată la anumite intervale orare, curăţarea lui (împiedicând procesul de putrefacţie), clătirea lui în apă cu săpun şi apoi uscarea lui.

La finalul acestui proces sinuos se tăia la dimensiunea dorită, aplicându-se la deschiderea prezervativului o panglică. Astfel era folosit pentru a preveni infecţiile şi sarcinile nedorite.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod