Poveste adevărată: "După ce ne-am mutat împreună mi-am dat seama că nu-l mai vreau"

Sunt disperată! De două luni de când iubitul meu s-a mutat la mine nu mai sunt eu. De fapt nu mai suntem noi. Nu-l mai suport și nu știu cum să fac să-i dau de înțeles că aș vrea să se mute înapoi, dar fără ca asta să însemne că ne despărțim. Sau... nu știu de fapt dacă mai vreau și asta.

Întotdeauna mi-au plăcut spațiile largi, dar cum în umilul meu apartament nu poate fi vorba de spații largi am făcut un compromis cu dimensiunile lui și l-am mobilat minimalist încă de la început. Singura concesie a fost cu dressing-ul, pentru că o fată are nevoie de spațiu pentru haine și pantofi, nu? În rest mobilă puțină, spațiu și lumină.

Câtă vreme am fost doar iubiți, fără să ne mutăm împreună, viața mea a fost minunată. De fapt abia acum îmi dau seama cât era de minunată, pentru că trebuie să mărturisesc că visam să trăim împreună. Dar nu eram pregătită pentru asta. Ne vedeam de două-trei chiar patru ori pe săptămână sau mai plecam în week-end-uri, am fost și într-o vacanță în Grecia și cam atât.

A trecut un an de relație ca vântul. El a venit cu propunerea să ne unim casele, așa că a venit el la mine, și și-a închiriat garsoniera.

Iadul s-a dezlănțuit când a început să-și aducă din lucruri. Lucrurile păreau de fapt să nu se mai sfârșească. Nu știu unde a avut atât de multe chestii într-o garsonieră. Dar cert e că micul meu apartament a devenit neîncăpător. Cutii peste cutii, aparatură care a dublat unele electrocasnice din casă, haine, tot felul de electronice de masculi, efectiv m-am simțit cotropită în ultimele cotloane ale case și ale ființei mele.

Pentru că așa a început și să îmi cotropească timpul. Am început să obosesc să trăiesc în doi, să nu mai am nicio seară cu mine însămi, să nu am timp cu mine.
Prefer să mai întârzii la serviciu sau să colind aiurea prin oraș decât să vin acasă. În plus, cine spunea că n-ar trebui să te căsătorești cu cineva înainte de a-l vedea când își face nevoile a avut mare dreptate. Pur și simplu comportamentul lui la baie e ceva de nedescris. Nici nu știu cum să explic, dar mă deranjează, mi se pare grețos și uite așa m-a alungat și din templul meu de frumusețe și răsfăț.

Viața de zi cu zi împreună cu un bărbat pe care credeam că-l cunosc, dar care s-a dovedit destul de diferit de ce așteptări aveam eu s-a demonstrat greu de digerat pentru stomacul meu. Evident că toate astea s-au transferat și în relația dintre noi și deși nu a trecut așa de mult timp de când trăim împreună pur și simplu nu-l mai suport.
Ah, și cireașa de pe tort e faptul că sforăie într-un hal că noaptea nu mă pot odihni în același pat cu el. Îmi vine să plec din casă câteodată. Apoi îmi dau seama că aia e casa mea și că el ar trebui să plece. Deși la cum a ocupat-o nu mai seamănă deloc cu casa mea.


Problema mea acum e cum să-i spun că viața de cuplu nu-mi priește și că vreau înapoi în perioada în care nu locuiam împreună? Și mai mult decât atât, ce fac eu dacă toți bărbații se vor dovedi așa, dacă nu pot locui cu niciunul de fapt?

Nota redacţiei. Această poveste este adevărată. Subiectele sunt alese în urma mesajelor trimise la redacţie sau a problemelor ridicate de cititoarele eva.ro pe forumul site-ului.

Numele personajelor au fost schimbate din motive ce ţin de protejarea intimităţii celor implicaţi.
Vă rugăm, dacă aţi trecut printr-o experienţă de viaţă puternică şi exemplară şi credeţi că merită să o împărtăşiţi cu cititoarele noastre, scrieţi-ne pe adresa redactie@eva.ro.

 

Comentarii (13)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • sebi pe 8 Iun 2014, 19:51
    nu toti barbatii sunt la fel

    sincer nu toti barbati sunt la fel pur si simplu i spui in fata fara reprosuri .Cine are cei sapte ani de acasa si cine o facut armata is suta la suta sigur ca nu face asa pe care lo menajat mama si tata clar are un comportamet ciudat, cu multa stima sebi

    0
    0

  • Madalina pe 13 Mar 2014, 18:32
    .

    mi se pare doar ca esti nebuna si nu l iubesti. intr-o relatie trebuie sa accepti obiceiurile celuilalt.cu timpul o sa se dea dupa tine. explica i ce nu ti place si gata. cand o sa te paraseasca o sa ti para rau. Femeilorrr ganditi cu capul nu cu altceva.

    4
    5

  • Mira pe 11 Mar 2014, 15:57
    si-a INCHIRIAT garsoniera

    si-a inchiriat garsoniera si avea nevoie se un loc unde sa locuiasca..ha ha haa..de ce nu s-a mutat la tine si sa-si pastreze si garsoniera??.apropos..vreau si eu sa-mi inchiriez apartamentul si sa ma mut la cineva..any takers??

    2
    2

  • bob pe 10 Mar 2014, 16:25
    pt Eva

    Mai bine reciteste cu atentie articolul inainte sa ne 'inchizi gura' ! 'Fata' n-a spus nimic de obiceiuri proaste,sau ca nu s-ar implica in treburi gospodaresti,etc...(nu citi ce ai trait tu sau ai auzit ). Baiatul cred ca a fost hotarat sa aiba o relatie completa.Cred ca si lui i se pare spatiul f redus...nu ?! Daca nu iubesti, nici nu faci nici un efort,sau compromis,ca sa mearga relatia.E stiut ca in 2 nu mai e ca la mama acasa sau ca de capul tau (vii cand vrei,mananci sau nu,iti arunci lucrurile si le poti lasa si 10 zile...stai in baie la machiat 1 ora..) Mi se pare clar ca nu e ce trebuie !

    3
    2

  • eva pe 10 Mar 2014, 15:08
    afnd,s

    cand te muti la iubit sau iubita nu inseamna ca trebuie sa iti suporte obiceiurile proaste capatate de a lungul timpului, incetati sa spuneti ca nu il iubeste, dar simte ca nu mai are intimitate, spatiul ei etc etc, nu mai vede acel loc ca al ei, nici macar ca al lor ci mai mult ca al lui. e ca si cum si ar fi marcat teritoriul si stim cum o fac masculii din regnul animal. NIMENI nu e OBLIGAT sa iti suporte defectele, oricand poti deveni mai bun, mai ingrijit, sa te implici in treburile gospodaresti, nu inseamna ca femeia tre sa faca tot si sa mai fie si recunoscatoare ptr asta. incetati sa mai ganditi asa.

    3
    4

  • Didi pe 10 Mar 2014, 14:01
    Consolare

    draga mea, la fel am patit si eu, pentru ca nu eram pregatita. am suportat cat am suportat si dupa ce intr-o noapte nu am dormit deeeloc, am facut cafea, l-am invitat sa ia loc si ....i-am spus pur si simplu ca nu mai putem continua relatia! Nu mi-a fost usor, nici lui dar, asta este viata!

    4
    1

  • kiki pe 10 Mar 2014, 10:20
    adevar dureros

    ...sau mai putin dureros... Total de acord cu Eliza ! Faptul ca el ti-a propus mutarea impreuna (cand stim ce ingroziti sunt barbatii de asta,tocmai ca sa nu venim noi cu 'chestii' roz,mutunachi,sa nu vada peste tot oje,perii,farduri,etc) inseamna ca te iubeste. Tu-nu. Nu are rost sa va pierdeti timpul....spune-i sincer,dar cu menajamente,si ..la un moment dat cand va apare EL,te vei mira si tu cat ii vei iubi toate defectele...asta e dragostea !

    8
    1

  • Lena pe 10 Mar 2014, 06:25
    Fa ce simti ca e mai bine.

    Eu am o impresie ca asa sint cam toti barbatii. O spun din propria experienta cu sotul. Daca va iubiti reciproc, veti gasi solutii impreuna. Veti discuta si veti face compromisuri fiecare. Acum vezi si tu, ce e mai important pentru tine. Daca nu il iubesti, nu trebuie sa te chinui. Fa ce simti ca e mai bine.

    9
    1

  • rick pe 10 Mar 2014, 01:11
    nu sunteti potriviti

    hm, da e posibil sa nu il iubesti asa cum au zis si fetele de mai jos, dar mi se pare din partea lui nesimtire. e un nesimtit daca las ain urma lui dezastru, daca nu iti respecta spatiul tau, fiecare om are nevoie de asta si da, e adevarat. cu fostul am fost intr o vacanta impreuna si cand eram in camera cateodata ma apucau dracii ca era neglijent si voia sa fac absolut tot eu. da, inteleg chestia asta cu spatiul, oricine are nevoie de spatiu si nu consider purtarea lui o dovada de iubire. dk te iubea gasea un spatiu sa depoziteze ce nu aveti nevoie ce e in dubluri:P si nu te ar fi invadat asa. parerea mea

    6
    1

  • Ana pe 9 Mar 2014, 23:58
    A

    De acord cu Eliza. Nu trebuie insa sa te simti vinovata pt faptul ca nu il iubesti. Asta este si nu ai ce face. Pur si simplu nu l-ai intalnit inca pe EL. :-) Da-l afara cu delicatete si mergi mai departe. Nu cred ca relatia va mai merge ca inainte daca el se muta inapoi la el acasa. Si nici cu el in casa nu poti. Cand v-ati hotarit sa va mutati impreuna v-ati asumat si un risc, nu? Poate ca asta a fost un semn ca nu e barbatul potrivit si poate ca e cazul sa mai cauti. Mult succes pe viitor!

    6
    1

  • Ayumi pe 9 Mar 2014, 16:41
    Sugestie

    Pentru tot ce face el in baie si nu vrei tu sa auzi, ia-ti un mini-radio si roaga-l sa-l porneasca atunci cand are treaba in baie.

    3
    4

  • DINA pe 9 Mar 2014, 11:32
    Uneori nu`i usora viata in 2

    Eu sincer inca nu am apucat sa traiesc experienta asta, desii sunt intr`o relatie de 4 ani ... dar ma sperie sincer gandul asta si ma gandesc exact la toate lucrurile pe care le.ai povestit tu aici! Ideea este ca, daca dupa asta il mai iubesti mult .. nu puteti sa aveti o relatie la nesfarsit separat. fiecare la casa lui:) adica totusi sa zicem ca va casatoriti si ce faceti? sau stati asa impreuna si te simti asa in casa ta?! Casa trebuie sa fie locul preferat unde te relaxezi, intimitatea ta... Daca nu poti sa traiesti cu el .. atunci ce rost are sa mai fiti impreuna? adica impreuna dar separat nu se poate la nesfarsit.. Si nu sunt toti asa! Oricum is foarte curioasa cum va fi si la mine , ma sperie tare pt ca si mie imi plac spatiile largi ..dar daca as fi in situatia ta m`as gandi foarte bine, chiar daca il iubesti mult..Daca va separati iar si ii super relatia ca inainte .. ce faci ? stati asa? cat ? M`am regasit in povestea ta desi la mine toate astea is doar in gand:)) dar is exact asa cum le.ai spus tu .. Sper sa iti fie bine pe viitor:)

    4
    1

  • Eliza. pe 9 Mar 2014, 11:21
    Nici o dovadă de iubire.

    Din ceea ce ai scris tu şi cum ai descris întreaga situaşie,se vede că nu vă iubiţi....de fapt,mai corect spus este că TU nu îl iubeşti ciu adevărat.De când v-aţi mutat împreună ai început să îi vezi toate defectele şi ACESTEA repreztintă motivul pentru care încet-încet se va distruge relaţia.Poate că ai o afecţiune faţă de el,dar aceasta se va risipi în curând.Spun asta pentru că atunci când două persoane ajung să se iubească,se cunosc întru totul,se acceptă aşa cum sunt , îşi arată defectele şi calităţile,le modifică în timp dacă este necesar...cu alte cuvinte,ar face orice ca să rămână uniţi pentru totdeauna. Cât despre tine,eu spun să închei această mică prietenie cu el pentru că îţi faci rău şi ţie,dar mai ales lui.Având în vedere că se simte în largul lui când este cu tine,că îşi arată defectele înseamnă că el prezintă o afecţiune mult mai mare faţă de tine decât o ai tu faţă de el.

    14
    4

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod