Femeile dorm mai bine lângă un câine decât lângă un bărbat, spun cercetătorii

Un nou studiu iese în întâmpinarea unui lucru pe care, în subconștient, îl cam știam toate: pentru femei, somnul alături de un câine este mult mai liniștit și mai odihnitor decât acela alături de un bărbat sau de o pisică.
Motivul? Cei doi din urmă sunt răi, lipsiți de considerație și de empatie și întrerup somnul în repetate rânduri.

Vrei să îți iei un câine dar EL nu te lasă? Ai, din variate și binecuvântate motive, insomnii? Deși dormi 8 ore pe noapte te trezești obosită? Răspunsul e unul singur, stă în 4 lăbuțe, dă din coadă de fericire de fiecare dată când te vede, îți umple viața de momente de neuitat și, potrivit unor cercetări recente, te ajută ca nimeni altul să ai un somn calm și mai mult decât odihnitor.

Christy L.
Hoffman - doctor și profesor la Departamentul de comportament, ecologie și conservare a animalelor de la Colegiul Canisius din Buffalo, New York – și echipa sa de cercetători au studiat efectul animalelor de companie asupra somnului omului. La studiu au luat parte 962 femei din Statele Unite. 55% dintre acestea își împart patul cu cel puțin un câine și 31% din ele își împart patul cu cel puțin o pisică. Citește continuarea pe divahair.ro

divahairro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod