Opt lucruri care nu-i plac la tine

L-ai cunoscut nu de multa vreme si esti in culmea fericirii: pare sa fie tot ceea ce ti-ai dorit vreodata, iar sentimentul se arata a fi reciproc. Cu toate acestea insa, dupa primele saptamani "de miere" incep sa apara si inerentele disensiuni...
L-ai cunoscut nu de multa vreme si esti in culmea fericirii: pare sa fie tot ceea ce ti-ai dorit vreodata, iar sentimentul se arata a fi reciproc. Cu toate acestea insa, dupa primele saptamani "de miere" incep sa apara si inerentele disensiuni. Nu trebuie sa te sperie acest lucru: personalitatile voastre incearca sa se adapteze si sa se completeze reciproc. Dar, pentru a preintampina problemele, este bine sa tii cont de faptul ca exista unele aspecte ale comportamentului feminin care le displac, in general, barbatilor...

Crizele de gelozie

Initial, poate ca s-a simtit flatat.
Cu timpul, manifestarile tale de gelozie au inceput sa-l irite. Nici unui barbat nu-i place sa fie "tinut in lesa", iar reactiile tale conduc tocmai la aceasta idee. Ar trebui sa te obisnuiesti sa exersezi autocontrolul si, in general, sa nu mai fii atat de ingrijorata. Izbucnirile tale l-ar putea indeparta.

Esti dependenta emotional de el

Chestiunea este discutabila: unii barbati considera de la sine inteles ca femeia sa fie vulnerabila si i-ar contraria daca ar avea de a face cu o persoana hotarata si foarte voluntara. Dar n-ar trebui sa te bazezi numai pe acest lucru.
Intr-o relatie pe termen lung, un barbat are nevoie de o partenera, nu de o persoana atat de fragila in plan emotional. Ce-ar fi sa mai lucrezi putin la capitolul "incredere in sine"?

Il iscodesti

Clasicul "La ce te gandesti?" este exemplul consacrat atunci cand vine vorba despre comunicarea dintre barbati si femei, privita la modul general. Barbatilor le displac profund intrebarile asa-zis "profunde", formulate abstract si pe care nu le inteleg.

Femeile sunt de alta parere (cum ar putea fi altfel?): barbatii vor sti raspunsul daca intr-adevar le iubesc.
Bineinteles ca orice barbat va scutura vehement din cap si-ti va sugera sa-ti gasesti ceva mai bun de facut decat sa-l chestionezi. Si, daca vrei sa stii, se gandea la fotbal.

Ii incalci intimitatea

Din punctul tau de vedere, nu este nici o problema: pur si simplu, vrei sa afli cat mai multe lucruri despre barbatul de langa tine. Dar ia intreaba-l pe el, s-ar putea sa fie de cu totul alta parere. Nu este vorba ca ar avea ceva de ascuns, dar nu-i place sa "scotocesti". S-ar putea sa conchida ca esti prea indiscreta, iar de aici si pana la deznodamant, drumul nu este deloc prea lung.


Esti mult prea sensibila

Plangi adesea si din motive de cele mai multe ori banale: un film romantic, o unghie rupta, faptul ca pardesiul acela, ce parea croit anume pentru tine, nu este masura ta. Nu este un spectacol prea placut, din punctul de vedere al unui barbat. Si, daca se poate ceva si mai rau de atat, te astepti ca el sa te consoleze. Ah, este dincolo de puterile lui...
 

Comentarii (19)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cam pe 13 Mai 2008, 15:04
    CELE 8 "MUST DO" ONLY TO HV HIM

    Alina, cred ca esti minunata. Serios. Am ajuns la aceleasi concluzii, eu insami. Iar tu, Geo, cred ca esti perfecta, crede-ma. Pentru ca locuiesc si lucrez in alta tara, si pentru ca sunt un fin observator al oamenilor, pentru ca-mi pasa, iata concluzia mea: - Barbatii, de toate nationalitatile posibile, practic vorbind, au ales sa convietzuiasca si sa se casatoreasca, exact cu femeia care se situeaza la opusul celor 8 "must do"-uri descrise in articol. - Adica DRAMA WOMAN. Surprinzator, nu-i asa? - Si se bazeaza pe faptul, in acceptiunea mea si practica lor, ca drama aduce cu ea dovezi de dragoste si de atentie, de care barbatii sunt cel mai mult atrasi(mental). Fapt: Am intalnit un barbat in fata caruia nici-o moara hodorogita, n-ar fi avut succes. N-am avut timp sa termin o fraza decenta, dar eleganta cum sunt, mi-am redus relatia la o propozitie simpla in care-i spuneam: la revedere. Acelasi barbat avea nevoie sa vorbesca de astronomie 2 ore, numai pentru ca am fost neinspirata sa spun ca luna era, in seara aia, atat de frumoasa. Tot el credea in drama si gelozie. Toti prietenii mei, majoritatea barbati, cred acelasi lucru si vorbesc la fel de mult in egala masura. Aceeasi armata de barbati inca vii, merg la cumparaturi in fiecare week-end si sufera de o cumplita sensibilitate. In mod firesc folosesc sexul ca arma si mai nou, gatitul. Crezi, draga cititoare, ca m-as marita vreodata cu vreun barbat care se comporta ca o femeie-sperietoare, mentionata la don't DO's, in articolul de mai sus? Si daca chiar nu ma credeti, e suficient sa va mutati intr-o tara super bogata si veti ajunge la o amara concluzie : Totul e vice-versa.

    0
    0

  • anonim pe 16 Apr 2008, 18:33
    .........

    Adyna, cred ca esti destul de tanara daca nu ai inteles ce au discutat toti acesti oameni. Sper sa nu treci si tu prin ce au trecut uni dintre ei.

    0
    0

  • adynia pe 14 Apr 2008, 23:30
    curaj......

    ce aveti cu totii?!sunteti oameni in toata firea...reveniti-va....

    0
    0

  • Geo pe 26 Mar 2008, 09:17
    Opt lucruri care nu-i plac la tine

    SE POATE SPUNE CA AM ACESTE 8LUCRURI DACA: 1.Crizele de gelozie - nu spune unde si cand pleaca, cat sta,nu-si petrece weekendurile cu tine,nu se atinge de tine decat 1data/2sapt,complimenteaza/bate apropouri la adresa altei femei dar de tine nu zice nimic... 2.Esti dependenta emotional de el-nu s-a pus problema dar se vedea clar ca-mi doream sa fiu cu el. 3.Il iscodesti-e absent,inchis in el,indiferent,te ignora 4.Ii incalci intimitatea-luni intregi nu avem discutii decat despre ce sa mancam dar nu si despre el ca persoana,boli,probleme.Cauti ca sa ia raspunsuri la atitudinea lui fata de tine. 5.Esti mult prea sensibila-am fost tare tot timpul doar aveam nevoie sa fiu tinuta in brate din cand in cand,sa mi se spuna ca sunt iubita,dorita,sa mi se arate... 6.Goana (ta) dupa cumparaturi-in perioada reducerilor si cand eram deprimata DAR cheltuiam banii mei si cu limita. 7.Vorbesti incontinuu-i-am respectat doriinta de a nu vorbi mult dar daca vezi ca trec anii si nu spune nimic despre Noi,si prinzi rare momente in care te asculta, nu vorbesti cat n-ai vorbit pana atunci, ai strans multe? 8.Folosesti sexul ca arma-f. rar(de 2-3ori in 3ani)...mai degraba el o folosea.

    0
    0

  • Patricia pe 24 Mar 2008, 14:38
    Eu am facut toate greselile enumerate

    .....dar suntem impreuna de ceva vreme, avem si copii impreuna dar ȚproblemeleȚ noastre sunt rezolvate cu calmitate, intelegere si atunci brusc dai seama ca nu exista o problema. Daca barbatul de alaturi te iubeste, te iarta si e de bine. Ex daca esti geloasa se bucura ca inca iubesti si gasesti atragatori.......

    0
    0

  • Mirela pe 20 Mar 2008, 21:02
    deziluzie

    Ben Lucson, esti chiar barbat sau e un pseudonim/travestita? Rar barbatii citesc genul asta de articole, si mar rar se obosesc sa emita o parere.IMI PLACE GROZAV CE AI SCRIS , ce ne facem ca sunt prea multi cei de dincolo de baricada ? Am cautat un forum similar in care sa scrie barbatii despre preocuparile lor.Ghiciti!!!

    0
    0

  • olivia pe 19 Mar 2008, 14:24
    IUBIRE

    daca te iubeste si atunci cind te iubeste ESTI PERFECTA,cand nu mai e dragoste nu e nimic,credeti-ma!

    0
    0

  • RADA pe 18 Mar 2008, 19:31
    doar o parere..

    Draga mea doamna,, eu 45 ani,, Cred ca situatia ta o regasim poate in noi , toti aven etape de cadere in viata , succese , fericire sau tristete! aeau cred ca esti o femeie f sensibila , chinuita si astea toate au durat multi ani! Scuza-ma acel amic de pe MSS nu te merita , nu suferii si nu spera la el ptr tie iti v-a firau . El te v-a vedea cu aceeasi ochi , oricat te-ai schimba! si de ce sa te schimbi prea mult ? asta esti si trebuie sa caute binele din tine prin ceea ce esti in definitiv. toti avem si lucruri bune in noi.. important e sa te aduni , sa fii tare si sa ai incredere in tine adica impacate cu tine insuti!! eu iti doresc succes si fericire multa!!!

    0
    0

  • carmen pe 18 Mar 2008, 16:13
    ..

    Si eu cared ca de fapt asa suntem noi. (la FEL CA SI TANYA) insa depinde de fiecare dintre noi ce fel de caractere suntem si cum ne manifestam. In esenta suntem la fel. Ce ei nu gresesc???.. De ce de fiecare data sa ne simtim doar noi vinovate pentru ce ni se intampla??? ... Sunt f. multe de spus ,insa fiecare avem soarta noastra....

    0
    0

  • Mihaela pe 18 Mar 2008, 15:36
    Greseli ???

    Buna ziua tuturor!!! La inceputul casniciei credeam ca totul trebuie sa fie Perfect!!! O perioada a si fost, pana in momentul in care nu se mai potrivea decat dorinta de a face "barca" sa mearga"; intelegand prin asta ca am ineput sa fac compromisuri in TOT ceea ce gandisem despre a fi sotie, a fi casatorita. Am inteles mai tarziu ca celalalt te vede asa cum ii dai voie, considerand slabiciune, faptul ca ii canti in struna. Nu dau sfaturi, nu-mi permit dar trebuie sa fim asa cum ne dorim si cum ne simtim bine!!!!Si unul si celalalt daca ne acceptam asa cum santem, formam o familie un cuplu. Altfel..........

    0
    0

  • tanya pe 18 Mar 2008, 14:37
    CURAJ! 8 GRESELI LA NOI 88 LA EI

    Nu gresim. Pur si simplu asa suntem noi. Dar, in momentul in care incepem sa plictisim persoana de langa noi e clar ca de fapt ceva se intampla. De cele mai multe ori suntem provocate. Important e sa gasesti persoana potrivita, sa fii in stare sa o recunosti, iar atunci sigur nu vei face greseli. Si da. Exista si perfectiune. De ce nu / totul e sa vrei!? Nu intotdeauna barbatul dupa care suntem cazute in cap e cel potrivit iar iubirea adevarata nu este decat aceea care este intr-adevar impartasita. Si-atunci sigur intalnesti si imposibilul. Dragostea din romane poate fi gasita important este sa fii in stare sa o opresti si sa nu lasi timpul sa o altereze. Iar daca scartaie rau atunci trebuie sa fii destept sa fugi primul. Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti spunea Iisus. Deci pe cine trebuie sa iubim prima data? :)

    0
    0

  • ALINA pe 18 Mar 2008, 14:08
    INCA O MICA IDEE

    UN BARBAT VREA SA SIMTA LANGA EL CA ARE O FEMEIE NU UN AMIC DE-AL LUI CARE,ASA O SA T TRATEZE CA ATARE.DAK FEMEIA E SENSIBILA ARE MAI MULTA GRIJA,DAK E GELOASA S PRINDE CA ARE IUBITA,DAK IL INTREBI DESPRE EL II ARATI CA T INTERESEAZA,DAK II INCALCI INTIMITATEA O S AFACI PARTE DIN EA IAR CUMPARATURILE ,VORBITU IN CONTINUU SI SEXUL SUNT CARACTERISTILE UNEI FEMEI. NU CREDETI CA E SATUL D BANALITATEA AMICILOR LUI..FEMEIA E "PICANTA" CU TOATE "DEFECTELE " EI.

    0
    0

  • alina pe 18 Mar 2008, 14:02
    exact bullshit

    CRED CA ASTEA SUNT CELE MAI MARI TAMPENII AUZITE PANA ACUM.NU EXISTA REGULI SI SFATURI BUNE PT TOATE RELATIILE,DE FAPT PT NICI O RELATIE.FIECARE FACE CUM SIMTE SI CRED CA ASTA E CEA MAI CORECTA CALE SPRE UN TRAI BUN:SA FACI C SIMTI FARA SA T GANDESTI CA DAK IL DERANJEAZA .ASTA NU MAI E RELATIE.S PARE CA "SFATURI" DE GENU S GASESC DOAR P SITEURILE FEMEILOR,PROBABIL FACUTE D UN BARBAT.. CA O MINTE D FEMEIE NU AR SCRIE ABERATIILE ASTEA.BARBATII AU OBICEIUL SA MINTA ,ASA CA DISCUTIILE LIBERE NU FAC ABSOLUT NIMIC..NOI COMUNICAM 90% NONVERBAL. E STUPID SA CREZI CA AI FACUT O GRESEALA DOAR PT CA NU ESTI PERFECTA.SI DAK T GANDESTI CA PERFECTIUNE NU EXISTA.....VA ROG SA NU MAI POSTATI IDEI TAMPITE..CA UNELE FEMEI CHIAR L IAU IN CONSIDERARE SI S TREZESC INTR-O ZI CUM CA IUBITUL LOR LE-A GRESIT SI NU O S A INTELEAGA MAI NIMIC DIN C CREDEA EA CA E BINE SA FACA. MULTUMESC!

    0
    0

  • lila pe 18 Mar 2008, 12:37
    TU

    E foarte bine ca esti deja constienta de "greselile" tale. Nimeni nu e perfect, toti gresim. Ai facut primul pas, (dificil)le-ai recunoscut ca fiind ale tale. Acum urmeaza un al doilea: lupta ptr. indreptarea fiecarei greseli,pas cu pas. Bafta!

    0
    0

  • Ben Luckson pe 18 Mar 2008, 12:30
    Aici am gresit eu?

    Ref."Aici am gresit si eu"? Sunt barbat de peste 50 de ani ,singur si pot sa spun ca noi barbatii,suntem prinsi asa de mult de "viata de zi cu zi" din cauza dorintei de a " avea" cat mai mult, incat ,nu mai suntem atenti-pur si simplu- la cei de langa noi.Am dori ca toata lumea sa ne inteleaga si sa ne ajute,"gratis" daca se poate,dupa care noi,"ne dam de mari scule"! Dar cei mai rau este ca nu recunoastem nici un partener "demn" de sensibilitatea noastra! Si asa se face ca atunci cand dam de o femeie ranita de viata,in loc sa intelegem refularile si dorintele ei (cu exceptia celor patologice!) ne repezim sa dam calificative! Femeia nu poate fi exclusa pur si simplu, din viata unui barbat,pentru ca atunci nu mai este partenerul tau! Deci trebuie sa fie si posesiva si sa incerce sa se informeze cu privire la problemele care te preocupa,etc.etc.Altfel ,cum ar putea face parte din tine? Asta nu inseamna ca nu trebuie sa incercam sa gasim niste parteneri care se armonizeze cu dorintele noastre reciproce,dar,incercam sa analizam la rece acest aspect? Raspunsul este: nu! Si atunci trec pe langa noi femei deosebite iar noi barbatii continuam sa ne plangem! Doar Karma daca mai poate face ceva! Stimata doamna iti doresc sanatate si multe bucurii in suflet! Ben.

    0
    0

  • Anaderol pe 18 Mar 2008, 11:10
    Ranita de cel kre promise-se multe

    Timp de 1an jumate.EL era fff.gelos pe cei kre luau legat.cu mn.(ma refer la baieti),de dea de fiecare data vina pe mn.k eu ii atrageam,chiar dka nu-i cunosteam tot eu eram de vina....dar dupa jumate de an a inteles k nu are rost ptk ne iubeam mult,iar el a incetat cu crizele de gelozie kre stia k nu-i fac bn.deloc.....dupa un timp a aparut o cearta,kre a avut k urmare si despartirea noastra:el a inceput sa-mi reproseze k nu-i mai convine cum ma imbrac,cum ma machiez,cum imi aranjez parul s.a. Atunci knd i-am cerut o explicatie dc imi face asta,nu a fost in stare sa-mi dea rasp.pe kre il ast.Eram fff suparata,ptk la ultima cearta el ma lasase exact in mijlocul orasului,singura...plecand de langa mn(ptk ne certasem)l-am intrebat prin msj.dak shi-a gasit pe alcineva,nu mi-a rasp.,iar dupa 1 saptam.ma cautat....dar era prea tarziu>eu imi gasisem pe altcineva,pe cineva kre ma intelegea exact ceea ce vreau,cum vreau.Oare a cui a fost vina?ptk el aucma ma cauta ,dar sunt schimbata,nu mai sunt aceeasi pers.pe kre a lasat-o,cea pe kre a iubit-o.... A trecut cineva prin asa cv.?!!!!nici nus ceea ce vreau,ptk cel pe kre il am acuma,este mai mare decat mn.cu 10 ani,ceea ce nu conteaza pt.noi....dar nu stiu ce voi afce eu,k sa nu-i ranesc pe nici unul.....da-ti-mi un sfat

    0
    0

  • Romanista pe 18 Mar 2008, 10:18
    Re:AICI am gresit si eu ? SI CUM SA REPAR

    Indraznesc sa raspund comentariului tau, si imi cer scuze daca te vor supara gandurile mele. nu cred ca esti un suflet rau, asa cum prietenul ti-a spus, ci doar ca esti un suflet chinuit, care isi cauta linistea... e adevarat ca de multe ori suferinta te face sa devii rau... asta se intampla atunci cand o accepti si te interiorizezi. nu stiu daca sunt in masura sa iti dau sfaturi, dar cred ca primul pas in recastigarea prietenului este sa te vindeci pe tine, sa ajungi la un echilibru psihic...nimanui nu-i place sa aibe prieteni care se vaicaresc si care ii incarca negativ... esti puternica si poti ajunge la un echilibru emotional si fara el, fa ceva ce iti place, gandeste pozitiv, mergi la plimbare, biserica, tine regim, invata sa te iubesti pe tine... cu siguranta ai multa afectiune de daruit, asta din cauza ca parintii si sotul nu par sa aibe nevoie de ea, asta te face posesiva si geloasa... incearca sa privesti cu incredere viitorul, si revin, cred ca primul pas e sa ajungi la un echilibru. iti doresc succes :)

    0
    0

  • miki pe 18 Mar 2008, 09:46
    fa-ti un prieten

    real,draga mea,nu unul virtual,care poate avea orice varsta ascunsa,cine stie poate experimenteaza cu tine si el e doar un copil mai mare.Cauta-ti in socializarile pe care le faci,in diverse imprejurari si ocazii,un barbat matur care sa-ti poata intinde cu adevarat o mana de ajutor.Si inca ceva:e bine ca ti-a facut observatie ex prietenul tau si te regasesti in cele opt motive,deci incearca sa te corectezi si cine stie urmatorul il vei putea tinbe langa tine.Succes si Doamne-ajuta!

    0
    0

  • EU pe 18 Mar 2008, 09:14
    AICI am gresit si eu ? SI CUM SA REPAR

    da si eu vb pe mes cu un barbat de care ma ataseasem ff mult ,dar pina intr-o zi cind nu a mai vb cu mine ,ma evita ,si in sfirsit in una dintre zile am reusit sa reluam legatura dar nu in bine ci mi-a zis ca sunt sufocanta ,paranoia si eu care veneam dintr-o suferinta de 45 ani a vietii mele incepind din copilarie si pina acum cind fiecare in parte parinti,acum sot ma bateau ma jigneau etc... ,acum gasisem am zis eu o pers care sa ma inteleaga ,dar nici acum nu a fost sa fiu fericita ,ptr ca din nou mi-au fost taiate aripile ,si acum m-am regasit dupa cum spunea prietenul de pe mes despre mine si care mi-a implementat atit de tare in subconstient faptul ca sun REA .....ca am ajuns numai asta sa aud in urechi.... acest 8 MOTIVE pe care le dezbate-ti in comentariu m-i le reprosa si ex prieten ,care nici nu se retrage definitiv dar nici nu ma "iarta " si sa incerce sa ma ajute sa corectez . oare cum sa fac sa-l recapat ? ptr ca simt ca am ramas fara suflet ///oare ma poate ajuta cineva? ,in aceasta poveste nu se punea problema de casatorie ,sex,etc , eram doua pers mature care aveau nevoie de un prieten confident, ptr ca este distanta intre noi ,si din discutie ne legau aceleasi suferinte ... vreau un sfat pe care sa-l trimit lui ptr a reveni ......va multumesc

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod