6 cele mai rele alimente care îți afectează viața sexuală

Alimentele pe care le consumi în mod regulat îți pot dezechilibra viața sexuală în mai multe moduri. Iată ce trebuie neapărat să eviți.
„Disfunctiile sexuale sunt complexe si rareori sunt pur fizice sau psihologice. Dieta ta poate juca un rol crucial, la fel cum declanseaza si alte afectiuni cronice in organism”, spune pentru Eatthis.com medicul endocrinolog Florence Comite, MD, CEO al Precision Medicine & Health si autorul cartii Keep It Up.

Cu alte cuvinte, cele mai „rele” alimente care iti afecteaza inima, tensiunea arteriala si riscul de diabet sunt, in general, alimentele care iti impacteaza si viata sexuala.

In multe cazuri, lupta cu libidoul scazut la femei si disfunctia erectila la barbati nu este doar frustranta in dormitor, dar poate servi si ca semn de avertizare pentru dezvoltarea bolilor cronice.
„De exemplu, diabetul afecteaza vasele de sange si dauneaza tesutului nervos, reducand senzatiile din piele si, in acelasi timp, diminuand excitarea.”

Echilibrarea nivelului de zahar din sange, reducerea tensiunii arteriale (in cazul in care este crescuta), gestionarea colesterolului si optimizarea hormonilor si a metabolismului se afla printre multele modalitati de a-ti mentine sanatatea sexuala, spune Comite.

1. Alimentele procesate si zaharul


„O dieta bogata in zahar nu este prea dulce pentru viata ta sexuala”, spune expertul in sanatate hormonala Deborah Matthew.
Multe probleme de natura sexuala sunt cauzate de alimentele cu continut scazut de fibre si crescut de zahar, care cresc in mod cronic nivelul de zahar din sange.

„Consumul mare de zahar creste sansele de diabet, ceea ce duce la disfunctii erectile si la suprimarea testosteronului”, spune Matthew. Incapacitatea de a obtine o erectie sau de a mentine una suficient de ferma pentru sex este frecventa la barbatii cu diabet zaharat de tip 2. Adesea este cauzata de glicemia crescuta pe termen lung, care dauneaza nervilor si vaselor de sange, potrivit Clinicii Mayo.
Citeste in continuare pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod