Sex. 5 motive pentru care ai un libido scăzut. Se pot trata!

Nu ai deloc poftă de amor şi nu ştii exact care să fie problema? O relaţie toxică sau tulburările hormonale pot fi două dintre cauze.
Lipsa poftei de sex sau un libido scăzut la femei este o problemă frecvent întâlnită, cu care se confruntă şi femeile tinere, nu numai cele aflate la menopauză. Iată câteva dintre motivele care pot genera un libido scăzut şi cum poţi să le rezolvi, astfel încât să te bucuri de sex cu iubitul tău:


1. Efecte adverse ale unor medicamente


Dacă suferi de depresie sau au colesterolul/tensiunea arterială ridicate şi iei medicamente, acestea pot să fie de vină pentru libidoul tău scăzut. "Aceste medicamente amorţesc zona genitală şi este esenţial să discuţi cu medicul tău despte ajustarea dozelor pe care le iei", explică un psihoterapeut specializat pe terapia de cuplu şi disfuncţii sexuale.


2. Ai o relaţie toxică


Dacă partenerul tău te tratează fără respect şi nu te simţi deloc iubită/protejată acesta este un motiv suficient pentru a avea un libido scăzut. Nu ai cum să simţi o dorinţă aprinsă pentru a te apropia de omul de lângă tine, dacă acesta este indiferent şi te tratează prost.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod