Partenerii care se îngrașă împreună rămân îndrăgostiți

Ai început să te îngrași în ultima perioadă? Dacă ești într-o relație în prezent, înseamnă că tu și partenerul tău vă iubiți reciproc și sunteți fericiți în relație, mai ales dacă și partenerul tău pune kilograme alături de tine.
Această descoperire a fost făcută de National Center for Biotechnology Information. Cercetătorii au descoperit că partenerii care sunt fericiți în relație sau mariaj se îngrașă împreună. 

Care este motivul pentru care partenerii care se îngrașă împreună rămân îngrăgostiți?


Studiul a fost realizat pe durata a patru ani și a observat în tot acest timp 169 de cupluri căsătorite. Cercetătorii care au realizat studiul au ținut evidența greutății cuplurilor de două ori pe an și i-au întrebat pe parteneri cât de satisfăcuți erau de căsnicia lor.
Ce au aflat după toate aceste întrebări și analize?

Au descoperit că oamenii care sunt fericiți și împliniți emoțional în mariaje au câștigat un număr semnificativ de kilograme. La polul opus se află persoanele care au rămas slabe sau au slăbit în timpul căsniciei, partenerii aceștia fiind în mariaje nefericite și dificile, care au ajuns în cele din urmă la divorț.
 

Kilogramele în plus au legătură cu atracția fizică 

Cercetătorii sunt de părere că acest fenomen are legătură cu atracția fizică. Cu alte cuvinte, oamenii care sunt într-o relație fericită nu mai simt nevoia să atragă noi parteneri, așa că se simt mai puțin stresați și îngrijorați cu privire la aparențele lor fizice, de aici și lipsa de griji pentru kilogramele în plus.

Când vine vorba de persoanele care se află în relații nefericite, acestea tind să facă mai multă mișcare și să-și mențină silueta pentru a fi capabile să atragă alți parteneri, având în vedere că la nivelul subconștientului simt că relația sau mariajul se va termina într-o bună zi și că vor fi nevoite să înceapă iar acest proces al atracției.

Mai mult de atât, oamenii care se iubesc au tendința de a se oglindi unul pe celălalt.
Acest lucru înseamnă că obiceiurile de somn și mâncat sunt în sincron pentru cei mai mulți dintre ei. Așadar, oamenii fericiți au tendința de a se bucura mai mult de iubirea pentru mâncare și pentru partener decât să se îngrijoreze pentru caloriile în plus.

Pe de altă parte, există din ce în ce mai multe cupluri care ajung să facă mișcare împreună și să își mențină greutatea. Dacă simți că începeți să luați în greutate amândoi în cuplu, este recomandat să începeți să mâncați sănătos și să faceți mișcare împreună.

Deci câte kilograme ai câștigat de-a lungul relației? Sau poate că ai slăbit? Acordă atenție acestui lucru, deoarece greutatea ta reprezintă un indicator bun al fericirii din cuplu!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod