Lucruri pe care le faci când ești rănită emoțional - 9 semne care te dau de gol

Fiecare persoană își gestionează durerea într-un mod diferit. Orice persoană rănită emoțional este unică în ceea ce privește felul în care abordează lucrurile și situațiile, deoarece a trecut prin multă durere. Dacă ești rănită emoțional, probabil că știi că poți face anumite lucruri care pot părea ciudate pentru alți oameni.

Ce semne te dau de gol atunci când ești rănită emoțional?


1. Încerci să-ți distragi atenția cu orice preț


Încerci să găsești lucruri care să te țină ocupată, care să nu te lase să te gândești la lucrurile care te deranjează. Există un milion de lucruri la care te gândești și de care trebuie să scapi. Așa că faci orice pentru a-ți calma mintea și pentru a-ți organiza gândurile. Iar această modalitate poate fi și bună și rea, depinzând de alegerile acestor distracții.

2. Programul tău de somn este foarte neconvențional


Programul tău de somn variază de la foarte mult somn la o lipsă acută de somn. Iar acest lucru este cauzat de faptul că ai tendința de a sta trează noaptea, luptându-te cu propriile gânduri și aducându-ți aminte de toate lucrurile prin care ai trecut.

3. Ai dezvoltat o obsesie pentru lucrurile pe care nu le poți schimba


Ai o obsesie pentru toate lucrurile rele și negative care s-au întâmplat sau care se întâmplă în momentul actual. Ai o problemă cu a renunța la oricare lucru care nu îți face bine, așa că ai tendința de a face lucrurile mai complicate înainte de a ieși iar la lumina zilei.

4. Iei lucrurile pe rând


Trăiești în moment, în timp ce oamenii din jurul tău sunt ocupați să-și planifice viitorul. Nu te gândești la planurile tale de viitor, pentru că ești ocupată să te concentrezi acum.
Îți petreci zilele făcând lucruri care te fac să te simți bine. Ceilalți oameni pot crede că ești imatură, însă nu știu ce se petrece în mintea ta.

5. Analizezi totul prea mult


Rănile tale emoționale te fac să analizezi totul prea mult. Chiar și cele mai mici lucruri te pot prinde și nu te poți abține să nu dezvolți o obsesie și pentru ele. Suntem cu toții vinovați de o analiză amănunțită sau de procrastinare uneori, dar tu mergi la extreme.

6. Plângi din cauze minore


Te superi cu ușurință din cauza unor lucruri minore, lucruri la care ceilalți oameni nici nu se gândesc vreodată. Dar este parte dintr-un proces. Pe măsură ce te vindeci și mergi mai departe cu viața ta, toate aceste lucruri vor dispărea.

7. Le permiți prea multe oamenilor toxici


Încă ești rănită și vulnerabilă, așa că încă ești în căutarea lucrurilor care îți par cunoscute. Din păcate, ceea ce este familiar ar putea fi o relație toxică sau prezența oamenilor toxici în preajma ta.
Oamenii care te iubesc nu înțeleg că acest lucru te rănește și mai tare.

8. Ești adesea prea defensivă


Devii defensivă imediat. Chiar și cele mai mici lucruri pot declanșa acest comportament și începi imediat să te aperi. Ai o problemă cu oamenii care glumesc sau care râd de tine. De asemenea, nu poți accepta criticile de niciun fel, deoarece inima ta este într-o stare vulnerabilă.

9. Ceilalți te enervează prea repede


Ți-ai pierdut răbdarea, iar acesta este motivul pentru care ești enervată de cele mai triviale lucruri pe care le fac ceilalți oameni. Iar acesta este un comportament pe care oamenii îl interpretează greșit. Aceștia nu pot înțelege de ce te comporți astfel. 

Dacă observi aceste lucruri la o persoană, încearcă să empatizezi mai mult cu aceasta.
Motivul? Trece prin multă durere și printr-un proces dificil de vindecare.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod