Vrei ca relaţia ta să se îmbunătăţească? Schimbă modul în care dormiţi împreună

Se pare că cele mai fericite cupluri sunt cele în care ambii parteneri au aceleaşi obiceiuri, inclusiv cele legate de somn!
Mulţi factori din vieţile noastre, de la nivelul de stres la utilizarea mediilor sociale, pot avea un efect asupra modului în care evoluează relaţia sentimentală. La urma urmei, relaţia nu se încheie doar din cauza unui singur lucru, ci a unei combinaţii de lucruri.

Ei bine, unul dintre acele mici lucruri poate fi felul în care dormiţi împreună. Fie nu vă suportaţi în pat unul lângă celălalt sau poziţiile voastre de somn sunt incompatbile, cert este că schimbarea modului în care dormiţi vă poate salva relaţia!

Cum ar trebui să doarmă cuplurile pentru o relaţie mai bună?


Scăpaţi de haine

Un studiu a chestionat mai multe cupluri în privinţa hainelor pe care le poartă pentru culcare şi cât de mulţumite erau de relaţia lor. Un procent de 57% dintre repondenţi au spus că se culcă goi și sunt mai fericiți, comparativ cu 48% dintre cuplurile care optează pentru pijamalele confortabile.
Specialiştii au ajuns la concluzia că cei care dorm goi sunt mai fericiţi, deoarecere acest lucru promovează intimitatea.

Dormiţi mai apropiaţi

Dacă tu şi partenerul tău dormiţi departe unul de celălalt pentru a evita supraîncălzirea, e momentul să porniţi aerul condiţionat şi să vă luaţi haine mai subţiri sau să renunţaţi de tot la ele. Un sondaj efectuat pe un eşantion de 1000 de persoane a constat că partenerii care au dormit la mai puţin de un centrimetru distanţă sunt mult mai mulţumiţi de relaţia lor.

Nu vă fie frică să vă atingeţi

Contactul fizic este foarte important pentru relaţie.
Conform unui studiu, 94% dintre cuplurile participante care s-au atins în timpul somnului sunt mai fericiţi cu relaţia lor, comparativ cu doar 68% dintre cei care stau la distanţă.

Dormiţi cât trebuie

Mulţi oameni subestimează puterea orelor necesare de somn pe timp de noapte. Potrivit unui studiu, prea puţine ore de somn pe timp de noapte duc la conflicte în cadrul relaţiei. Se ajunge aici din cauza incapacităţii de a citi sentimentele partenerului şi pentru că privarea de somn promovează sentimentele negative. Aşadar, mergeţi la timp la culcare!

Nu te îngrijora dacă aveţi poziţii diferite de dormit

Nu sunteţi cuplul care alege să doarmă în acelaşi mod? E în regulă! Conform unui sondaj, 42% dintre cuplurile participante dorm spate în spate, în timp ce 31% dorm în aceeaşi direcţie.
Cel mai important lucru este să fiţi aproape unul de celălalt şi să vă atingeţi.

Când nimic nu funcţionează, dormiţi separat

La fel ca multe alte lucruri în viaţă, dormitul împreună poate să nu funcţioneze în cazul vostru. Dacă amândoi aţi încercat cu adevărat să faceţi acest lucru, dar apneea partenerului de viaţă este mult prea perturbatoare, nu vă fie teamă să vă separaţi. O cercetare a demonstrat că 30-40% din cuplurile paricipante dorm separat în timpul nopţii. Dacă astfel se odihnesc aşa cum trebuie, a doua zi dimineaţa nu vor mai exista conflicte între parteneri.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod