Relatii fara obligatii?

Da, poate suna destul de ciudat "o relatie fara obligatii". Exista insa. La inceput totul este minunat, ceva nou, ceva incitant. Cu timpul insa, adevaratele sentimente pot...
Da, poate suna destul de ciudat "o relatie fara obligatii". Exista insa. La inceput totul este minunat, ceva nou, ceva incitant. Cu timpul insa, adevaratele sentimente pot iesi la iveala.

Acest lucru se poate intampla cand relatia se infiripa intre prieteni care se cunosc de foarte mult timp, nu sunt siguri de sentimentele ce si le poarta si atunci decid "foarte bine, este ceva intre noi dar regula trebuie sa fie aceeasi din ambele parti: fara legaturi, fara obligatii".
Sau mai poate fi intalnita atunci cand cei implicati in relatia respectiva nu vor ca altii sa stie despre legatura lor. Asa ca traiesc ceva impreuna, poate ceva foarte minunat, dar de teama celor din jur, mai ales a celor foarte apropiati, au o relatie "fara obligatii".

Cand apar problemele?
Problemele apar in mod sigur mai devreme sau mai tarziu. Poate ca unul dintre parteneri simte ceva mai mult decat celalalt, dar ii este frica sa-si exprime sentimentele. Sau, in cazurile cele mai fericite, amandoi au sentimente puternice, dar se feresc sa le marturiseasca.
Doar au pornit la drum "fara obligatii", nu?

Ce trebuie facut?
In primul rand trebuie sa pornesti de la ideea ca orice relatie e bazata pe incredere si angajamente. Oricat de infricosator ar putea parea, ele stau la baza unei relatii. Si de obicei relatii care iau nastere dupa o discutie de genul "hai sa fim prieteni" nu dureaza foarte mult. Este fie vorba de dorinta de a avea pe cineva, dar in acelasi timp si libertatea de a intalni pe altcineva, fie teama de a te apropia prea mult de o persoana.


Psihologii sfatuiesc de obicei pe cei implicati in astfel de relatii sa nu lase lucrurile asa. Fii sincera - spune-i partenerului ca nu te simti bine asa si ca preferi ceva serios sau o despartire. Poate si iubitul tau simte la fel - si nu ar fi ingrozitor ca amandoi sa jucati jocul "fara obligatii" si in acest timp sa pierdeti placerea si pasiunea unei relatii complete?

Sau poate ca el nu simte la fel. Atunci e grav pentru tine - poti fi ranita si poate urma o perioada in care iti vei pierde increderea in tine daca vei continua asa.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod