Poveste adevărată: "Soțul meu vrea să-şi mai ia o nevastă, pentru 'anumite nevoi'"

Căsnicia mea se află într-o cumpănă pe care nu știu cum s-o rezolv. Sunt căsătorită de cinci ani cu un cetățean algerian. A fost dragoste la aproape prima vedere, eram studenți Erasmus la aceeași facultate, în Portugalia, iar el era tipul după care întorceau capul aproape toate fetele
El m-a preferat pe mine și credeam că odată cu căsătoria noastră va începe capitolul cu „au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”. De trei ani avem și o fetiță care este rațiunea mea de a trăi. Între timp ne-am mutat în Franța, unde el a primit un job foarte bun care ne permite să trăim la un nivel mult mai bun.

Totuși, de un an de zile, de când am făcut prima vizită în Algeria, la familia lui, el s-a schimbat în mod ciudat și insistă să ne mutăm acolo cu familia lui.
E adevărat că la asta contribuie și faptul că firma la care lucrează el aici, în vest, i-a făcut o propunere cam de nerefuzat de a-l face reprezentant pentru nordul Africii, și asta ar însemna o reală dezvoltare profesională și pentru el, dar mai ales un salt social pentru familia lui de acolo.


Până aici nimic rău, veți zice, mai ales că nicio soție nu cred că ar vrea să stea în calea afirmării bărbatului ei. În plus, în concediul pe care l-am făcut acum un an acolo, mi-a plăcut foarte mult și familia lui și zona în care trăiesc ei.
Totuși, două lucruri am învățat să deosebesc atunci când îmi place ceva: că un loc e întotdeauna mai frumos în concediu, decât atunci când trăiești efectiv zi de zi în el, și că e bine ca un cuplu să nu trăiască prea aproape de familia lărgită a unuia dintre ei, mai ales dacă există diferențe educative sau de religie între familii. Se pare că noi întrunim perfect cele două elemente ce ar trebui evitate.

Principala mea grijă este că odată mutați în Algeria soțul meu va avea mână liberă să practice poligamia.
E adevărat că în ultimul timp este tot mai puțin practicată și la ei, dar încă este legală. Iar în acești cinci ani de căsnicie, deși pot spune că am fost cu adevărat fericită, am simțit de câteva ori că soțul meu a avut și alte femei. În Franța amantlâcul se practică cu lejeritate, se tolerează și nu face nimeni un capăt de lume din asta. Ca să-mi păstrez căsnicia am mai închis și eu ochii la anumite semne.

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • yda pe 14 Sep 2014, 09:28
    te-ai asteptat, oare, la altceva!???

    Foarte bine ca macar ai recunoscut ca iti place sa fii o femeie intretinuta! Normal, este f comod sa stai acasa si sa astepti bani, sa nu ai nicio raspundere.....dar, in cazul asta, ma mir ca astepti sa fii respectata si sa fii singura! Niciun barbat nu respespecta o asa femeie. Evident ca, in viitor, o sa fie mult mai multe femei, unele poate independente financiar si cu cariera si care se pot ocupa si de familie si atunci, vei ajunge pe locul 100 in viata lui. :(

    2
    2

  • Eva pe 1 Sep 2014, 16:54
    alegeri

    Din aceasta poveste trebuie sa invete toate femeile ca nu numai familia e importanta in viata, ci si cariera. Independenta financiara e absolut necesara din toate punctele de vedere, fie la tinerete, fie la batranete. Multe fete isi distrug cariera pentru un "print" care le promite Luna de pe Cer pana le prind in plasa, apoi isi cauta pe altele pt.acelasi lucru (distractie). Ce ai de facut? E simplu: ori accepti situatia si suferi toata viata, ori divortezi rapid si te apuci de munca pentru a te implini profesional.

    7
    0

  • rick pe 31 Aug 2014, 08:54
    bla bla

    daca el deja te a inselat nu i va fi greu sa practice poligamia. asta se intampla cand nu te mariti cu unul dintre romanasii celibatari existenti in romania:) poti sa ai si tu amanti la randul tau, dar cat priveste cariera....nu stiu daca ai destula experienta in vreun domeniu ca sa excelezi peste noapte. ceva imi spune ca vei sta langa el ptr ca te atrag banii pe care ii are.

    7
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod