Iubești cu sufletul sau cu mintea? Cele 8 tipuri de iubire de care ești capabilă și ce spun despre tine

Dragostea creează dependență, de aceea nu ne putem sătura de ea atunci când este adevărată.
Hormonii pe care creierul tau ii elibereaza atunci cand experimentezi dragostea duc la euforie si alte sentimente pozitive, lasandu-te sa-ti doresti mai mult.

Tindem sa credem ca dragostea are loc doar intre doua persoane care se atrag fizic, dar acest lucru nu este adevarat. Oamenii pot experimenta opt tipuri de dragoste in diverse relatii, cum ar fi cu parteneri romantici, prieteni, familie si chiar straini de pe strada.

Descrierile de mai jos te pot ajuta sa afli ce tip de iubire simti si care este catalizatorul acesteia.

Ce este un catalizator al dragostei?


Un catalizator este “un agent care provoaca sau accelereaza schimbari sau actiuni semnificative”.
Un catalizator al dragostei este partea din tine care iti imbunatateste experienta cu un tip de iubire. De exemplu, iubirea de sine este catalizata (declansata) de suflet, iar iubirea afectuoasa este catalizata (declansata) de minte. Prin urmare, catalizatorul tau este agentul care provoaca sentimentul unui anumit tip de iubire.

Cele 8 tipuri de iubire


Deoarece toate tipurile de iubire sunt catalizate diferit, fiecare iubire ne afecteaza in mod unic. La fel ca un buchet de flori in care fiecare floare are o reprezentare diferita, tipurile de dragoste pot avea un efect similar.
Am creat opt personaje amoroase pentru a reprezenta tipurile de dragoste intalnite in fiecare relatie.

Grecii antici au studiat dragostea si au desemnat fiecare tip, dandu-i fiecaruia un nume grecesc.

PHILIA – DRAGOSTE AFECTUOASA


Philia este dragostea fara atractie fizica si are loc intre prieteni sau membri ai familiei. Apare atunci cand ambii oameni impartasesc aceleasi valori si se respecta unul pe celalalt – este denumita in mod obisnuit “dragostea fraterna”.

Catalizatorul dragostei: MINTEA – ea decide ce prieteni se afla pe aceeasi lungime de unda cu tine si in care poti avea incredere. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod