Frica... de o relatie serioasa?

Multi barbati sunt adeptii aventurilor de-o noapte, relatiilor pasagere, in care implicarea tinde spre zero. Si noi, ca si ei, am ajuns sa punem pe primul loc...

Unii barbati, dar si unele femei, prefera libertatea. Multi sunt adeptii aventurilor de-o noapte, relatiilor pasagere, in care implicarea, de orice fel, tinde spre zero. Si noi, ca si barbatii, am ajuns sa punem pe primul loc multe lucruri, printre care si cariera, o relatie serioasa iesind din planurile facute pentru viitorul apropiat.

De cele mai multe ori, o relatie serioasa, care ar putea duce chiar la o casatorie, implica si compromisuri, sacrificii, iar libertatea cu care barbatii au fost obisnuiti, ar putea avea de suferit. Nu sunt multi cei care stau la coada la Primarie pentru a-si legaliza relatia; prefera concubinajul, care le ofera o "urma de libertate" sau relatiile de scurta durata, bazate pe sex .

Dar de ce barbatilor le este frica de o relatie serioasa? Cred cu tarie ca aceasta problema este intalnita si in randul nostru, al femeilor, iar posibilele motivele se urmeaza sunt valabile si pentru unele dintre noi:

Nu este inca momentul...


Cand vine vorba de o relatie serioasa sau o casatorie, parca niciodata nu ti se pare ca este momentul potrivit. Insa, dragostea nu poate fi programata; nu poti sa spui ca "nu o incluzi in planurile de viitor", pentru ca sentimentele nu pot fi comandate!

Ar fi de preferat sa incearcam sa nu ne limitam doar la relatii pasagere. Barbatii pot gasi si alte moduri de a se distra decat sa adune cat mai multe numere de telefon ale femeilor pe care le "iubesc" pret de cateva ore sau zile. Intr-adevar, cand incepi o relatie, nu ai cum sa stii ca, in mod sigur, acea persoana este jumatatea ta. Relatia poate sa fie perfecta in primele luni, iar dupa, sa apara tot felul inconveniente.

De aceea exista comunicarea; de multe ori, poate face dintr-o relatie cu probleme, una "functionala". Daca exista dragoste si esti dispus sa faci orice pentru nu a pierde o persoana draga, atunci de ce nu ai incerca o relatie serioasa?

Il priveaza de libertate


Libertatea este o chestiune relativa, cand vine vorba despre o relatie serioasa sau o casatorie. Multi barbati prefera libertatea si sa isi traiasca viata dupa propriile reguli, iar aparitia unei femei in viata lor poate da peste cap toate planurile. Nu intotdeaua este la fel, insa...

Intr-o relatie, libertatea este foarte importanta pentru ambii parteneri. Fiecare are nevoie de spatiu, intimitate, independenta etc. O relatie serioasa nu inseamna intotdeauna o privare de libertate pentru ca foarte importante sunt limitele pe care le stabiliti impreuna.

De aceea, se impune un respect pentru hobby-urile si placerile fiecaruia, atat timp cat acestea nu afecteaza in mod negativ relatia. De exemplu, in timpul iesirilor lui la bere cu prietenii, tu pot sa faci cateva reprize de shopping sau sa te intalnesti cu amicele tale.   

Poate fi putin neplacut pentru el, ca barbat, sa isi gaseasca baia invadata de produsele tale cosmetice... Poate ca nici tie nu ti-ar placea ca frigiderul sa fie ticsit de bere...

Pentru barbati, o relatie serioasa nu trebuie sa insemne ca femeia are intotdeauna dreptate, iar rolul lui nu este decat acela de a executa niste ordine si de a face lucruri impotriva vointei sale.

Nu mai vrea sa fie ranit


A mai trecut printr-o astfel de relatie si nu a fost tocmai placut, iar pentru el toate femeile sunt la fel: nu vor decat sa se distreze, sa se joace cu sentimentele lui, sa raneasca etc. Intr-adevar, dupa o deceptie iti este foarte greu sa iti recastigi increderea si sa incerci o noua relatie serioasa; preferi, mai degraba, sa te avanti in relatii care duc spre nicaieri.

Merita sa mai incerci! Viata nu se opreste aici, iar relatiile pasagere nu ajuta pe nimeni sa isi recastige increderea in propria persoana si in cei din jur. Nu inceta o clipa sa te respecti pe tine si sa iti arati sentimentele! Si, cel mai important, nu trebuie sa generalizam. Nu toti barbatii si nu toate femeile prefera jocul de-a dragostea si lipsa de respect!

O singura femeie toata viata...

 
Barbatii, prin natura lor, prefera diversitatea sexuala, iar cum o relatie serioasa sau o casatorie presupune un singur partener, intervine panica. "Ma voi trezi in fiecare dimineata langa aceeasi femeie!", "Mereu aceleasi partide de sex"... foarte des auzite aceste motive "tragice".

O fi oare mai rau sa te trezesti la 80 de ani langa femeia pe care o iubesti, decat sa te trezesti singur? Iar "aceleasi partide de sex" pot fi oricand diversificate, incercat mereu ceva nou, care sa mentina vie si plina de surprize viata voastra sexuala.

Pana la urma, frica de a avea o relatie serioasa poate fi invinsa. Nu trebuie decat dorinta, vointa si putin noroc (sa intalnesti persoana potrivita)!

 

Comentarii (12)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ion pe 28 Mar 2012, 18:01
    -

    de foarte multe ori nu apare absolut niciun inconvenient ca o relatie sa se destrame decat acela ca domnul vrea sa schimbe pasaricape care inca n-a gustat-o.

    1
    0

  • spir valentin pe 24 Sep 2011, 11:34
    sunt dependent de fetele ce stiu ce vor sunatima la numarul 3276207804

    imi plac fetele atragatoare

    0
    1

  • alex pe 6 Dec 2010, 16:30
    24 ani

    buna sunt un tip nu foarte dragut dar nici urat, si simt ca nu am sa gasesc niciodata fata potrivita. ma indragostesc destul de repede si asta e cea mai mare problema. daca ii arati fetei ca o iubesti la infinit te foloseste apoi te arunca la gunoi. pt cine vrea sa povestim id-ul meu e alexynoalex

    0
    1

  • mary_armany pe 3 Sep 2010, 01:57
    frica de relatie seroasa...despartiri..si alte alea .. :P

    ..sunt uimit de ce comm au lasat fetele p aici...nu jignesc, scz dak asa se intelege..dar cati ani aveti?....citez d mai sus:..'' m-am intalnit cu un baiat 4 ani apoi 1 an cu altul..despartirile au fost din cauza mea..'''..de plictiseala..''...deja te vad pe o bancuta, la 60 d ani..SiNgUrIcA...PS...iarta-ma nu a fost cu rautate.. :* ..Mai sus vad pe..blue_angeel...''fericirea sau iubirea..eu nu cred in asa cv..''....poate, ptr ca nu ai simtit, nu ai primit..iubire de la cnv ce stie sa ofere si are iubire..scz :* .... Si mai sus..Andreea...sa fii intr-o relatie serioasa nu este nevoie sa ai o varsta mai..mare fata de cea p care o ai akm..gandeste-te k intr-o relatie serioasa iti cunosti pers d langa tn mult mai bine..iar in acest timp te poti decide daca merita sa mergi mai departe..toata chichitza..este, asa cum spune si ''rbdmioara''..sa va iubiti....dar mai ales sa va respectati...Multumesc..:D:D:D

    1
    0

  • rbdmioara pe 21 Mar 2010, 17:07
    ....

    sa va iubiti mult......:))):):)))))))))::)):)):)

    0
    1

  • inushka pe 16 Feb 2010, 22:44
    mie frika

    cu un baiat mam intilnit 4 ani si apoi ku altul 1 an,dupa ultema despartire am decis sa nu mai intru in relatii serioase ca mam saturat,despartirile au fost din kauza mea pt ka ma pliktisesc,acum a aprut un alt baiat si nu ma lasa in pace,e un baiat ffff bun si vrea o relatie serioasa si poate ca sa duka la casatorie,iar mie mii frika sa fac pasul acesta,daca ma pliktisesc nu vreau si acesta sa sufere ca si ceilalti,cum sai lamuresc ca nu vreau?datimi niste motive kare lar putea faca sa ma lasa in pace.

    1
    0

  • blue_angeel pe 5 Feb 2010, 23:06
    Ferikirea

    Ce este ferikirea??..multi vb desprea ea..dar kti dintre noi au cunoscut.o ku adv si sau bukurat cu adv d ea...probabil ff putini..d aceea ma intreb daca exista ku adv aja cva...ferikire sau iubire..eu nu cred in aja cva....

    0
    0

  • costantin pe 24 Nov 2009, 10:14
    singurel te caut si sincera .,.,.,,

    SINT SINGUREL SI CAUT O RELATIE SINCERITATE IUBIRE DRAGOSTE FERICIRE SI O FAMILIE SI CREDINTA SINCERITATE TOTALA SI IGIENICA VREAU O DRAGOSTE PENTRU TOT DEAUNA SI RESPECT ,..,MAI MULTE VORBIMI PE MES SI SA NE CUNOASTEM REPEDE SI IUBIRE OK MES YAHOO COSTANTIN_COCO INTRA OK IUBIRE TE ASTEPT SA VI LA MINE

    0
    1

  • andrea pe 3 Nov 2009, 18:42
    mda... singura

    mi-e frik sa ma 'bag" intr-o relatzie serioasa... am 21 d ani, ins ma consider prea "tanara". oare e o problema?

    2
    0

  • MadD pe 2 Sep 2009, 09:41
    singura

    Ca sa ai o relatie trebuie sa te implici mai mult.Eu nu sunt pregatita pt o relatie ..oricum am tot timpul din lume ca sa mi gasesc " jumatatea" ...baietii gasesti la tot pasul ...dar trb sa stii sa ti-l alegi ......sunt independenta, vreau cat mai multa libertate nu cred ca persoana de langa mine ar rezista prea mult timp... Cel mai bine singura 8-> .....

    2
    0

  • Romy pe 10 Mai 2009, 01:04
    singura e mai bine

    eu una prefer singuratatea din foarte multe motive. Iubesc independenta si libertatea. nu m-as inhama ptr.nimic in lume cu o relatie serioasa. si oricum nu m-as trezii la 80 de ani langa persoana iubita deoarece imi repugna orice discutie despre minunata viata sexuala cu partenerul si orice pozitie noua. Din aceste motive s-ar rupe oricum relatia,asa ca traiasca LIBERTATEA,INDEPENDENTA,SINGURATATEA!!!!

    3
    1

  • nicu pe 12 Mar 2009, 08:54
    caut prietena

    mai nic caut si eo prietena

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod