Situațiile în care nu este o tragedie să fii părăsită


Știi deja cât de dureroasă poate fi o despărțire, mai ales dacă ești părăsită. Atunci când cineva menționează de despărțire, primul lucru care ne vine în minte este acel sentiment de neliniște și o durere apăsătoare.
Dar oamenii nu prea par a vorbi și despre lucrurile bune care pot urma după o despărțire. Aceștia uită adesea că trebuie să experimenteze și ploaia pentru a vedea curcubeul. Iată situațiile în care nu este o tragedie să fii părăsită!

Când nu este o tragedie să fii părăsită?


Uităm că trebuie să facem față unor situații dificile până ajungem la fericire. Dacă privești lucrurile dintr-o altă perspectivă, îți poți da seama că motivul pentru care trebuia să vă despărțiți la un moment dat este că nu vă înțelegeați, nu te respecta, nu mai aveați încredere unul în celălalt. Pur și simplu nu vă potriveați. Dacă privești fiecare despărțire ca o lecție importantă care trebuie învățată și care te ajută să îți dai seama că ești mai aproape de persoana cu care ar trebui să fii cu adevărat, îți vei da seama că nu este o tragedie să fii părăsită. 

De ce nu ar trebui să fii supărată dacă ești părăsită?


1. Nu erați potriviți unul pentru altul

După cum am mai spus, motivul numărul unu pentru care nu ar trebui să percepi despărțirea ca pe ceva negativ este că nu vă potriveați.
Acest lucru înseamnă că despărțirea era inevitabilă și e bine că s-a întâmplat mai devreme decât mai târziu. Mai rău decât despărțirea ar fi fost să îți pierzi timpul cu o persoană alături de care nu ai fi avut niciun viitor. Într-un mod ciudat, ar trebui să fii recunoscătoare că te-a părăsit.

2. Te maturizezi și înveți o lecție valoroasă

Despărțirile ne ajută întotdeauna să ne dezvoltăm și să învățăm lecții valoroase pe care nu le observăm de obicei pentru că suntem prea ocupați cu partea negativă a despărțirilor. Cu adevărat, o despărțire reprezintă o oportunitate de a te maturiza și de a învăța din propriile greșeli. Așa cum lucrurile negative te învață să le apreciezi pe cele pozitive, o despărțire te ajută să apreciezi lucrurile bune care urmează să vină și te învață să fii recunoscătoare.

3.
Nu ai fost nevoită să faci tu primul pas

Indiferent cât de ciudat sună, unul dintre cele mai mari avantaje a faptului că ai fost părăsită este că nu a trebui să fii tu cea care să ia această decizie. Înseamnă că vei avea conștiința curată și că nu vei regreta. Vei continua să îți trăiești viața fără a-ți face griji că ai făcut o greșeală.

4. Ai posibilitatea de a te cunoaște din nou

Despărțirile reprezintă ocazia perfectă pentru a-ți descoperi pasiunile și pentru a te recunoaște. Ai tot timpul din lume să descoperi hobby-uri noi, să faci ceea ce te face fericită și să nu îți pese de părerea altora.

5. Ai mai mult timp să te concentrezi pe prioritățile tale

Atunci când ești într-o relație cu o persoană care nu este potrivită pentru tine, este mai probabil să îți redirecționezi toată energia către acea persoană.
Prin urmare, îți vei neglija prioritățile. Dar când acea persoană iese din viața ta, ai mai mult timp să te concentrezi asupra lucrurilor pozitive.

6. Ești iar singură și poți ieși la întâlniri

Când ești părăsită, te poți bucura de timpul petrecut singură și poți face orice îți dorești. Poți alege dacă să ieși la o întâlnire romantică sau să îți petreci noaptea acasă, urmărind serialul tău preferat. Poți să îți asculți intuiția. Nu mai trebuie să faci ceea ce vrea altcineva. Ești iar pe primul loc în viața ta și nu trebuie să dai explicații nimănui.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod