Noua motive pentru a insela

Semnele infidelitatii le-am prezentat saptamana trecuta. Azi voi vorbi despre cele noua motive des invocate ca fiind la baza infidelitatii. Impreuna, formeaza ceea ce eu numesc "trusa", pe care orice femeie ar trebui sa o cunoasca si sa o aiba in dotare.

Semnele infidelitatii le-am prezentat saptamana trecuta. Azi voi vorbi despre cele noua motive des invocate ca fiind la baza infidelitatii. Impreuna, formeaza ceea ce eu numesc "trusa", pe care orice femeie ar trebui sa o cunoasca si sa o aiba in dotare.

Mi-am pus intrebarea daca toti cei care au o anumita predispozitie astrologica - deci nativa, din nascare ajung in mod automat sa insele. Nu este o ipoteza care sa se confirme in toate cazurile, deci nu este o regula si de aceea, de multe ori, sunt doar coautori ai adulterului. Ispitele apar in calea tuturor, fie barbati, fie femei, dar nu toti ajung sa fie infideli. Atunci insa cand partenerul tau are deja un temperament mai "avid" de afectivitate si tu nu raspunzi exact celor mai intense nevoi afective, erotice sau mentale (caci inca mai sunt iubiri platonice, o spun cu toata certitudinea) ale sale, cu greu va putea sa ramana fidel, pentru totdeauna, relatiei voastre. Doar sa fie un ghinionist irecuperabil... Iar a treia persoana apare la momentul potrivit intr-un ciudat joc al destinului.

Iata cateva din situatiile care le-am intalnit in motivele invocate de cei care isi insala partenerul:

1. Plictiseala

As spune ca acesta este cel mai des intalnit motiv la oamenii care insala desi nu este exprimat fatis. E greu sa mentii acelasi nivel pe tot parcursul relatiei.

Lucrurile incep in forta, apoi se aseaza si apoi amandoi realizati care e viata reala. Din practica analizei cuplurilor care se separa sau divorteaza, am constatat ca acelea care au o relatie foarte intensa la inceput sunt cel mai predestinate sa ajunga in acesta situatie. Cand intalnesti pe altcineva, excitarea initiala a unei noi relatii te ia prin surprindere. Retrairea acelor clipe minunate in care ai atatea de descoperit despre partener sunt un puternic excitant, cu atat mai intens cu cat face o nota discordanta cu o relatie care lancezeste.

2. Dependenta

La prima vedere, inselaciunea pare un comportament care semnifica independenta. Aceasta ar putea fi interpretat ca faci ce vrei, atunci cand doresti. Dar mai repede cred ca inselaciunea este un comportament dependent. Un infidel este dependent, deoarece nu este suficient de puternic pentru a se rupe de cel cu care este in prezent pentru a fi cu noua persoana. Iar cei care permanentizeaza acest obicei, fara a se separa de partenera "oficiala" dau intr-un fel dovada unei slabiciuni de caracter, chiar si in cazul in care considera aceasta situatie ca un "sport" al capacitatii de seductie.
 
3. Confuzia

Uneori viata sau o anumita situatie pot sa te afecteze. O schimbare de serviciu, o imbunatatire brusca a situatiei materiale (uneoi si reversul), plecarea copiilor din caminul parintesc (asa numitul sindrom al "cuibului gol" al celor la varsta de 40-50 de ani) sunt cateva din ipostazele care te pot aduce in situatia de a cauta o aventura sau aventura sa te gaseasca pe tine.
Confuzia determinata de aceste schimbari te pot determina sa faci greseli.

4. Pentru ca isi permit

Iertand un infidel inseamna a-l tolera si asta duce la un cerc vicios. Barbatul care a inselat isi poate pierde respectul pentru partenera si ar putea continua sa triseze pentru ca stie ca poate continua, pentru ca va fi primit mereu inapoi, ba poate chiar... apreciat mai mult.

5. Dorinta de a primi caldura sufleteasca

Daca cineva te trateaza rau, atunci primul instinct este de a te indeparta de el sau ea. Dar uneori nu este atat de simplu; poate ca aveti copii impreuna sau obisnuinta este foarte mare sau convenientele conteaza mult. Daca te simti prinsa in capcana unei relatii nepotrivite, e aproape natural sa alergi catre bratele deschise ale persoanei care te trateaza bine. Si, de aici, frecventele drame ale celor care s-au casatorit cu amantele/amantii, drame nespuse familiei si chiar noului partener, dar impartasite astrologului sau psihologului. Caci relatia de iubire nu este aceeasi cu cea de casatorie, iar asteptarile celui care se retrage dintr-o casatorie sau dintr-o relatie de durata si se angajeaza in alta sunt extraordinar de mari.

6. Razbunarea

Acest lucru este destul de simplu - ochi pentru ochi. Insala daca esti inselat. In cazul in care in mod continuu partenerul te raneste sau abuzeaza de tine intr-un fel, il inseli pentru ca el sa inceteze si sa te redescopere pe tine, mai valoroasa pentru faptul ca ai fost dorita de altul.
Foarte adesea aceste relatii nu mai pot fi salvate si cel care a vrut sa-si ia revansa astfel, constata ca bulgarele pe care l-a aruncat a provocat o avalansa care a maturat totul: ani de convietuit impreuna, cu bune si cu rele, in care s-au realizat multe, material sau afectiv.

 

7. Confirmarea atractivitatii personale

Uneori, atunci cand te afli intr-o relatie de lunga durata sau in cazul in care partenerul te subestimeaza, vei incepe sa te intrebi daca mai esti inca atragatoare. Daca ai o relatie, asta iti dovedeste ca o persoana noua poate fi atrasa de tine. Se supraestimeaza astfel si incantarea produsa de noutate, caci timpul este un dusman redutabil al relatiilor care se bazeaza exclusiv sau preponderent pe atractia fizica.

8. Fiorul

Eram sa spun "excitarea", dar i s-ar fi dat o conotatie pur erotica si nu e vorba de asta sau numai de asta. Unii oameni se bucura de fiorul de a insela: actioneaza in secret, risca sa fie prinsi, cauta sa traiasca momente senzationale cu o dragoste interzisa; intr-un cuvant, se simt din nou tineri sau foarte tineri. Acesta este cel mai frecvent motiv invocat de barbatii trecuti de prima tinerete si care se tem de batranete mai mult decat femeile. Acestea din urma se identifica adesea cu realizarile copiilor si "uita" de varsta lor reala.

9. Imitatia

Adesea anturajul joaca un rol important.

Daca prietenii sau cei pe care-i admira o fac, cum ar putea un barbat orgolios sa nu-si demonstreze si el curajul si capacitatea de seductie? Starea sociala joaca si ea un rol important, mai ales in cazul barbatilor, deoarece inca o partenera "cere" sacrificii materiale si chiar daca ea nu le exprima explicit, barbatul se simte dator sa le ofere. La randul lor, femeile care ocupa o pozitie sociala si profesionala inalta, sunt mai atragatoare pentru barbatii dornici de aventuri, ele confirmandu-le, in perceptia lor, valoarea, prestigiul lor personal.

Un ultim avertisment: Daca viata ta intima nu a suferit, aceasta nu reprezinta o garantie ca partenerul iti este credincios. Este o greseala grava pe care o fac multe femei, crezand ca aventurile sunt neaparat fizice. Este posibil sa fie doar nefericit de anumite aspecte ale relatiei, iar o relatie ascunsa i-ar putea chiar alimenta pofta pentru partenera legala.

 

Comentarii (23)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • anda pe 5 Feb 2010, 20:08
    motive de inselat

    sunt foarte multe motive...din pacate, noi , femeile incurajam aceste aspecte. Si cum spunea finalul articolului , sa nu bagi mana in foc niciodata pentru cineva ca nu inseala ca ai sanse d 99,9% sa te arzi. Barbatii inseala in principal ca s-a plictisit de persoana de acasa , vrea altceva ..in speranta ca reuseste sa salveze ce este in moarte clinica... cu timpul realizeaza ca are un mort aflat in putrefactie si vrea sa il ingroape... si divorteaza sau daca nu ressusciteaza relatia la o perioada de timp pentru a nu nmuri...in general pentru copii ...

    0
    0

  • Alexandra pe 21 Ian 2010, 23:19
    ceva mai interesant

    Am gasit pe un blog un articol fooarte simpatic ce abordeaza lucrurile dintr-o alta perspectiva..http://blogudreacu.blogspot.com/2010_01_17_archive.html

    0
    0

  • Audry pe 9 Ian 2010, 13:05
    nu stiti sa acceptati realitatea

    Nu stiti sa acceptati realitatea, va refugiati intr-un colt al mintii voastre crezand ca lucrurile sunt ROZ. Ei va inselati amarnic,nmu este deloc asa, si mai devreme sau mai tarziu probleme apar intr- o relatie ( fie ca e adulter/ inselare , relatia devine monotona, nu mai impartasiti aceleasi idealuri, etc), toata viata se poate intoarce la 180 de grade in mai putin de cateva luni. Aveti impresia ca traiti un vis alaturi de cel darg sau il credeti atat de fidel incat ajungeti sa il puneti pe un piedestal crezand ca e un inger, ei bine va inselati amarnic, nu sunt deloc ingeri, si da pot oricend sa fie pacaliti de vreo frumusete" naturala". Copii viata e4ste tare complicata , si dragostea la fel pentru ca face parte din ea si ne preocupa mai mult de 80% din timpul nostru. Nu zic ca nu exista iubire adevarata, si eu cred in ea, dar daca ne-a inselat sau am inselat, sigur exista niste motive la baza, dar asta nu inseamna neaparat ca nu am iubit sau iubim aceea persoana dfe langa noi. Ciudata viata. see ya!

    1
    0

  • Cory pe 4 Ian 2010, 14:54
    A insela.

    E adevarat tot ce s-a spus mai sus.Sunt intru totul de acord.Iar cei ce cred ca sunt fericiti nu inseamna ca totul e curat.Stiu ca increderea conteaza.Dar eu stiu cupluri in care sub paravanul unui mariaj perfect se ascunde un adevarat iad.iar desi sunt femeie recunosc ca am inselat sotul din 7motive mai sus enumerate.Primul fiind cel cu lipsa caldurii sufletesti.Asta e o generalizare a a ceea ce se cheama punctul de vedere al unei femei ce a inselat si nu regret asta nici in fata lui D-zeu!

    0
    0

  • didi pe 2 Ian 2010, 10:58
    ma deranjeaza

    faptul ca cei care inseala sau cei care au divortat si umbla din floare in floare considera ca absolut nici un barbat si nici o femeie nu mai e fidela,deci nu generalizati,sa zicem ca acea femeie e att de urata sau acel barbat att de batut in cap incat nu i-a trecut prin cap sa faca asa ceva.V-am pupat.

    0
    0

  • Poate... pe 30 Dec 2009, 04:48
    poate

    cineva inseala atunci cand are anumite nevoi,fizice,sexuale,sentimentale,materiale,etc.eu sunt de parere ca,in orice caz,a insela nu este atat de grav,pentru ca orice om are defecte si tinde sa isi alimenteze nevoile,iar cand pisica mai ridica si coada,ar fi chiar minune sa nu se produca fenomenul.iar daca partenerul nu simte nimic din ceea ce sa intamplat,e si mai bine pentru ca nu ilr ranesti

    0
    0

  • cristina pe 24 Dec 2009, 11:23
    pu tonik

    pu ce sa te dai intr-o parte?daca deja i-ai iertat infidelitatea mergeti impreuna mai departe si nu o fa pe milostiva cu toate tirfele! lumea asta e ca o jungla,lupta pu ceea cei al tau si doar asa vei supravietui....poate pare un komentariu brutal,dar credema...el nu va fi deloc fericit alaturi de ea,caci a fost o simpla "tavaleala de-o noapte"....ei i-l vei face cadou pe el,,,iar lui ii vei face cadou nefericirea.....eu zic asa :LUPTA PU EL SI DAO INCOLO DE TIRFA!

    0
    0

  • tonik pe 23 Dec 2009, 13:56
    si daca cealalta ii face un copil????

    ce faci ? cum treci peste ? cand cealalta vine si ii spune ca va avea un copil? renunti te dai la o parte pentru ca nu ii poti lua unui copil nevinovat dreptul la a avea un tata sau lupti pentru iubirea ta, pentru ca infidelitatea a avut loc intr-un moment in care noi eram despartiti din motive tapite nu ca ii gasesc scuze dar imi recunosc partea de vina

    0
    0

  • Alina pe 22 Dec 2009, 09:31
    Ideea e ca....

    da exista multe posibilitati si deasemenea foarte multe motive pentru care unul dintre parteneri ar insela....dar mai sunt cateva lucruri de care trebuie sa tinem cont ..si anume....increderea..care pana la urma ea ramane......dragostea ce ii leaga pe cei doi....etc si in plus mi se pare foarte simplu..chiar si in cazul unei casatorii...in momentul in care simti k te-ai plictisit..discuta cu partenerul...vezi ce-i de facut...nu mai merge...asta este..sfarsitul ..ideea e ca trebuie amandoi s aisi doreasca deci..concluzia ..inselatul nu e o solutie..iar cel care o face este demn de dispret...:)

    0
    0

  • dana pe 21 Dec 2009, 19:05
    ptr anonima si gabi- sunt total de acord cu voi

    sunt de acord cu voi, ptr ca pe linga aceste motive mai exista mii de motive, fiinta umana e imperfecta ... si de aici.. si sa ne mai spuna si ceva ce nu stim, ca asta o stim eu am zis asa: barbatii ar tbui testati psihologic inainte de insuratoare, ca la examenul de conducere si ptr celelalte care te-au criticat, ori au 19 ani ptr ca articolul e ptr fetele de 19-20 ani ori si ele sint inselatoare compulsive, ptr cum ele au o parere ar trebui sa o respecte pe a ta, sa inteleaga ca pe linga ele mai exista si lume care vede cu alti ochi viata si deaia sunt puse comentariile, sa comentam salutari, imi place critica constructiva anonima dar nu destructiva Tilda

    0
    0

  • alina22 pe 19 Dec 2009, 13:00
    toti am dori

    sa mai retraim suspansul doar ca uni au curajul sa insele si alti nu cred ca asta e realitatea cand esti casatorit (a)de ceva ani nuti mai bate inima cand iti vezi sotul sau sotia si nu mai astepti cu nerabdator sa il vezi nu mai e aceeasi chestie si cred ca alti vor sa mai retraiasca acele momente cred ca este destul de real articolul

    0
    0

  • Raduleasca pe 19 Dec 2009, 11:39
    sunteti prea profunde

    Articolul se refera clar la motivele posibile pentru care inselam sau putem fi inselate. Ce ati pus toate "botul" ca sunteti dezgustate. Nicidecum nu face referire ca toti sau toate ar trebui sa inselam sau ca mai devreme sau mai tarziu vom fi inselate. Noi alegem ce viatza vrem sa traim si modul in care ne intelegem fericirea. Hai , nu mai fiti asa profunde, articolul este excelent! Felicitari

    0
    0

  • diana pe 18 Dec 2009, 15:58
    din pacate

    exista foarte multi care inseala ,dar de ce v-ati maritat cu ei,trebuia sa ii observati de la inceput ca le face capul ca girofarul,dar nu poti generaliza spunand ca nu exista nici unul care nu inseala,eu pt sotul meu pot sa bag mana in fok,snt foarte sigura k timp de 20 de ani nu s-a dus la altele,spert sa u o faca nici de acum incolo,depide tot de mine va spun sigur.

    0
    0

  • diana pe 18 Dec 2009, 15:51
    din pacate

    exista foarte multi care inseala ,dar de ce v-ati maritat cu ei,trebuia sa ii observati de la inceput ca le face capul ca girofarul,dar nu poti generaliza spunand ca nu exista nici unul care nu inseala,eu pt sotul meu pot sa bag mana in fok,snt foarte sigura k timp de 20 de ani nu s-a dus la altele,spert sa u o faca nici de acum incolo,depide tot de mine va spun sigur.

    0
    0

  • laura pe 18 Dec 2009, 11:58
    barbatii..femeile..

    pana la urma majoritatea barbatilor inseala, k sunt iubiti, alintati si ingrijiti din toate punctele de vedere, ei simt mereu nevoia de ceva nou, asta sunt ei, dar asta nu inseamna ca la casa nu se gandesc si la familia pe care o au, multi dintre ei o fac foarte subtil....si nu mai au nevoie de explicatii pt ce au facut! stiu decat ei si pamantul ce fac...si atat! si nu mai fiti atat de recalcitrante cu acest articol, pt ca contine un adevar... nu e nevoie sa te descurajezi k femeie...trebuie decat sa incerci sa fii cea mai buna pt partenerul tau... ca sa nu te uite o viata intreaga si intradevar sa regrete pt ce a facut! si miruna...pana la urma greseala e umana! v-am pupat!

    0
    0

  • Miruna pe 17 Dec 2009, 15:43
    Exprimarea corecta in limba romana

    Genul de exprimare "eram sa spun" nu este corect gramatical in limba romana. Corect este "era sa spun". Sper ca nu este nevoie sa explic motivul. Imi pare rau, mi se intampla ca citind articolele de pe acest site sa sesizez astfel de greseli, care ar putea fi evitate.

    0
    0

  • Tilda pe 17 Dec 2009, 11:53
    pt. dra. "anonim"

    ce sensibila esti , draguta. de ce te simti atat de dezgutata ?!!!? e un articol chiar de bun simt si nu trebuie neaparat generalizat. sau esti dezgustata tocmai pentru ca te incadrezi la una din cele 9 categorii ?!!? probabil tot din aceasta cauza nici nu ai semnat comentariul :) cat despre indoieli si banieli astea tin, cred, de nivelul educational si intelectual in care ne invartim zi de zi si sunt direct proportionale cu rationalitatea si nivelul de judecata al fiecareia dintre noi.

    0
    0

  • Gabi pe 17 Dec 2009, 11:35
    natura

    Din pacate asta este natura umana. Ca ne convine sau nu, omul nu este nici pe departe o fiinta perfecta, indiferent ca e vorba despre femei sau barbati. Acum nu zic sa traim cu totii in compromis, dar intr-o lume imperfecta ... reala, se mai intampla si derapaje. Acum conteaza cat de puternice sunt legaturile dintr-o pereche pt a putea depasi si rezolva astfel de situatii.

    0
    0

  • Deea pe 17 Dec 2009, 10:59
    articol

    Incercati sa nu mai fiti atat de critice in legatura cu subiectul articolului. Sunt studenta la Jurnalism si inteleg cat e de greu sa gasesti un subiect de actualiatate, care sa prinda. Mai ales in acest caz, cand s-au epuizat gramezi de teme.

    0
    0

  • fragutza pe 17 Dec 2009, 09:27
    pt eclair

    sunt deacord cu ceea ce spui..........

    0
    0

  • fragutza pe 17 Dec 2009, 09:26
    ce situatie!!!!!!!!!!!

    E greu sa mai duci o viata normala dupa o astfel de situatie!!!!!!!!!

    0
    0

  • eclair pe 17 Dec 2009, 09:25
    dragoste, sex si......minciuni

    sincer, dezgustul are si o manifestare fizica, dar anonimatul imi provoaca mie un soi de neplacere, asa ca o musca plictisitoare, care nu are curajul sa se apropie de miere dar bazaie innebunitor. mie articolul mi s-a parut pertinent, privind lucrurile cu multa luciditate. o spune o persoana indragostita de sotul ei, care iubeste si este iubita. articolul era totodata un avertisment, sa nu ne culcam pe urechea dreapta, dragostea trebuie pastrata cu grija,, cu efort si vointa de a o face. in rest, infidelitatea este pana la urma o optiune personala , dar sincer, dragostea are extrem de putin de a face cu dorinta de a insela. e un mare noroc si o rasplata divina ca o actiunde de infidelitate sa se transforme in iubire. in rest, numai de bine.

    0
    0

  • anonim pe 17 Dec 2009, 08:51
    Dezgustata de acest articol!

    sunt foarte nemultumita de continutul acestui articol...si in special de finalul sau. De ce unii oameni doar din dorinta de a publica ceva pe un site vor sa aduca indoilei sau banuieli in sufletul celor care au o relatie fericita...daca nici asta nu e semn de fidelitate...atunci sa ne impuscam cu toii si sa traim singuri in padure....de frica de a nu fi inselati! E o mare prostie! Fiecare ar trebui sa isi evalueze propria situatie...fara a accepta insinuari insidioase din partea unor "jurnalisti profesionisti"!!! Sunt si articole care imi plac pe acest site...dar finalul acestuia mi-a facut greata la propriu..de cum este atacata natura umana!!!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod