Femeile singure sunt mai fericite decât cred oamenii

Filmele și poveștile ne spun că găsirea dragostei adevărate în viață este extrem de importantă. Iar bunica ta te întreabă la fiecare sărbătoare de ce ești singură.
Ajungi să crezi că trebuie să faci toate eforturile posibile pentru a-ți găsi partenerul perfect. Dar asta te face societatea să crezi. Se pare că numeroase cercetări arată că femeile singure sunt de fapt mult mai fericite decât cred oamenii. Iată de ce!

Studiile au ajuns la concluzia că femeile singure sunt mai fericite decât se crede


O cercetare realizată în Marea Britanie a constatat că o relație pentru o femeie heterosexuală tot presupune multă muncă, în ciuda tuturor progreselor pe care le-am făcut pentru drepturi egale. Femeile sunt supuse unei forțe de muncă mai mari în casă în cadrul unei relații spre deosebire de omologii lor de sex masculin.
Singurătatea le dă un sentiment de libertate.

Același studiu a constatat că femeile sunt mai bune decât bărbații când vine vorba despre menținerea diferitelor cercuri de prieteni și rețele sociale, ceea ce înseamnă că, atunci când acestea sunt singure, se pot bucura de prietenii sănătoase și de o rețea de sprijin pozitivă, pe care să se bazeze și care să le satisfacă nevoile sociale. Cine spune că trebuie să fii singuratic atunci când ești singur?

Singurătatea îi poate face pe oameni să devină mai independenți, mai determinați și mai puțin susceptibili de a percepe relațiile lor ca principala sursă de fericire.
Femeile singure devin mai încrezătoare și fac lucrurile singure, se străduiesc să continue să crească și să învețe. De multe ori, oamenii neglijează potențialul creativ, intelectual și emoțional al singurătății.

Nu se sugerează faptul că oamenii care se află în relații sănătoase și iubitoare sunt mai nefericiți decât persoanele singure care au încredere în ele, însă nu este vorba despre relațiile care fac o persoană fericită, ci despre starea indivizilor. Dacă nu ești o persoană fericită, nu te baza pe faptul că o căsnicie te poate face fericită.
Dar dacă ești o persoană deja fericită, nu te aștepta să fii mai fericită cu ajutorul unei căsnicii. 

Nici nu este nevoie de toate aceste teorii și studii pentru a spune că oamenii care sunt singuri nu sunt neapărat nefericiți. Este exact modul în care societatea ne-a învățat să gândim, dar ar trebui să trecem peste preconcepție. Și nu ar trebui să te superi nici pe bunica ta atunci când te întreabă de ce nu ai adus pe nimeni la masa de Crăciun.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod