Ce este moda paleo în viaţa amoroasă şi de ce este în vogă?

“Un bărbat care se comportă ca omul cavernelor în pat, poate trezi instinctele primare, nicidecum împlinirea femeii moderne”, susţine un psiholog care contestă acest curent Cu

“Un bărbat care se comportă ca omul cavernelor în pat, poate trezi instinctele primare, nicidecum împlinirea femeii moderne”, susţine un psiholog care contestă acest curent

sexy couple in studio

Cu siguranţă ai auzit deja de celebra dietă paleo care este un adevărat trend în materie de slăbit. Se pare că acest curent s-a extins şi asupra vieţii sexuale, ajungâdu-se la aşa numitul paleo-sex. Se pare că această modă paleo, foarte celebră printre cetățenii din S.U.A. s-a implementat nu doar la nivelul dietei alimentare, dar până și la nivelul vieții sexuale.

Ce este paleo-sexul şi cine îşi doreşte aşa ceva?

Potrivit psihoterapeutului Maria Verdi, directorul Centrului ReCreation Life, bărbații care doresc practicarea sexului ca pe vremea Paleoliticului au o nevoie ascunsă de control, de a abuza, de a stabili teritoriul, de a avea relații multiple.

În opinia specialistului, adepții acestui stil de viață au stima de sine scăzută, au fantezii neexprimate, nesatisfăcute și vor să scoată la lumină bărbăția care s-a pierdut. “Diminuarea testosteronului, efeminizarea bărbatului, ejacularea precoce, impotența nu se pot trata făcând sex ca un animal. Toate aceste tulburări se tratează prin vindecarea  cauzelor. Masculinitatea se transmite partenerei prin atitudine, comportament, prin felul în care o protejează, o lasă să se manifeste ca femeie. A ne raporta la calitățile bărbatului ancestral este mult mai mult decât a trezi animalul din bărbat. Faptul că un bărbat miroase a transpirație, că este plin de păr, că se comportă exact ca un primitiv atunci când face sex, poate trezi instinctele primare, nicidecum împlinirea femeii  moderne. Nevoile de bază ale ființei umane sunt aceleași de la facerea lumii. Creierul funcționează ca acum 2000 de ani. Centrul  nervos al sațietății, setei, siguranței, sexualității, toate se găsesc în creier. Reîntoarcerea la valorile primordiale, la resursele interne nu presupune a face sex și a ne hrăni ca în paleolitic. Fiți atenți la nevoile voastre, fiți blânzi cu voi! Fiți atenți la corpul, sufletul, mintea voastră! Instinctul animalic îl au toate viețuitoarele. Omul este corp, minte, suflet, spirit”, conchide  psihologul psihoterapeut Maria Verdi.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod